Exkluzív interjút adott a Nyugati Fénynek Schiffer András nagynénje, Schiffer Anna.

Megszólalt Schiffer András nagynénje: "Szégyelltem miatta a nevemet!"

Az egész interjú nagyon erős, Schiffer Anna szerint unokaöccse szégyent hoz a Schiffer névre, amikor jobbikosokkal haverkodik és a baloldaliakat gyalázza.

A nagynéni azt mondja:

Amikor Budaházy kapcsán „szemkilövetőkről” beszélt, egy pillanatig szégyelltem, hogy azonos a vezetéknevünk. De később arra gondoltam, hogy több Schiffer viselte ezt a nevet, akikre büszke vagyok, mint a felejthető dr. Schiffer András, mert a puha gerincűek felejthetőek.

A teljes interjút itt tudja elolvasni.

Érdemes.

129 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Azért ez túlzás, márminthogy "Sem dédapád, sem nagyapád soha nem értett egyet szélsőséges politikai véleményekkel,". A derék dédpapa nem hogy egyetértett, de kifejezetten szélsőséges politikai vélemény mentén agitált, sőt személyesen neki köszönhető, hogy a hazai szociáldemokráciát kényegében felszámolták!
lampa laz
Hú, ba+ andris, nemcsak mi, hanem még a szűk családi köröd sem tartotta sokra, ső szégyellte a politikai pályafutásod, még szerencse, hogy abba hagytad..
papa.49
@lampa laz: Nem hagyta abba, csak most kicsit még levegőzik, aztán beáll pl. nagykövetnek a fütyiszhez, de az se lehetetlen hogy be is lép a fütyiszbe!!!Egyébként a lmp. semmit nem változott most se ők a fütyisz sokadik védvonala, mikor szükség lesz rá összeborulnak a fütyisszel, oszt. jónapot!!!
lampa laz
@papa.49: igazad van, én most kivárok adok nekik még 1 esélyt, mert van 1-2 jó fej köztük, de ha csalódom bennük, akkor végleg leírom őket.
sokanvagyunk
Magyarországon már egy ideje jó üzlet pártot alapítani - még jobb szétrobbantani és a vagyonát felélni..., aztán lovat váltani, de semmiképpen igáslónak állni.
Béla333
Az szerintem nem mérvadó, hogy egy politikus rokona mit gondol!
Vagy olvashattunk valaha Kuncze unokatestvérének (ha van) a véleményét a Gabi lopkodásáról?
Vagy Mesterházy nagynénjének a politikai meggyőződéséről?
Az egész cikk csak Schiffer gyalázásáért született, lejárató, rosszindulatú szemét média termék!
Szerintem!
Szókrakész
Szidja a család, mert nem olyan vérkomcsi, mint az öreg Szakasits.
namihami
Hát, ami igaz az igaz. Elég közelről ismeri a rokonát. Sok oka nem lehet büszkének lenni rá.
Egy a szerencséje, minden családban akad fekete bárány. Az övé kijött az egyik karámból (ami persze elég közelinek tűnik a Vezér akoljához) és nemsokára, persze megfelelő stallumok elnyerése után, szépen bekötik a Vezénylő istállójába.
""Összenő, ami összetartozik""--miként a nagy Fidesz-klasszikus azt oly bölcsen megosztotta az Ő alattvalóival.
dr. prédikátor
na bazmeg shiffer!!!Eddig se tatottalak sokra de azután még annyiba se!!! Ha már a családból is utálnak az nem semmi!!! Kétkulacsos egy gerinctelen csúszómászó vagy!!!Ráadásul még aljas is!!! te is beálltál a gecik közé, de a viktor szopkintól megkapod a jutalmad ha ott is jól fogsz nyalni vagy szopni!!!
Béla333
Egyébként ha már itt tartunk:
szerintem az LMP a leginkább vállalható alakulat még a jelenlegi felhozatalból!
Lehet szidni, gyalázni, ugyanúgy, ahogy a többi (már eddig is "bizonyított") pártot.
Csak egy nagy különség van: az LMP eddig még nem égette meg magát, a kezeikhez nem tapadt még bűncselekményből származó pénz!
A többiekről ez nem mondható el, a többiek már "bizonyítottak".
Ennyi!
papa.49
@namihami: Nálad a pont én is így gondolom...
papa.49
@lampa laz: Hát én már leírtam őket, sajna nem azok lettek aminek mondták magukat!!!
wagabund
ez a siffer is azok közé tartozik, akik a mai napig Gyurcsány vezényelte sortűzről beszélnek, a sorszám nélküli rendőrök sok embernek kilőtték a szemét, és tele volt a város izraeli katonákkal...akik ugyan magyarul beszéltek, de ez nem véletlen..
(annak is jó oka lehet, hogy egyedül él..)
még az öregek otthonában is ezt fogja hajtogatni húsz év múlva...ezzel kel, ezzel fekszik...a lelke akkor tört meg amikor a Gyurcsány pert elvesztette...azóta nem talál magára.
namihami
@papa.49: Pedig hidd el, boldog lennék, ha ezekről a pontokról a hátralevő életem során lemondhatnék. Sok esélyem nincs és nem is lesz.
Béla333
Tud valaki bármit is erről a nagynéniről?
Senki semmit?
Csak azt, hogy vele mocskolják egy politikai párt volt vezetőjét?
Ostoba lejárató média termék az egész!
dr. prédikátor
@Béla333: Ezt a gerinctelen férget nem kell mocskolni !!! bemocskolta ő saját magát!!!
oncogito
Nokérem.
A hölgy a hitelességét ott vesztette el számomra, hogy a "szemkilövetés" emlegetését Schiffer már három éve is tette. Onnan tudom, hogy akkor szóltam hozzá a facés oldalához - és másfél perd (!!!nem hazudok, másfél perc!!!) után le lettem tiltva az oldalról. És nem csak én, ugyanis a hozzászólást másoltam egy ismerősömtől, aki panaszkodott a facén, hogy letiltották. No, akkor én is bemásoltam és engem is. Szóval nem csak Budaházy kapcsán kezdte és nem csak most kokettál először a jobbikosokkal.
Ami a szemkilövés letiltott szövegét illeti, bemásolom ide is:

