Az elmúlt hat évben több mint 660 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, és 5 százalékra csökkent a munkanélküliség, de van még tartalék, 250 ezren várnak munkára – mondta Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár a friss statisztikai adatokra reagálva kedden az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette, a vendéglátás, mezőgazdaság, informatika, feldolgozóipar is keresi a munkavállalókat, ezt az igényt kell kielégíteni megfelelő képzéssel, orientálással.

Az elmúlt időszakban már látható volt, hogy verseny alakult ki a piacon a szakképzett munkaerőért, amit az is mutat, hogy lassan három éve jelentősen emelkednek a reálbérek Magyarországon – tette hozzá.

Hangsúlyozta, mindenkinek, a munkavállalóknak, a munkaadóknak és a kormánynak is az az érdeke, hogy továbbra is jelentős mértékben nőjön a foglalkoztatottak száma. A képzések, foglalkoztatás-politikai eszközök segítségével tudnak újabb munkavállalókat a munkaerőpiacra terelni – mondta.

A Nemzetgazdasági Minisztériumnak az adatközlést követően kiadott kommentárja kiemelte, hogy a foglalkoztatottak száma újabb csúcsot döntött, az 5 százalékos munkanélküliségi ráta pedig olyan alacsony, amilyet a rendszerváltás óta még nem mértek az országban.

A versenyszféra folyamatos bővülésének, a munkát terhelő adók csökkentésének és a munkahelyvédelmi akciónak köszönhetően töretlenül emelkedik a foglalkoztatottság Magyarországon, ami a költségvetés bevételeinek alakulására és a háztartások fogyasztására is kedvező hatással van – hangsúlyozta az NGM.

Arról, hogy mennyien dolgoznak Magyarországon kívül, nem volt szó...

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Az a ,,pár százezer" ember aki elmenekült innen, nem annyira kormánybarát.
Azok többsége gondolkodó, tanult, tenni vágyó, aktív , túlnyomó részt 25-40 év közötti munkabíró ember. Azok mentek el, akik azt mondták, hogy szarnak erre az ocsmány közhangulatra, tolvaj rezsimre, még idegenként is jobban érzik magukat kint, mint itt. Sajnos ezzel az itt maradt normálisak aránya is csökkent.
Ezt a kormány is tudja, ezért nehezíti a szavazásukat. A statisztikának meg jót tesznek így ahogy vannak, meg a gazdaság élénkítő hazaküldött súlyos milliárdokkal. Még, mert ha a család is megy, akkor egy fillért sem küldenek ide.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
anonymand
"A külföldön munkát vállalók száma emelkedett.
A külföldön dolgozó magyarok számát pontosan meghatározó statisztika nem áll rendelkezésre." - mintha nem a KSH feladata lenne összeállítani.
"A munkaerő-felmérésben a külföldön munkát vállalók közül azokat veszik számba, akiket a válaszolók háztartásuk tagjaként azonosítanak, vagyis az érintettek rendszeresen hazajárnak, és jövedelmükkel hozzájárulnak az adatot szolgáltató háztartás tagjainak megélhetéséhez." - gondosan kell kiválasztani a metodikát, nehogy hamis eredményt kapjunk a végén.
"2015-ben éves átlagban – a 15–64 éves népességen belül – 111 ezer fő, a korcsoporthoz tartozó foglalkoztatottak 2,7%-a jelölt meg a munkaerő-felmérésben külföldi telephelyen történő munkavégzést, számuk 11%-kal haladta meg az előző évit." - és a fáradság meg is hozza a várt, pontos eredményt.
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/mo/mo2015.pdf "111 ezer fő" - gratulálok! Aki ezt röhögés nélkül kibírja, annak gratulálok!
Villon
@Szókrakész: Még nem vetted észre? A FIDESZ az, aki már régóta nem tesz különbséget a reggel, nappal, este és éjjel között. Egyfolytában hazudik. Saját magukat zavarták hazugságspirálba, miből már nem lehet kikeveredni. - Azt mégsem mondhatják, hogy "elkúrtuk" mert akkor saját magukra küldhetnék a hős kopi honvédőket, rendőröket dobálni, Molotov-koktélozni, barrikádot építeni, kukát gyújtogatni, borogatni és legalább egy fontos közintézményt letámadni, fosztogatni, követelve, hogy vegyék vissza a Fradit az NB-1 be.
kkalman
A saját maguk által megalkotott hazugságspirál magába rántja őket. Csak azt nem tudni, hogy mikor.
kakaósbögre
a KSH adatai szerint 450 millió dollárral-nem elírás- kevesebbet utaltak haza a külföldön dolgozók.ebből csupán az következik hogy azok akik kint dolgoznak kivitték a családot és már nincs hová utalni...az osztrák Statisztikai Hivatal adatai szerint tavaly-2015- havonta több mint 8000 magyar állampolgár jelentkezett be osztrák lakcímre.szintén az ő adatuk hogy tavaly több mint 9000 magyar állampolgár kezdte meg az általános iskolai tanulmányait osztrák iskolában.konklúzió:ez egy öngerjesztő folyamat,melyből jól nem tudunk kijönni.
Szókrakész
@Villon: 24/7/365-s idősávban megy a hazudozás.
Ez nem vitás.
F_Viktor
"A versenyszféra folyamatos bővülésének, a munkát terhelő adók csökkentésének és a munkahelyvédelmi akciónak köszönhetően töretlenül emelkedik a foglalkoztatottság Magyarországon..."

Ez a mondat senkinek a szemet/fulet nem bantja?

Az adoterheket ismerjuk, az EU-ban Magyarorszagon a legnagyobb.
A versenydzfera pedig ugy bovul, hogy evente 30-35 ezer vallalkozas szunik meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.