A munkavállalók 53 százaléka a nyaralás alatt is dolgozott, 10 százaléka rendszeresen végzett munkát, 39 százaléka csak az egyszerű, rövid idő alatt teljesíthető feladatokkal foglalkozott – derül ki a Profession.hu állásportál több mint 1100 válaszadó bevonásával készített nem reprezentatív, online felméréséből.

Kiemelték: a saját vállalkozásukban a tulajdonrész felénél kevesebbet birtokló munkavállalók, illetve a felső vezetők 100 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nyaralása közben is folyamatosan elérhető, egyebek mellett mobiltelefon, e-mailen. A közép- és alsó vezetőknek 95,8 százaléka érhető el szabadsága alatt valamilyen csatornán.

A felmérés szerint a válaszadók 52 százaléka egyáltalán nem követi e-mailjeit nyaralás közben, majdnem minden ötödik megkérdezett naponta, tíz százalék pedig naponta többször figyeli a levelezését. A céges hívásokat a kutatásban résztvevőknek csupán a 16 százaléka nem veszi fel nyaralás alatt.

A munkavállalók 37 százaléka sehova sem utazott nyáron, míg a megkérdezettek közel fele belföldön nyaralt.

A válaszadók 30 százaléka napi rendszerességgel figyeli a híreket, míg további 20 százalékuk hetente keresi fel valamelyik hírekkel foglalkozó weboldalt. Csupán a megkérdezett munkavállalók 14 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nyaralása alatt nem szeretne hírekkel foglalkozni.

A nemek szerinti elosztást tekintve a férfiak 34, míg a nők 25 százaléka olvas naponta híreket – olvasható az állásportál közleményében.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Magyarországon vállalkozónak lenni önsanyargató kényszer cselekvés!!!
Kiválasztott KIVÉTELEK azért itt is vannak Mészáros barát,Tiborc fényetető,Rühelke és még néhány stróman...DDD-de hát ez többeknek is bocsánatos bűn.
Grumpycat
@bakegya: Alkalmazott vagyok.A szarházi tetves fidesztetvek ellopták a nyugdíjamat. Naponta 2.5 órát utazom melóba oda-vissza. A netto munkaidőm 12 óra. Nyaralás=0. Direkt csinálom, szeretem a stadionokat.
Ps: Orbán, a kurva anyád. Meg a rád szavazóknakis.
bakegya
@Grumpycat: az alkalmazottnak ebben az úri "himzéses"koptató jogvégzett garnitúrában csakkk a rabszolgameló marad-orsos vicctor pl még soha ehyetlen napig sem volt alkalmazott-a párttitkár apja tsz elnökként privatizált kőbányák hozadékából arat a mai napig is + amit összelopatott a strómanjaival...ÉS ENNEK A MAGYARKODÓ lebutult népnek még mindíg ez kell...már csakkk minden hetedik határban van körzetorvos,de még nem vették észre-a partjelzők fognak újraéleszteni,vagy a tenyérjósok,ezeknek az is mindegy.Önkénteseket toboroznak szakfeladatokra-de ez a nép még nem tért észre...EZT HASZNÁLJA KI EZ A CIGÁNYKODÓ PEREPUTTY ÉS EZEKNEK MÉLTÓ VEZÉRE.
Az utóbbi napokban is mi történik-jól szemlélteti a helyzetünk...olimpiálás után szabadon a lengyelekkel kavar,megcsavargatja a német kancellár orrát,aztán dob egy hátast nagy kegyesen a hazai metrónak és elhúz a bl döntőre mert az kihagyhatatlan...ja és a migráncsokat és minden még élő fát ki kell nyírni népszavalóversenyben DDD
NYUGDÍJ AZ MEG MINEK-TARCSON EL MINKET A SOROS -ÖNGONDOSKODJUNK!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.