"Bocsánat, de egész konkrétan hány ember veszítette el a szeme világát a 2006-os események során rendőri cselekvés eredményeként? Legjobb tudomásom szerint egy személy. Ez természetesen pont eggyel több, mint amennyi elfogadható lenne.
Azonban a többes szám használata ("tüntetők", "járókelők") azt sugallja, hogy ez tömeges esemény volt. Arról nem is beszélve, hogy más alkalmakkal Schiffer úr a "szemkilövető kormány" szintagmát bírta használni, azt állítva ezzel, hogy a szemkilövések sokasága kormányzati utasításra történt.
Ebben nem is az a lényeg, hogy ez a retorika semmi más, mint a fideszes propagandagépezet egyik panelje. A baj az, hogy nettó aljasság. Nemcsak akkor, ha a Fidesz vagy a Jobbik szajkózza, hanem ha bárki. Akkor is aljasság lenne, ha én mondanám.
És persze a hazugság nem válik igazsággá attól sem, ha Schiffer András papagájkodja azt."
Béla333
@dr. prédikátor: Nekem más a véleményem!
Lehet hogy időnként sarkosan fogalmazott, de a mondandójának a lényege többnyire talált.
Csak nem népszerű dolog olyan álláspontot képviselni, amelyik mindkét szekértábor véleményét, hitvallását elutasítja és önálló véleménye van dolgokról!
Gerinctelenségről meg pláne nem beszélhetünk, hiszen az a fő baj vele, hogy most is azt vallja/mondja, mint amit 2010-ben mondott a Parlamentbe kerüléskor.
Ez inkább gerincesség, mint gerinctelenség!
Szerintem!
Szókrakész
"mint a felejthető dr. Schiffer András, mert a puha gerincűek felejthetőek."

Csontritkulása van.
És?!?!

És a gerictelenekről(volt és mostani komcsik, az egész parlament) mi a véleménye?
tutajos
"wagabund
..mai napig Gyurcsány vezényelte sortűzről beszélnek,"

Volt ilyen?
Miről maradtam le?
Béla333
@oncogito: Lehet hogy szerinted egy személy szemét lőtték ki, de pl. csak ebben az egy cikkben is 2 személyről írnak:

"A 14 vádlottból 12-t felmentettek, ketten mindössze megrovást kaptak a katonai tanácstól, ami a 43 éves Nagy Lászlónak “megalázó ítélet”. Nagy bal szemét a zavargások idején lőtték ki gumilövedékkel. Elmondta,

érthetetlen, hogy ennyivel megúszta mindenki, aki részese volt annak a szörnyű eseménynek. Soha nem derül már ki az sem, valójában ki adta le azt a lövést.

Nagy szájpadlásán át szedték ki a golyót, öt éven át járt utókezelésekre, a bal szeme látását elvesztette. Lelki gondjai lettek, több betegsége is lett, rokkantként leszázalékolták. A Blikk felhozza Cs. Attila esetét is, aki szintén 2006 őszén vakult meg a gumilövedékektől, ő 2013-ban lett öngyilkos. "
24.hu/belfold/2015/10/30/kilottek-a-szemet-2006-ban-nem-orul-a-rendorper-iteletenek/
dr. prédikátor
@Béla333: Előttem ez a hulladék HITELTELEN!!!
oncogito
@Béla333: -- a zavargások idején csak az ment ki az utcára, aki zavarogni akart.
És az én morális mércém szerint az lenne az igazságos, ha minden súlyosan sérült rendőr miatt is büntetést kapott volna minden csőcselék.
Ehelyett kárpótlást kaptak!
A zavargásokban isteni szerencse, hogy nem történt ennél komolyabb sérülés - persze a rendőröket kivéve!
Szóval mehet a rizsa annak, aki nem itt él, de aki itt él, tudja, látta, hallotta!
És szemétség a hazugság akkor is, ha nem Gyurcsány teszi!!!
namihami
@Béla333: Valóban, nem lopott még semmit. De az is igaz, hogy eddig még olyan helyzetben sem voltak, hogy egyáltalán lophattak volna.
Tudod, ez olyan dolog, hogy könnyű egy lánynak szűznek maradni, ha senki nem akarja megb...ni.
bencemacska
@oncogito:ma, 13:36

