Gondatlanságból elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség az ellen a férfi ellen, aki 2014 őszén olyan kábító hatású anyagot adott el egy fiatalnak, amely a fiú halálához vezetett – közölte az ügyészség szóvivője kedden az MTI-vel.

Gyugyi Csilla elmondta: a vádlott egy másik bűnügyben elrendelt előzetes letartóztatásából 2013 októberében került házi őrizetbe, tartózkodási helyéül egy Törökbálinti házat jelöltek ki. A férfi úgy szerzett bevételt, hogy kábító hatású anyagokat rendelt postán, majd azokból "biofű", "herbál", "kristály", "speed", "fülzsír" fantázianéven tablettákat készített. Ezeket helybeli fiataloknak árulta, az anyagért az érintettek házhoz mentek. A vádirat szerint a férfi ismerte az általa kevert tabletták bódító hatását, sőt azt is tudta, hogy az árujától több vásárlója rosszul lett.

A bűnügy sértettje, egy törökbálinti fiatal fiú általános iskolás kora óta alkalmi droghasználó volt, a vádlottól korábban ritkábban, később napi szinten vett "anyagot". Ha nem volt pénze, használati tárgyakkal fizetett – magyarázta a szóvivő.

Tájékoztatása szerint 2014 októberében a fiú az egyik este az egész napos italozástól támolyogva ért a férfi házához. A vádlott – bár látta a sértett ittasságát – , egy márkás kabátért cserébe bizonytalan összetételű és mennyiségű kábító hatású anyagot adott el neki. A fiatal bevette a szert, majd az alkohol és az új típusú pszichoaktív szer túladagolása okozta mérgezés következtében a terjesztő házától néhány méterre összeesett és meghalt. Holttestét csak a kora reggeli órákban találta meg egy járókelő.

A Pest Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével és tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére rábírással elkövetett kóros szenvedélykeltés vétségével vádolja a férfit – tette hozzá Gyugyi Csilla.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

oncogito
Aki drogozik, sajnos előbb-utóbb így jár.
Annyi, de annyi drogosról tudnak "hivatalosan", nem tesznek semmit.
Mi meg csak reménykedhetünk, hogy más nem hal meg, csak aki drogozik, hogy bódult állapotában nem árt másnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.