A táppénzek és a különféle juttatások elszámolása is akadozik a Tescónál egy újabb átszervezés miatt – tudta meg a Magyar Idők.

Megszüntette a cég a vidéki adminisztrációs központjait, ahol korábban az egyes településeken alkalmazott munkavállalók társadalombiztosítással, bérszámfejtéssel, illetve a foglalkoztatással kapcsolatos ügyeit intézték. Jelenleg Budapesten gyűjtik be az összes munkavállalóra vonatkozó adatokat, melyeket a győri központba továbbítanak.

Több dolgozó jelezte, hogy az átszervezés fennakadásokat, késéseket okoz a fizetések utalásában, illetve olyan ügyekben, mint az utazási költségek elszámolása vagy a táppénzek kifizetése.

A bérekkel kapcsolatos munkáltatói feladatok átszervezésével tucatnyi adminisztratív dolgozó állását szüntették meg vidéken.

Tegnapelőtt közleményben tudatta a vállalat: a jövőben a Waberer’s–Szemerey látja el a lánc áruszállítási feladatait hazánkban. 

Elsőként 400-500 fő leépítésével megszüntették az úgynevezett biztonsági operátori állásokat, akiknek az volt a feladatuk, hogy ellenőrizzék a selejtes árucikkeket. A leépítések része volt az is, amikor a Tesco saját üzemeltetésű benzinkútjait átadta egy független üzemanyag-értékesítő vállalatnak, 150-200 munkavállalóval együtt. Eközben megszűntek a különböző üzletágak, például az optikai szolgáltatás, a mobiltelefon-részleg, illetve egyes áruházakban a friss árukat kínáló hal-, hús- és csemegepultok.

A középvezetői szint leépítésében pedig további 400-500 dolgozó volt érintett. Az idén országosan csökkentik az eladóterekben lévő polcok méretét, a raktárak ellátottságát, illetve egyre több bolti területet adnak bérbe, miközben csökken az árukészlet.

A vállalat a Magyar Idők megkeresésére azt jelezte: a Tesco Europa középtávú terveit azért nem ismertetik, mert üzleti titok.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Az is lehet, hogy kamu az egész. Én is járok a Tescóban, de nem tapasztaltam, hogy akadozna az árufeltöltése. Az viszont halál tuti, hogy orbánék ki akarják üldözni a multikat, hogy a cba meg a coop uralkodhasson. inkább leszoknék a vásárlásról, de hozzájuk nem megyek! Silány, és drága az árujuk, kell a fenének!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
"...tudta meg a Magyar Idők."
Miért nem lepődök meg a fenti mondaton? Ja, hogy a fitymasz minden áron ki akarja ebrudalni innen a TESCO-t? Akkor melyik sajtóorgánum lehetne illetékesebb az ilyen hírek közlésére, mint a Magyar Idők?
kkalman
Jut eszembe! teszkós ismerőseim nem panaszkodnak a fizetések és egyéb juttatások kifizetésének késedelmes voltára.
Akkor hogy is van ez?
Desischado
Az is lehet, hogy kamu az egész. Én is járok a Tescóban, de nem tapasztaltam, hogy akadozna az árufeltöltése. Az viszont halál tuti, hogy orbánék ki akarják üldözni a multikat, hogy a cba meg a coop uralkodhasson. inkább leszoknék a vásárlásról, de hozzájuk nem megyek! Silány, és drága az árujuk, kell a fenének!
emerencia
@kkalman: A Tescot nemrég elhagyó ismerősöm pedig állítja, hogy SENKIT nem rúgtak ki. Mindenki maga ment el mert elegük lett.
emerencia
@Desischado: Nálunk a helyi Tescoban sajnos már régóta látni a válságjeleket de az átlag vásárló ebből nem sokat vesz észre. A nagyáruházak, (nemcsak a Tesco) nem szívesen terhelik gondjaikkal a vásárlókat sőt, a valóságnál szebbnek, jobbnak próbálják magukat mutatni akkor is, ha nem megy a bolt úgy, ahogy szeretnék. (Annál inkább terhelik ilyenkor a fogyó létszámú alkalmazottaikat.) A vevők csak azt látják, hogy egyre dizájnosabb és szellősebb a csökkenő méretű eladótér. Ajajjj... Az állandó, ha kell, ha nem mániás átrendezősdi pl. egyértelműen jelzi a gyakrabban odajáró vásárlók felé, hogy nincs toppon a vezetés mert folyamatos ötleteléssel próbálja a tehetetlenségét leplezni.
micfild
@emerencia: Én is ezt látom...egy lakótelep közepén lévő tesco.. tehát óriási forgalmat bonyolithatna. de szegényes az árukészlet.. hol ez nincs -hol az nincs... és egyetlen ember van a csemege- hús- sajtputlban.. szaladgál mint pók a falon. Az egyetlen kasszás diákmunkás... a másik 4 kassza csukva.. és van 3 robotkassza-. ott felügyel egy hölgy.. hogy mindenki rendesen húzza át a cuccot vagy segit annak aki elakad. A zöldség és pékáru is egy emberre bizva. És soha semmit nem találok mert állandóan átrendezik a boltot...- azt hiszik igy majd többet vásárol az ember.. hogy körbe jár mire megtalál valamit. Hát nem.. én kijövök. ha nem találom amit venni akartam. szégyen vagy nem. átmegyek a CBAba... mert ott legalább nem rendezik át hetente a polcokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.