Nem értem, amit mondtál. Schifferről a véleményed stimmel, egyetértek. Csak azt nem tudom miért vesztette el emiatt a nagynénje a hitelességét.
Ez a nézeteltérésed b akkor lehetett, amikor a nagynénjét is letiltatta a fb oldaláról, mert figyelmeztette az igazmondásra.
A nagybátyja nagyon ritkán szólal meg, de ő sem ért vele egyet akkor sem.
oncogito
@bencemacska: - azért vesztette el, mert csak most szól és tévesen azt érzékelteti, hogy ez csak Budaházy kapcsán lett így. Ezért feltételezem, hogy valamiféle érdeke fűződik hozzá.
Bár, ha korábban olvasni tőle facén, vagy blogon ilyesmit, vagy bárki hallott korábban, akkor tévedtem.
De az első benyomásom ez.
Béla333
@namihami: Csakhogy az LMP olyan rendszer bevezetését szeretné a programja szerint bevezetni (pl. a közbeszerzéseknél) ami már eleve meggátolja, megnehezíti a korrupció lehetőségét.
Tehát nem sóhajtozik a korrupció mentességért, hanem a programjában konkrét elképzelése van erről.
Gondolod, ha az lenne a céljuk, mint a többi alakulatnak, hogy minél több adóforintot ellopni, akkor ilyen programmal állnának elő?
bencemacska
@Béla333: Ismereteim szerint nagynénje figyelmeztette anno, hogy csak az igazat, ezért letiltatta a fb-járól és a telefonját sem vette fel!!!
Jó unokaöccs!!!
Béla333
@dr. prédikátor: Lehet hogy neked hiteltelen.
Nekem meg azok a politikusok és azok a pártok hiteltelenek, akik az elmúlt 26 évben szétlopták az országot! Akik nem tettek semmit,(sőt, esetleg hasznot húztak abból) hogy 242 MILLIÁRD DOLLÁR-t szivattyúzzanak ki az országból offshore cégekhez.
Ez az igazi nemzet elleni bűncselekmény, nem az ami te Schiffernek tulajdonítasz. (De mi is egyáltalán a bűne? Ő is részt vett az ország szétlopásában??!!)
oncogito
@Béla333: - még valami - aki rendőrre támad, milyen következményt érdemel?
namihami
@tutajos: Sortűz ugyan nem volt, de a Fidesz-propaganda szajkózása, a jelek szerint és a Te szerencsédre, kimaradt az életedből.
Ne hiányold, nem vesztettél semmit.
troppauerhumer
Szolgálatot tett Schiffer András azzal, hogy ezt a témát azon az unalmas napon bedobta a köztudatba.Kinek is?
Schiffer NERtárs üdvözölnek az orbánribanca jobbikuSSok soraiban,Orbán csicskája lettél...mostmár nyíltan...
Háát ...kár, hogy ezt az elmúlt 8 évben véka alá rejtette a Parlamentben..nemis értem..
Fizetett focihuligánok gyújtogattak 2006-ban. Ez tény.Ez terrorcselekmény. A célzat sokat számít,ha felpofoznak valakit, az tettleges becsületsértéstől emberölésig bármi lehet az egyéb körülményektől függően - és ez így helyes.
No, ez meg terrorcselekmény lett.
Amikor nagyobb tömeg szabadul el és elkezd pusztítani, rombolni, sőt gyújtogatni, ott sajnos a rendvédelemnek tenni kell valamit. Ilyen helyzetben mindig történnek atrocitások is, legyen bármilyen demokratikus a háttér, egyszerűen mert a rendőrök egy része emberből van és fél, másik része meg bekattanhat. Szemkilövetés nem történt, balesetek voltak.
Merthogyis verődött össze azaz úgynevezett békés tüntető csürhe, amelyik egyszerűen nem tudta elviselni, hogy vezérük ismételten vesztett és ezt az utcán próbálta megmásítani (egyébként fizetett provokátorokkal) meg kellett fékezni?
Aztán meg azt is láttuk és hallottuk, hogy Orbán valamivel korábban beült a futballhuligánok közé. Az is tény, hogy Orbán ragaszkodott ahhoz a helyszínhez, amitől sokan óva intették, ahol feltüzelte a híveit. Ő maga pedig beszállt a páncélautójába és elfelejtette tájékoztatni (rendőrségi kérés ellenére) a rajongóit, hogy rendőri attak folyik a Deák tér irányában a tomboló csürhe ellen, akik mindenképpen rá akarták húzni a rendőröket a tömegre (hangfelvételekből tudjuk). A rendőrök többszöri felszólítás után kezdtek el oszlatni, miután sokan nem tettek eleget a felhívásnak.A 2006. őszi eseményeknek volt egy célja, Orbán szeretett volna miniszterelnök lenni. 50 év telt el, el lehetett volna adni a nagyvilágnak a hatalomszerzését forradalomnak átkeresztelve.
Béla333
@bencemacska: Most komolya: az számít szerinted, hogy egy a politikában abszolút ismeretlen nagynéni mit gondol Schifferről? Nyilván a nagynéni hithű kommunista volt (lehet, nem tudom!) ezért nem örült annak, hogy Schiffer a volt utódpártot az MSZP-t is felelősnek tartja azért, hogy (mivel 1994 óta a Fidesszel egymást váltogatják a kormányon) szétlopták az országot úgy, hogy ezért senkit el nem ítéltek, semmiféle komoly vizsgálat emiatt nem indult és (többek között) e miatt lecsúszott az ország az 1990-es régió vezető államból a jelenlegi sereghajtó pozícióba.
namihami
@Béla333: A többi se azzal kezdte, hogy lopni akarok és fogok. Ezek se hülyék, ezek is el akarják adni magukat. Aztán szépen belejönnek abba is, mint az összes többi.
Eddig egyetlen alakukat volt, amelyik azzal, hogy ""folytatjuk!"" választást tudott nyerni. És, ha figyelmesen megnézed a napi eseményeket, nemcsak hogy folytatták, de még rá is tettek néhányszáz lapáttal, haverral, unokatesóval, egyéb segítővel.
Hát ezért ébred némi kétely bennem ezekben, élén egy volt vezérükkel és pont vele.
Kovács Béla
@papa.49: Nagynéniről nem beszélünk Így! Nem ártott senkinek.
nihil
Schiffer András egy geci.
Már a megalakulásuk utáni bírtam viccelni velük. nem azért, mert olyan viccesek voltak, hanem mert nem lehetett komolyan venni.
Eleinte ez csak egy érzés volt, aztán már több volt egy érzésnél.

Egy diktátor hajlamú embernek nem adunk semmit - sem így, sem úgy!
nem kell tőletek semmi, rohadékok, még ingyért sem!
Ez alapszabály a demokratáknál.
Nem beszélünk velük.
Nem teszünk nekik szívességet.
Nem fogadunk el tőlük semmit.
nem paktálunk le velük.
Még csak rájuk sem nézünk - a náci hajlamú mocskokra!!!

Schiffer áthágta ezt a szabályt - évente százszor, sok év alatt több százszor!

Schiffer eldobta azt, amit ő hozott létre.
Egy volt fdeszesnél landolt.
Nézzük a volt fideszest.
Feljelent, és jól megmagyarázza - még sokszor igaza is van.
Mi változott?

Semmi.
Trafikmutyi - amivel kezdte?
AZÓTA IS VIRÁGZIK!
A többi?
UA.

Tehát a sok pofázáson kívül mihaszna a volt fideszes tevékenységének?
Sac per kb semmi!

A fidesz ellenzéke az ellenzékbe vezetői pozícióba bejuttatott volt fideszesek, aki csak rombolni tudnak, és nem hajlandók az egységre, csak bomlasztani tudnak (Fodor, Shciffer, Hadházy?)
Itt már minden fidesz, bakker!

Az ellenzék megújulásra szorul.
a magyar ellenzék képes erre? - Ez itt a kérdés!

(Szerény véleményem szerint nem.
Úgyhogy én is húzok innen a picsába!)
troppauerhumer
@Béla333: Ez egy krízishelyzet volt, a demokrácia első igazi krízise, amikor a demokratikus választások eredményét elsöpörni akaró erőket állították meg.
Különben a rendfenntartók könnyen úgy járhattak volna, mint a török katonák a puccs során.
Már itt látszott, hogy Viktornak a demokrácia semmit sem jelent. De persze a ligetvédelemnél hiába nem volt semmiféle krízis, mégis erőszakot vetett be a rezsim. Még Mécs Imrével szemben is. Ha valamivel el kell számolni, akkor ezzel először.
Még mindig megmosolyogtat, hogy ez a szerencsétlen szemkilövés ügy még ennyire fáj...Engedelmeddel az én nézőpontomból én nézek. És látok több seggfejet, akik a békés utcákon Molotov-koktélokat dobálnak,kukát gyújtogatnak és a harmadik rendőri felszólítás után maszko húzva kockakövet dobálnak a rendőrökre.
A rendőrség gumilövedéket használt. Hogyne, és történt egy baleset. EGY. Ezt nevezzük most szemkilövetősdinek, mintha nemhogy nem egy, de sok és szándékos lenne.Szemkilövetés meg nem volt, hiszen akkor olyan parancsot kellett volna kapniuk, hogy lőjék ki xy szemét. Ilyen nem volt! Az tény, hogy véletlenül eltaláltak egy szemet.
Azért azt ne felejtsük el, hogy egy fennálló rendszert akartak erőszakosan megdönteni, nem tudom a szemkilövésen kívül emlékszik-e még valamire, de azért pár hétig Budapest gyakorlatilag lángokban állt. Most is az a véleményem, hogy a rendőrség túl sokáig töketlenkedett és azért fajult el a dolog a végére. Az, hogy egy embernek kilőtték a szemét, csak azt tudom mondani, ha otthon maradt volna, megúszta volna. Szerintem már unalmas, ez az állandó szemkilövés. Nem szándékos volt, ebben egészen biztos vagyok és azt kell mondanom, hogy amennyien akkor az utcán voltak, a csürhe még olcsón meg is úszta.
Gondolom, ha most vonulnának ki az emberek az utcára és akarnák orálviktátort elzavarni, akkor is ugyanilyen vehemensen védené a huggyenotta csürhét.
Azóta már annyira magasra került az ingerküszöb, hogy az emberek csak akkor mennének utcára, ha valaki elvenné a...
bencemacska
@oncogito: Nemcsak megszólalt, hanem nagyon keményen figyelmeztette is!
Én már hiányoltam, hogy szólaljon meg, de ismereteim szerint nagyon beteg volt és én annak tulajdonítottam hallgatását, hogy már talán nem is él!!
oncogito
@bencemacska: - hát, erről én semmit nem tudok. Én csak a jelen nyilatkozatát tudom véleményezni.
"Amikor Budaházy kapcsán „szemkilövetőkről” beszélt, egy pillanatig szégyelltem, hogy azonos a vezetéknevünk. "
Ez nem arra utal, hogy máskor is hallotta volna tőle.
De ismétlem, nem kizárt, hogy tévedek. De itt ez van fehéren feketén.
oncogito
@bencemacska: - pontosítok. Ez nem arra utal, hogy máskor is hallotta és kifogásolta volna.
Nekem az szúrt szemet, hogy miért csak most van ez szellőztetve.
Béla333
A Gönczöl Katalin féle vizsgálat jegyzőkönyvből:

