Csodatevő vízként istenítik a helyi lakosok, a hatóságok szerint viszont fertőzést okozó baktériumokkal szennyezettek a pilisszent­kereszti forrásvizek – írja a Blikk.

A Pilisi Parkerdő Zrt. plakátokon adta a szomjas kirándulók és a vízimádó lakosság tudtára a biológiai tényeket, de a források népszerűsége nem apadt. A pilisszentkeresztiek szerint az üdítőgyárak lobbija állhat a vizsgálat hátterében, de ők akkor sem vesznek az üdítőkből, maradnak a csodatevő víznél.

Hétköznap munkaidőben is sorban álltak az egyik erdei forrásnál kannákkal, palackokkal.

– Rosszindulatú ember jelenthette fel a forrásunkat. Pedig ettől a víztől nem kell félni, ezt már IV. Béla király korában is itták. Én azért iszom, mert finom, sima, és nincs benne semmiféle adalék. Gyógyhatása is van, betegségre, sebre, mindenre jó, csak hinni kell benne – méltatta a zarándokhellyé vált erdei tisztáson fakadó hűs nedűt Papucsek Lőrincné Anna (72). Az idős asszony majd mindennap kisétál gurulós bevásárlószatyrával a vízfakasztó zugba megtölteni ásványvizes palackjait.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
A parkerdőnek talán meg kellene vizsgálni, hol fertőződik és mivel a forrást tápláló vízterület!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
glorianna
@szaboria1: Nem hit kérdése, hanem mérésé, vizsgálaté. Minimális - általános iskolai - fizika- és kémiatudással, no és egy mikroszkóppal, pár pH-mérő csíkkal egész jól el lehet dönteni egy természetes vízről, hogy iható-e.
F_Viktor
@glorianna: Azért a víz minőségének vizsgálatát hagyjuk a szakemberekre, mert nem csak káros ásványi anyagokat, vegyületeket (Magyarországra jellemzően arzént, bórt, nitrátokat, fluoridot) tartalmaz(hat), hanem különféle baktériumokkal is fertőzött lehet, amit laikus tuti nem fog tudni kimutatni egy mikroszkóppal és egy pH mérővel(?).
glorianna
@F_Viktor: Természetesen. Arra válaszoltam, h nem hiszik el a szakemberek véleményét. Akkor essenek neki házilagos mérésekkel. A bacik egyébként már 600x-os nagyításban is igen szépen látszanak. A csapvízben is ... :S
namihami
Hát igen, a hit nagy dolog. Néha még, állítólag, hegyeket is képes megmozgatni.
Volt az egyik pesti lakótelepen egy srác, aki azt hitte, hogy tud repülni. Igen erősen hitt benne. Meg is próbálta a tetőről. Nos, a fizika nyert. De ettől még a hit csodákra képes.
Ja és majd elfeledtem, a hit mellett még némi drog is besegített a srác csodavárásába. Ám így is kevés volt.
Eriksson
Ez a kijelentés mindent elmond: "Gyógyhatása is van, betegségre, sebre, mindenre jó, csak hinni kell benne – méltatta a zarándokhellyé vált erdei tisztáson fakadó hűs nedűt Papucsek Lőrincné Anna (72). Az idős asszony majd mindennap kisétál gurulós bevásárlószatyrával a vízfakasztó zugba megtölteni ásványvizes palackjait."
A (72) éves asszony nyilatkozata valószínűleg megkérdőjelezhetetlen. A környék lakói is valószínűleg mind így gondolják.
De kinek higgyen egy messziről jött szomjas ember?
Aki Én
Ezeknek hiába mondod ezt a tényt is, hogy a mai politikusok nem kerestek életükben annyi pénzt, amilyen vagyonuk van. Mégsem lopnak szerintük. Gondolom azt is IV. Béla király hordta nekik össze.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.