Infókampányt indít az Amnesty International (AI) Magyarország az október 2-i népszavazás előtt – közölte az MTI-vel a szervezet pénteken.

A #tudjmegtöbbet címmel indított kampány célja, hogy a választásra jogosult magyar állampolgárok megismerhessék a népszavazással és a menekültekkel, menedékkérőkkel kapcsolatos legfontosabb információkat és tudnivalókat – írták közleményükben.

A szervezet azt szeretné elérni, hogy objektív és pontos képet mutasson "a kormány idegenellenes kampányával szemben" azok számára, akik valóban érteni szeretnék, hogy miről is szól a népszavazás.

A kampány részeként minden héten egy-egy új blogcikkel jelentkeznek, amely igyekszik eloszlatni a témával kapcsolatos tévhiteket, válaszol a menekültekkel és menedékkérőkkel kapcsolatban leggyakrabban feltett kérdésekre, és azt is körüljárja, hogy valójában miről is szól a népszavazás.

A következő egy hónapban minden hétre különböző eseményekkel – filmvetítésekkel, beszélgetésekkel és emberi jogi órákkal – készülnek. Az eseményekről részletesen a honlapjukon és a Facebook-oldalunkon számolnak be, ahol arra is lehetőség lesz, hogy élőben tegyék fel a kérdéseiket a szervezetnek a népszavazással és menekülő emberekkel kapcsolatban.

Az AI Magyarország közleményében arra is emlékeztetett: szeptember 15-én lesz egy éve, hogy a magyar kormány lezárta Szerbiával közös határát, illetve egy sor jogszabály-módosításnak köszönhetően fizikailag és jogilag is "kizárta a nemzetközi védelemre szoruló embereket Magyarországról". Az évfordulóra egy látványos utcai akcióval és egy köztéri installációval készülnek.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
@iteo: Ha ez igaz, akkor a 2018-as választások előtt már csak a kormányközeli média dömpinghazugságait láthatjuk minden féle ellensúly nélkül. Gondolom ez is s Fidesz stratégiája. A rendszerváltás hosszú agónia után 2018-ra elhalálozik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
iteo
Tisztelt Szerkesztőség!

Oldalukon azt írják, "A Propellert a jövőben az IKO Digital Kft. adja ki".

Az IKO Digital az IKO Media Group csapata. Az IKO Media Group tulajdonosa Rákosi Tamás, aki saját bevallása szerint is Andy Vajna szekértolója.

Adnának-e valamilyen állásfoglalást - akár nyilvánosan - arról, hogy ez a korántsem pártfüggetlen tulajdonosi helyzet mennyiben befolyásolja a jövőben a Propeller eddigi tárgyilagosságát, elfogulatlanságát, pártatlanságát?

Üdvözlettel,
Iteo Ittosei
Hellcat
Egy blog? HOl van ez a plakátkampányhoz képest? 10 ből 9 óriásplakáton ez a szar van.
solidedge
@iteo: Ha ez igaz, akkor a 2018-as választások előtt már csak a kormányközeli média dömpinghazugságait láthatjuk minden féle ellensúly nélkül. Gondolom ez is s Fidesz stratégiája. A rendszerváltás hosszú agónia után 2018-ra elhalálozik.
karma1
@solidedge: Igaz, nemcsak Iteo mondja ezt, tobb mas forrasbol is lattam... Egyebkent ez varhato volt, tovabba az is, hogy a Propeller NEM fog valaszolni , viszont esetleg kizarjak Iteo baratunkat...
roch
Ez Magyarország, a magyar ellenzék szégyene!
Mások dolgoznak helyettük?
Mi folyik itt!?

Tényleg nincs ebben az országban alternatíva?
Hogy bukik el egy egész ország, hogy árulnak el egy egész országot, hogy lesz végül egy egész ország a diktatúra játékszere?
Hát így!

MINDENKI MENJEN INNEN, AKI TUD, AMERRE LÁT, MERT ENNEK AZ ORSZÁGNAK ANNYI!
kkalman
Az A.I. legalább felébredt. Ugyanez nem mondható el az ellenzéknek titulált baloldali óvodáscsoportról!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.