"3.3.6.1. Személyi sérülések
Az Országos Mentő szolgálat tájékoztatása szerint a demonstrációk során 326 civil sérültet
láttak el: szeptember 19-én 117 főt, 20-án 50 főt, 21-én 18 főt, míg október 23–24-én 141
főt. Az Egészségügyi Minisztérium – az ÁNTSZ Fővárosi Intézetétől is beszerzett – adatai
alapján október 23-án 195 sérült volt, közülük 40 főt a mentősök a helyszínen elláttak, 4
főt a központi mentőállomás ambulanciájára, 84 embert pedig kórházba szállítottak. A
mentőszolgálat és az ÁNTSZ adatai azért különböznek egymástól, mert a sérültek egy ré-
szét nem a mentősök szállították be, továbbá a személyes adatok kezelése korlátozta a sé-
rülés okainak összegyűjtését. Ambuláns ellátásban 104 civil személy részesült. Október 24-
én 17 civil szenvedett könnyűsérülést, melyet kórházban láttak el, míg fekvőellátásra 13 főt vettek fel a fővárosban. Gumilövedék által okozott sérülés miatt 16 súlyos sérültről kel-
lett gondoskodni, ezek között volt mellkasi, nyaki nyílt seb, a mellkasfalon és a combon
okozott lőtt sérülés, szemsérülés, hónalj tájéki, hasfali lőtt seb, bal kéz első-második ujjá-
nak traumás amputációja, lapockatörés, szemgolyóba hatoló idegen test (lövedék), kopo-
nyaboltozati törés. Az október 23-i eseményeknek a mentőszolgálat által ellátott sérültjei
között öt külföldi volt.
A demonstrációk biztosításában részt vevő rendőrök közül az ORFK adatai szerint
összesen 399 fő – ebből az MTV-székház ostromakor 216 fő – szenvedett sérülést, közülük
352 fő könnyen, 47 pedig súlyosan sérült. 34 rendőr került kórházba, a munkavégzés alóli
felmentések száma pedig október 31-ig 4156 nap volt. A súlyos sérülések körében kopo-
nyatörés, kéz- és lábtörések, lapockatörés, súlyos ízületi rándulás, halláskárosodás, égési
sérülés szerepel, míg a könnyű sérülések között említendők a mellkas-, törzs- és végtagzú-
zódások, a könnygáz okozta ártalmak, agyrázkódás."...
Béla333
@troppauerhumer: Nem védem a hulligánokat, csak azt akartam jelezni, hogy nem egy sérült volt, nem egy szem folyt ki, bőven voltak sérülések mindkét oldalon.
AZ egész cirkuszt valószínűleg felbérelt hulligánok kezdték, akikhez csatlakoztak Fidesz szimpatizánsok is, de a rendőrök meg túlzásba estek az elszenvedett sérülések és a frusztrációjuk okán.
Mindkét oldalon voltak túlkapások szerintem, nem fehér és nem fekete a történet.
koszpeko
@Béla333: Az én 2 szemem meg van.
Tudod miért?
Mert nem voltam ott.
Shiffer arra volt jó a fityisznek,hogy még jobban lejárassa Gyurcsányt és az M.Sz.P.-t
Lásd Sukorót.
Meg is kapta érte a jutalmát.
Egy semmi párt bejutott a Parlamentbe 2010-ben.
Béla333
@namihami: 14.10-re:
Mindenkiben benne van a kisördög, hogy ha könnyen szerezhető pénzt lát, akkor azt meg is próbálja megszerezni, de a lényeg, hogy ne legyen erre lehetőség sem!
Például sokat lendítene a tiszta közélet elérésén, ha a közbeszerzéseken csak olyan cég vehetne részt, amelyiknek nincs offshore háttere, vagy amelyiknek nincs olyan alvállalkozója, amelyik offshore hátterű.
Ez csak elhatározás kérdése, a kiírásban kell hogy ez szerepeljen.
Na látod az LMP programjában ez szerepel. A többiekében miért nem?
És ez csak egy lépés, de fontos lépés.
Hidd el, ha akarja valaki, akkor meg lehet tisztítani a közéletet, persze ha valaki lopni akar, akkor ez nem érdeke!
bencemacska
@Béla333: Szerinted a Fidesz nem lop?
Schiffert és pártját ki vitte be a parlamentbe?
Ki védte OV-t mikor a nagy szemkilövető balhét megszervezte? stb
Szerinted a fidesz nem fizetett neki a szolgálataiért?
Fizetett és a mi adónkból, azaz lopott pénzből!
Lázár J. Schiffer Annát bocsánatkérésre küldte a Terrorházához bocsánatot kérni apja "bűneiért", de ugyanaz az ember Schiffer András nagyapja, őt miért nem küldte ugyanoda?!
troppauerhumer
@Béla333: Én tévén és némely helyszínen keresztül tudtam nézni az eseményeket.Meggyőződésem, hogy a jelenlévőknél többet láttunk és hallottunk, mint azok akik Budapest különböző részén voltak. Voltak gyanús momentumok már a felvonulás előtti napokban, ami arra mutatott, hogy nem egy békés megmozdulás lesz. A hatalom puccsal történő megszerzése, volt a cél, amit azóta is sokan megfogalmaztak. Még a legutóbbi terrorcselekvések, bíróságon meghallgatott résztvevői,és a fideszhez közelálló újságíró, a helyszinen is forradalomról beszéltek.Nagyon sajnálom azt az embert akit eltalált egy gumi lövedék, biztos vagyok benne, hogy baleset volt. Hol van az a sok fiatal rendőr, akiknek baseball ütőkkel szétverték a lábát, sokan súlyosan megsérültek, akik talán még ilyen tőmegvillongást soha nem láttak és nem is tudták igazán, hogy mi a teendő. Azt akarja valaki is bebizonyítani, hogy ez spontán tüntetés volt, na ne! Sokan elmondták, elszólták magukat, hogy Orbán gyáván viaszakozott! Azóta az amit láttunk, élőben, a felvételek, hangfelvételek eltüntek a nyilvánosság elől, kitudja hány évre titkosítva, amikor már az élő tanúk nem élnek. Azon rajta van az is, hogy Gyurcsány Ferenc többször úgy utasította a rendőri vezetőket, végezzék a feladatukat, a törvényesség keretein belül, a szabályokat szigorúan betartva! Lehet hivatkozni "Öszödi beszédre," és másra tetszés szerint, ez akkor is a fennálló rend erőszakos megdöntésére irányúlt és nem a randarirozók találták ki egy megvilágosodott pillanatukban! Szét verették velük a Televizió székházát, szabadrablás volt mint a háborúban, és az odakészített összekötözött kockakövek is véletlenül voltak kéznél, pont ott ahol nagy szükség volt rá, az ott dolgozók meg rémülten várták, miként, tudnak kimenekülni! Ezt akik figyelmesen nézték a TV. tudósitásokat azok ha akarták látták.
Béla333
@koszpeko: Gyurcsányt nem kellett lejáratni, lejáratta az saját magát:

