A Fidesz szerint a szocialisták kormányzásuk alatt nem becsülték meg a szakmunkásokat, leépítették a szakképzést, és ezzel megduplázták a fiatalok munkanélküliségét.

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte hétfőn az MTI-vel, hogy Kunhalmi Ágnes, az MSZP oktatáspolitikusa, parlamenti képviselője sajtótájékoztatóját követően az MTI-nek azt mondta, a kormány "lebutított" szakképzési rendszere miatt növekszik folyamatosan a magyarországi munkaerőhiány.

A Fidesz reagálásban azt írta, a polgári kormányzás óta kevesebb, mint felére csökkent a fiatalok munkanélkülisége, és további lépéseket tesznek a fiatalok foglalkoztatásának növeléséért.

Kifejtették, hogy a szakképzés mostantól a munkaerőpiaci igényekhez igazodik, erősödik a gyakorlati képzés, támogatást kapnak a hiányszakmákat tanulók, még több fiatal vehet részt duális képzésben és a szakképzést összehangolják a felsőoktatással is. Emellett az állam ezentúl már két szakképesítés ingyenes megszerzését teszi lehetővé az iskolai rendszerű szakképzésben.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Nálunk is az általános iskolát most átadták az egyháznak és az esti gimit és az OKJ oktatásra gyorsan kellett egy másik épületet biztosítani mert az egyház már nem engedi az ottani tanítást. Amikor már egy város annyira leépül hogy nincs egy értelmes termelő üzeme csak egy két kis vállalkozás akkor miről beszélnek ezek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ludmilla
na persze,minden az átkozott komcsik hibája...Ugyan mit tettetek ti az oktatásért az elmúlt 7 évben?Élen a félkegyelmű Baloggal..
Cicamama55
Ez enyhén szólva sem igaz! Hazánkban a szakképzés mindig magas fokú volt, keresettek voltak mindig a magyar szakemberek a világ minden csücskében! Ez az agyatlanságot hirdető, magyar valóság gázolt bele az egész oktatási rendszerbe.Egy iskolában 3-4 évig tanultak mindig egy szakmát a tanulók. Most meg?! Egy gyors talpalóval 8 hónap alatt kap a végzettségről igazolást, minden olyan ember, aki heti 1 alkalommal veszi a fáradtságot és elmegy az "iskolába". Én konkrétan olyan esetet is tudok, hogy 3 hónap alatt kaptak kézhez OKJ bizonyítványt szociális munkás szakmában, minden szakmai ismeret, a szakmához elengedhetetlen affinitás nélkül. Ez egy képzés dömping! Az nem gyakorlat, ahol a 3 hónapos elméleti tudás elsajátítás !? után 2 héten keresztül egyszerre 8-10 ember ül egy intézményben,és csak beszélget, facebookozik, eszik-iszik! Mindezt azért,hogy elteljen a gyakorlati ideje. Na de említhetném az új gyermekgondozó képzés is?! Akik tanítják sem tudják e szakma rejtélyeit! S amint kikerülnek, ugyanazokkal a feltételekkel vannak alkalmazva, mint aki régebben elvégezték az egészségügyi szakiskolát, majd a gyermekgondozói ráképzőt. S ezek vigyázzák a családokat, nevelik a picinyeket...Se felelősség, se szakmai ismeret .
Jankó123
Ezek a mocskos szocik úgy leépítették a szakképzést, hogy egy évvel ezelőtt már villanyszámlára sem telt, ezért a pék-tanoncoknak nem engedték kisütni a bedagasztott kenyeret, mára pedig még tankönyveket sem tudják biztosítani a tanulóknak!
Le kéne már váltani ezeket a rohadt szocikat! Nem?
:-)))
Szókrakész
@szaboria1: Ha egy borítékban 100 ezerrel ment volna oda és azt mondta volna.
Doktor úr!
Először "tükrözze át" ezt az összeget a privát bankszámlájára és utána engem is vizsgáljon meg!

Hidd el előbb felvették volna a kórházba, mint ahogy odaért volna.

A feleségem szülése előtt, direkt nem hallva a rengeteg célzást, utalást a hálapénzre, kapott olyan "beavatást" a kínzásokból, szüléskor pedig a szabdalásból, kaszabolásból, aztán a varrodai munkákkal vetekedő "záróaktusokból", hogy azóta is azt emlegeti.
Yeromos
Hát akkor most hiába teremtett az a áldott jó FIDESZ ígéretükhöz híven 1 millió munkahelyet? Nincs aki dolgozzon.
magyarbakancs
Igazi szak képzés 1990-ig volt.
Ami utána történ az elmúlt 25 évben az egy büdös nagy nulla.
3-4-6-8 hónap alatt szakmát nem lehet megtanulni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.