Csütörtökön kezdik toborozni azt a háromezer rendőrt, akit a határőrizet megerősítéséért akarnak szolgálatba állítani – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában szerdán.

Bakondi György elmondta: még nem tud beszámolni arról, hogy hányan vállalnák ezt a munkát, a rendészeti szakközépiskolákba azonban évről évre sokszoros a túljelentkezés, ezért a kormány bízik abban, hogy komoly lesz az érdeklődés, és lesznek alkalmas jelöltek.

A belbiztonsági főtanácsadó úgy fogalmazott,

"mérhetetlenül nagy" a migráció "emberi utánpótlása" tömegek indulnak útnak afrikai és ázsiai országokból, az embercsempészek pedig lehetőséget látnak ebben.

Hangsúlyozta, hogy az illegális bevándorlók folyamatos nyomás alatt tartják a magyar határt, elsősorban Szerbiánál. Naponta átlag százan tesznek kísérletet arra, hogy erőszakkal, tiltott módon Magyarország területére lépjenek – tette hozzá.

Veszélyforrásként említette az Európai Unió és Törökország közötti megállapodás bizonytalanságát, valamint a líbiai helyzetet is, az afrikai államból ugyanis szavai szerint migránsok ezrei kelnek útra naponta.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Esetleg még egy OKJ-s tanfolyammal is lehet nevezni vagy ragaszkodik a V(V)akondi a TEK-es vagy kommandós tudáshoz? Mert nem mindegy.
Kéne a határra nagy plakátokat kitenni (Rogán szomszédja biztos vállalja), hogy a terroristák csak meghatározott helyeken léphetnek be az országba. Máris könnyebb dolguk lenne az elfogásukkal. Esetleg, ha hajlandók a terreieristák némi letelepedési kötvényt venni az arra felhatalmazott személyektől, akkor még a vizsgálat eltekintésére is hajlandók lehetnek az arra illetékes szervek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.