Vagy mi a véleményed arról, hogy ha egy miniszterelnök (akinek jelent a rendőrség és a titkosszolgálat is!) nem rendelkezik kellő információval arról, hogy a pártjában milyen mocskos korrupció van és hogy ráadásul az ellopott adóforintokat a másik oldallal (a Fidesszel) egyzetett arányban osztják szét!
Hát milyen miniszterelnök az ilyen?:

"Gyurcsány szerint a korrupcióban a 90-es, kétezres évek első felének pártjai „érintve voltak”, és ebbe beletartozott az MSZP is („sajnos egy időszakban én is elnöke voltam az egyiknek”.)
Gyurcsány azt mondta, azért nem buktatta le miniszterelnökként az egészet, mert nem volt kellő mennyiségű információja. Sokat sejtett, de keveset tudott. Ráadásul elég ereje sem volt, annyi fronton küzdött."
index.hu/belfold/2015/04/09/gyurcsany_puch_laszlo_es_simicska_lajos_egyeztetett/
namihami
@Béla333: Na Béla, akkor mégegyszer fussunk neki. Tehát:
Volt egy olyan ellenzéki párt, amelyik egy olyan helyre hirdetett és szervezett meg egy nyíltan provokatív tüntetést, amelyik helyszínről mindenki felhívta a figyelmét, hogy problémás. Mindezt semmibe véve, a Főnök elmondott egy olyan hangú beszédet (hallgasd vissza), aminek csak az lehetett az eredménye, hogy az egyébként is felheccelt tömeg egy része őrjöngésbe kezdett. A beszéd elmondása után, kb. 18 órakor a Vezér beült a páncélmercibe és elhagyta a helyszínt és a tömeget. Egyetlen szóval nem próbálta sem a rendet helyreállítani sem a tömeget csitítani. A helyszín megfelelő irányban való távozását sem jelentette be a mikrofonján keresztül. Többek között ezért is indult a nép a Filmmúzeum irányába.
Az ellenük felsorakozott RENDFENNTARTÓ (ez a dolga) rendőrség vezetése 18.30-kor TÖBBSZÖRI felszólítás után kb. 19 órakor végre elkezdhette a tér és a környező utcák megtisztítását és a rend helyreállítását. Ami egyébiránt az alkotmányos (akkor még volt) és közrendi feladata is egyben. Eközben természetesen óhatatlanul bekövetkeznek sérülések, sebesülések is.
Na mármost:
1. Miért kellett a tömeg egy részét heccelni?
2. Miért nem járult hozzá a megfelelő támogatással a tömeg irányításához?
3. Miért kellett a beszéd után azonnal elrobogni a helyszínről?
4. Ha a rendőrség felszólít egy intézkedése közben, azt a nép köteles betartani, legfeljebb később panaszt tehet, ha sérelmesnek érzi. De az utasítás ettől még kötelező a számára, mint ahogy a rendőrnek kötelessége a megkezdett intézkedést végig vinni.
5. Mit keresett még ott a már jelzett időpontban a sérült kisgyermekes,babakocsis anyuka (féléves volt a kicsi), ha többször elküldték már és ideje is lett volna elmenni? Ezt is őrült erővel harsogta a Fidesz-média.
Volna még kérdésem, de a lényeg már meg volt.
És a zárókérdés: Vajon milyen lőszert használna a Pintér-Matolcsy-TEK felállású mai rendvédelem egy hasonló helyzetben? Mert ez esetben is az volna...
Béla333
@bencemacska: 14.32-re:
-"Szerinted a Fidesz nem lop?"
De igen, ráadásul úgy néz ki sokkal többet, mint a korábbi kormányok!

-" Schiffert és pártját ki vitte be a parlamentbe?"
Azok akik rájuk adták a szavazatukat. Például én!

- "Ki védte OV-t mikor a nagy szemkilövető balhét megszervezte? stb"
A Tasz, akinek az elnöke valóban Schiffer volt:
"Schiffer - aki először a Hírszerzőnek beszélt a megbízásról - elmondta, hogy a Fidesz kérte fel őket Orbán védelmére, és ők azért vállalták el, mert szeretnék elérni, hogy a közhatalmi szervek ne perelhessenek jó hírnevük védelmében. Az ilyen perek ugyanis, a TASZ szerint jelentősen korlátozhatják a politikai viták szabadságát."

-"Szerinted a fidesz nem fizetett neki a szolgálataiért?"
Nem tudom, hadd halljuk te milyen konkrétumot tudsz?

- A terrorházi történetről nem tudok semmit, így véleményem sincs!
Béla333
@troppauerhumer: 14.39-re!

