Eljárást folytat a kilométerdíjat egy 1-es odaragasztásával megsokszorozó, engedély nélküli taxis ellen a budapesti kormányhivatal - írja az Index.hu.

Bejárta az internetet annak a taxinak a képe, amin az élelmes taxishiéna egy szigszalag segítségével 280 forintos kilométerdíjból 1280 forintosra módosította a kocsija ajtaján szereplő díjszabást, meglovagolva a Sziget fesztivál alatt fellendülő konjunktúrát.

Két hétig tartott, mire kiderült, hogy a közlekedési hatóság emberei sem ülnek tétlenül a fenekükön. Mivel a hiéna taxisengedélyét korábban a Pest Megyei Kormányhivatal (Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya) adta ki, ezért azt ők vissza is vonták.

Maga a hiénázás azonban Budapest területén történt, a további felelősségre vonás a Budapest Főváros Kormányhivatal asztala. A hivatal el is indította az eljárást.

A taxis jogosítványát már a helyszínen bevonták, felülvizsgálják járművének műszaki alkalmasságát (a helyszínen azt állapították meg, hogy nem megfelelő), és 600 ezer forintra büntethetik engedély nélküli taxizás miatt. Ha az autóra is megáll az alkalmatlanság, akkor kezdeményezik a kitiltását a forgalomból.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Mennyivel gördülékenyebben ment ez a konkurenciánál, azokat egy füst alatt lerendezték egyetlen jogszabállyal a taxisok hőbörgése okán.
wagabund
..."Nem ússza meg a büntetést a szigetes taxis hiéna"...

de megússza..."érinthetetlenek" kasztjába tartozik...
bosszants
Az UBER -nél ilyen gond fel sem merülhetett!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.