Ha egy miniszterelnök annyit sem tud kinyomoztatni, hogy egy országos balhé esetén kik a felbújtők, kik és mit követtek el, ha utasításokat kaptak akkor azt kitől kapták, akkor az nem is alkalmas miniszterelnöknek!
Neki jelentett a rendőrség, és a titkosszolgálat is!
Miért nem tárta elénk a felbújtókat?
Ugye nem hiszed, hogy erről nem tudott semmit?
senkifia68
Azt a nagynénijét!!! No Schiffer András! Most aztán nagy szarban lehetsz, mert Annus néni is szégyell a családi nevét miattad. Tényeleg is! Annuska! Hogy lehet, hogy még mindig a lánykori nevét használja? Kedves férfje megtíltotta, hogy felvegye az Övét? Ez már azért miond valamit! Vagy netán a férje családneévt is szégyelli? Netán nincs is férje? A NYUGATIFÉNY horror Dk-s médiának adott nyilatkozata alapján ez utóbbin kurvára nem csodálkoznék!!! No de nem magácskáról, hanem az Andris gyerekről van szó hölgyem! Amikor az ön (szándékosan kisbetűvel) által szégyelt unokaöccse a 2012-es választások idején a végsőkig küzdve megvédte pártját attól a megaláztatástól amit a Bajnai-Gyurcsány-Mesterhzázy triumvirátus közmunkaprogramként "ÖSSZEFOGÁS" címen igyekezettt ráerőszakolni a baloldra és aminek végkifejlete a "budapestieknek ajándék ősszes halántékú" Falus Ferenc (ő előbb egy ló árnyékában öntette magát nyakon egy vödör vízzel, majd a jelöltséget a rezsóról pattant Fletó ötletekén átjátszotta a senkit sem képviselő Bokros Lalának), nos e szégyenteljes végjátéknak két nyertese volt! Az LMP, amely megszabadult a kollaboráns, megélhetési politikusaitól (akkor) és Schiffer András akire a maszoposok és liberósok még hálával is gondolhattak. Asszonyom! Elfelejtett rohanni a szerkesztőségbe, hogy büszke az unokaöccsére! Van még itt más is! Amikor a Szigetvári Vitya és kisdobos örse felverte a port a Turulos szobor körül Schiffer András volt az EGYETLETEN !!! balodlalhoz közel álló politikus, aki az egészet méltóságon aluli hiszti-fesztiválnak minősítette, s mint később kiderült AZ IS VOLT! Sőt! Schiffer András volt a rendszerváltás óta az egyetlen olyan pártvezető, aki úgy lépett vissza politikai pályájáról, hogy az azzal együttjáró összes kedveznényt visszaszoolgáltatta pártjának!!! Nem lett független és nem rakta zsebre a frakcióvezetői és pártelnöki fizetést és juttatásokat a következő választásokig! Így hát asszonyom ön egyetlen dolog miatt szégyellheti magát az pedig a...
Béla333
@Horizont: 14.46-ra:

Ha azt az MSZP és a Fidesz a hátunk mögött meg tudta beszélni, ki tudott egyezni arról, hogy mit lopjanak és a lopott pénzt milyen arányban osszák szét, akkor azt miért nem tudták megbeszélni, hogy tiszta közélet szükséges a pártok működésénél is.
Elég lett volna egy kis nyomás, hogy vagy megoldják a normális működését a pártoknak, vagy kiterítik amit tudnak, lehet hogy nem a háttérben kellett volna üzengetni, mutyizgatni, hanem a választók elé kiállni és elmondani, hogy mi van!
Szerintem ez a posvány, ami akkor (és azóta is!) van a pártok körül, mindkét oldalnak megfelelő volt, és mindig lehetett a másikra fogni, hogy azért nem lehet semmit tenni, mert a másik nem akarja!
Nekem volt egy főnököm, az mindig azt mondta, őt nem érdekli, hogy mit miért nem lehet megcsinálni, neki eredmények kellenek!
Ugyanez a pártoknál is, szerintem!
senkifia68
Így hát asszonyom ön egyetlen dolog miatt szégyellheti magát az pedig a fenit nyilatkozata
bencemacska
@Béla333: ma, 14:49

Kérdéseid jogosak, a rendvédelmi szervek abszolút felkészületlenek voltak.
www.gondola.hu/cikkek/80396-Schiffer_Anna_es_Lazar_Janos_nyilt_levelvaltasa.html
oncogito
@senkifia68: - mindezek, amiket felsoroltál, nem kisebbítik azt, hogy a szemkilövetés ocsmány csúsztatás és ráadásul Budayt védve, aki ténylegesen konkrétan és tudatosan terrorcselekményeket hajtott végre. Nem pedig egy rendőrökre támadó csőcseléket visszaverni akaró akció során történt sérülésről volt szó.
Ezt cáfold meg!
Béla333
@namihami: 14.49-re:

Igazad van, nem védem a Fideszes sumákolást, szemét dolog volt amit akkor és ott Orbánék csináltak.
De ahogy már leírtam:
Mindkét oldalon voltak túlkapások, nemcsak a tüntetőknél, a rendőröknél is.
Gyurcsány abban nagyot hibázott, hogy mint miniszterelnök nem csináltatott egy teljeskörű vizsgálatot, ami kiterjedhetett volna a tüntetésel hátterére, az esetleges Fideszes szálra és felbújtásra.
Miért nem tette, ha alá tartozott a rendőrség és a titkosszolgálat is?
coni
Az egyetlen ok ami miatt érdemes volt 2010-ben az LMP-re szavazni, hogy Schifferrel együtt/ellenére bejutott néhány tisztességes, valódi ellenzéki politikus is a Parlamentbe, bár nagyon frusztráló volt egy olyan pártra szavazni ahol a pártvezető nyilvánvalóan kétkulacsos...
Kovács Béla
András volt az egyetlen demokratikus ellenzéki pártvezető. A többi erkölcsi hulla!
Béla333
@Horizont: Semmi gond, mentsd fel a Ferit, ha neked úgy jó!
De azt ne próbáld beadni, hogy igaz lehet, hogy Gyurcsány nem tudott semmit az általa vezetett párt és a Fidesz összejátszásából! Hogy mint miniszterenök nem is tudott a lopásokról!
El tudod ezt hinni?:
" Gyurcsány szerint megpróbálta felszámolni a Puch-világot, de nem volt elég ereje.
Gyurcsány szerint a korrupcióban a 90-es, kétezres évek első felének pártjai „érintve voltak”, és ebbe beletartozott az MSZP is („sajnos egy időszakban én is elnöke voltam az egyiknek”.)
A rendszert Gyurcsány úgy írta le, hogy „százezrek, milliócskák gurulnak a pártvezetés tudta nélkül majálisra, nőnapra, ilyenekre.
"...ő volt az, aki Puch Lászlóból államtitkárt csinált. Ezt azzal magyarázta Gyurcsány, hogy így akarta elérni, hogy Molnár Csaba miniszter szemmel tartsa. Vadai Ágnes pedig azért került a honvédelmi minisztériumba, hogy Szekeres Imrét tartsa szemmel."
index.hu/belfold/2015/04/09/gyurcsany_puch_laszlo_es_simicska_lajos_egyeztetett/

Most őszintén: Te elhiszed, hogy a Feri mint egy ma született bárány, semmiről semmit nem tudott, csak sejtett dolgokat, akkor, amikor ő volt a párt vezetője és ő volt a miniszterelnök is?!

Nem kellene mindenkit hülyének nézni!
Béla333
@Kovács Béla: Ezt nem bírják elviselni azok, akik nyilvánvalóan besározódtak az elmúlt évtizedekben, de ezt képtelenek át és belátni.
Inkább megpróbálják a maguk szintjére lehúzni és besározni azt, aki nem kér ebből a fertőből.
Béla333
@Horizont: Hát ha azt írod, hogy a Feri szerinted sem volt egy ma született bárány és szerinted mint miniszter és pártelnök nem tudott semmit sem tenni az MSZP és a Fidesz háttér mutyijai ellen és hogy a Feri szeretett volna tenni valamit ez ellen, de széllel szemben ugye...,
nos ha ezeket összerakod, akkor ezt te minek neveznéd?
Ne sértődj meg, de bizony a másik hülyének nézése.
Ugyanis akinek egy csepp esze van az ezt nem tudja elhinni!
troppauerhumer
@Béla333: Valami baj van nálad ott a memóriával.Tisztázzunk valamit! Gyurcsány mondott valamit, ami hovatartozástól függően vagy "végre valaki egyszer őszinte volt", vagy "bevallotta, hogy hazudott". Ugyanazt látjuk két oldalról. Ezzel nincs is semmi baj, jó a sokszínűség!

A második csoport kimegy az utcára tüntetni, joga van rá, volt már ilyen, előtte és utána, de gondolom lesz is ilyen. Éljen a demokrácia!

Igen ám, de ez a második csoport tartalmaz egy elszánt magot, akik úgy gondolják, hogy a hangos tüntetés jó lesz egy kis balhéra. Hogy volt-e politikai motiváció, vagy ösztönzés? Sok jel mutat arra, hogy igen. De lehet, hogy csak rendelkezésre állt a balhé két legfontosabb kelléke, a rendőr és a focidrukker. Ilyen vélemények is vannak. Nekem egyébként szemtanúként egy dolog feltűnt. A tüntetés békés részének lezárulta után már láttam az arcukat sállal elzáró fiatalembereket, holott akkor még el sem kezdődött a balhé. Biztos nagyon hideg volt és csak nem akartak megfázni...
Egy biztos, senki olyat hitelesen nem tud állítani, hogy a rendőrök kezdeményezőleg fellépve nekimentek a tömegnek, belelőttek!
Én meglátásom szerint ott áll pár száz kirendelt, megfelelően fel nem szerelt, tapasztalatlan, felkészületlen és megfelelő irányítással nem rendelkező rendőr a tömeggel szemben. Számomra feltűnt, hogy kevésbé voltak felkészülve, mint egy átlagos Újpest-Fradi meccsen! Ha valami esetleg összeesküvés elméletre okot ad, hát ez akár lehetne is!
A probléma onnan ered, hogy a nagyon is felkészült bajkeverők keveredtek a szintén felkészült és tapasztalatlan békés tüntető tömeggel. Tömegben mindig csak hangadók, vezetők kellenek. Ha nincs ilyen, akkor szétoszlik a nyáj.
Szóval ez a keverék találkozott a nem kevésbé felkészületlen rendőrséggel.

Innentől aztán végképp nem lehet kicsit is pártatlan szemmel megítélni a helyzetet, maximum szürkének. Józan ésszel az ember ilyenkor elhúzna haza, azonban az uszítás és a tömeghisztéria nagy úr.
Béla333
@troppauerhumer: Egy sorod sincs amivel vitába szállnék!

Csak ezt az első pár mondatodat nem értem:
"Valami baj van nálad ott a memóriával.Tisztázzunk valamit! Gyurcsány mondott valamit, ami hovatartozástól függően vagy "végre valaki egyszer őszinte volt", vagy "bevallotta, hogy hazudott". Ugyanazt látjuk két oldalról."
Mire mondta ezt a Feri, miből idéztél és miért gondolod, hogy gond van a memóriámmal?
A többi stimmel!
troppauerhumer
@Béla333: Ja és még valamit Béluka,nemkicsit röhejes az erőlködésed,tudtam valahonnan ismerlek,aztán némi gugli és meglett,dehisz te az LMP ergo Schiffer egyik csicskás vagy,tele van veled a 168 óra..
Pölö:168 óra • Téma megtekintése - Demokratikus Koalíció Pártja
forum.168ora.hu/viewtopic.php?p=784944
2016. aug. 14. - 24 hozzászólás - ‎6 szerző
Te mit tudsz az LMP alakulásáról, ki és milyen pénzt adott össze? ... Béla333 írta: Az igazság az, hogy nem találtok fogást az LMP-n, nincsenek ...
168 Óra Online - Nem készül választási szövetségre az LMP
www.168ora.hu/itthon/nem-keszul-valasztasi-szovetsegre-lmp-147336.html?full...
2016. júl. 17. - Az LMP maga készül a következő választásokra, nem kíván más ... Béla333. 2016-07-17 20:11:11. Miért gondolod, hogy az LMP miatt nem tud ...
168 Óra Online - Bojkottdilemma
www.168ora.hu/.../alkotmanybirosag-alkotmanybiro-bojkott-ner-nenyi-szentpeteri-na...
2016. febr. 2. - Az LMP és a Jobbik viszont várhatóan beszáll a jelölésbe. ... Béla333. 2016-02-03 08:13:03. Alátámasztotta valamivel? Ja? Nem? Akkor?
168 Óra Online - Címke találati oldal
www.lengyelnet.hu/cimke/?tagname=keresztnevek
A 168 Óra közszolgálati feladatának tekinti e tanulmány publikálását, amelyet ide kattintva olvashat ... Béla333: Én a politika résztvevői közé sorolom az LMP-t

Bocsi Béluka ,de túl közel van vagy Schiffer hátsójához ,tehát az seggét próbálod védeni,ebben bizti vagyok,így a szervilitásod érhető...
troppauerhumer
@Béla333: Béluka amnésia ellen:
"Vona bevállalta a tévéostromot
via Fővárosi Hírhatár

Évek óta vitatkoznak arról, hogy mi miért történt anno, 2006-ban az MTV székházánál. Mindenki látta, hogy a támadók voltak a kezdeményezők, a legdurvábban estek neki a műanyag, vékony plasztikpajzsukkal védekező rendőröknek.
A jobboldal – természetesen – az akkori MSZP–SZDSZ-kormányt, az általuk torzított formában előadott őszödi beszédet teszi felelőssé, és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök börtönbe zárását követeli ma is.

Az, hogy a rendőrök százai kerültek kórházba, ezrei sérültek mentálisan, nem érdekli a Fidesz és a Jobbik vezetőit. Sikerült hiszterizálni hazugságokkal a közvéleményt.

A tévénézők elmentek amellett, hogy Vona Gábor expressis verbis bevallotta: az egész balhé a Fidesszel, Orbánékkal egyeztetett akció volt. Orbán azokban a hónapokban már nyíltan követelte: Gyurcsány, a kormány mondjon le. Ezt azonban a megszólítottak nem hallották meg, és maradtak. Ezért az ellenzék egyre drasztikusabb eszközökhöz nyúlt, előőrse, a Jobbik-barát csapat naponta szervezte a tombolást, a rombolást az utcákon és mindenütt, ahol lehetett. Ilyen előzmények után robbantották ki a Kossuth téri, majd a tévészékház elleni durva támadássorozatot. Talán egy évvel ezelőtt azonban Vona Gábor szerepelt a királyi tévében az Össztűz című műsorban, és elszólta magát. A kérdező – két társával – Betlen János volt, és természetesen megemlítette az október 23-i csetepatét is. Vona válasza egyszerű, őszinte vallomássá vált. Kijelentette: „Mi előkészítettük a kormány elkergetéséhez a talajt, de Orbán gyáva volt, nem élt a lehetőséggel” – értsd: nem merte a parlamentből kizavarni a kormányt, és „forradalmi úton” átvenni a hatalmat. Az október 23-i véres ütközet a jobboldali Fidesz és a szélsőjobboldali Vona vezette gárda előre eltervezett, összehangolt akciója volt. Csak az Auróra ágyújának elsütése maradt el.

Kérdés: mi volt ebben „spontán” és „jogos” dühkitörés? Ki is valójában a fő felelőse ennek...
troppauerhumer
@Béla333:...Ki is valójában a fő felelőse ennek a sok áldozatot követelő (végül is sikertelen) akciónak? A füstbe ment terv miatt kell azóta is keresni a bűnbakokat

Aláírás: Strassenreiter Erzsébet
történész
Béla333
@troppauerhumer: Soha nem is tagadtam, hogy szimpatizálok az LMP-vel, de nem úgy ahogy te gondolod (biztos magadból indulsz ki! hogy kinek milyen hátsójához van milyen közöd)
Mindent amit korábban máshol írtam,kommenteltem, azt most is vállalom.
Egyébként a kis gyűjteményedet tartsd meg, hiszen a beidézett oldalak egyike sem érhető már el! (Hála a 168óra demokrácia felfogásának)
Benned kit tisztelhetünk, nick nevedet váltogatod, hogy mindig új tudjál maradni?
Milyen néven szerepeltél más fórumokon?
Vagy te nem vagy ilyen bevállalós?
haha...
Béla333
@troppauerhumer: 16.18- és 16.20-ra:
Örülök, ha megvan a bűncselekmények felbujtója, felelőse.
Nem tudom miért akarod úgy beállítani, mintha én védeném az elkövetőket?!
Egyébként hol lehet elolvasni vagy megnézni amit beidéztél?!
troppauerhumer
@Béla333: Tovább is van Béla és nemcsak a Gönczöl jelentés:
Olvassák el a jegyzőkönyveket. Egy jobb országban már ülne a FideSS vezérkar az államrend erőszakos megdöntésének kísérlete miatt..öszödi beszéd ide, vagy oda, teljesen mindegy a beszédtől függetlenül, -valakik- eldöntötték, hogy
márpedig szeptember végén, “balhék” lesznek a fővárosban. Valószinűnek tünik, hogy a FideSS állhatott a háttérben, mert ugye Viktor, ..-puskapor szagot érzett-.és egy érdekes hir látott akkoriban napvilágot, csak valahogyan nagyon -elfelejtődőtt- és nem is foglakozott vele a sajtó eleget.
Itt elolvasható ! a dátumra tessék figyelni !
"Archívum
Hangos üzenet: Lángolni fog Budapest!
A XIV. kerületi rendőrkapitányság tegnap délelőtt lefoglalt egy CD-t, amelyen egy magát a Demokrácia Harcosainak nevező szervezet eddig soha nem látott erőszakhullámmal fenyeget. A hanganyagot Rónai Egon, a Budapest Rádió ügyvezető igazgatója találta meg a napi postai küldemények között.
- Délelőtt tízkor kezdtem kibontani a rádióhoz érkezett leveleket. Ezen a CD-jén csodálkoztam, mert bár gyakran kapunk hanganyagot, mindig írnak hozzá valamilyen kísérő- levelet - mondja a rádió vezetője.

Rónai meghallgatta az üzenetet, amelyen egy eltorzított férfihang követeli, hogy szeptember 20-ig mondjon le a kormány. Ellenkező esetben "készek vagyunk párizsi mintára lángba borítani Budapest utcáit. Minden eszközzel megvédjük országunkat a zsarnokoktól. Készek vagyunk soha nem látott erőszakhullámot indítani a jelenlegi hatalom ellen... Ha a kormány nem mond le, lángolni fog Budapest".
nol.hu/archivum/archiv-417353-228089
Aztán a rendőrségi lehallgatási jkv-ből:
miként folytak össze a törvénytelen eszközöket használó rendbontó csoportok a legálisan gyülekezőkkel, milyen információáramlás zajlott a rendbontók között és milyen utasításokat rögzített a rendőrségi adatforgalmazás.
troppauerhumer
@Béla333: Béla ,te Béla mindig kiröhögteted magad:"Egyébként hol lehet elolvasni vagy megnézni amit beidéztél?! "
Látod, látod, te is igazolod, hogy sokat kell előbb olvasni ahhoz, hogy írásra vetemedjen valaki.
Ne mond ,hogy neked van választójogod ,de a sárga ház gumiszobájában a csendes őrülteknek nincs...ez az igazságtalanság .
Vedd le lécci a szemüveged ,had jusson be némi fény a sötét fejedbe legalább a pupillákon át:

www.fovarosi-hirhatar.hu/hir/vona-bevallalta-a-teveostromot
troppauerhumer
@Béla333: És most nyisd ki a szemed Béla,had jusson be egy kis világosság a pupillákon át abba a sötétbe.
Ezek az adatok és a rendőri vezetők beszámolói is azt bizonyították, hogy nem a rendőrség tolta rá a rendzavarókat az Astoriánál demonstráló tömegre - mutat rá a MeH. A két közzétett dokumentumrészlet egyike a helyszínen lévő rendőrök beszélgetését rögzíti. Ebben több alkalommal elhangzott az az utasítás, hogy a helyszínen lévő rendőrök ne engedjék a Deák téren, illetve a környékét lévő tömeget az Astoriához. Ugyanakkor a válaszokból kiderül, hogy a rendbontók "direkt arra utaznak"

A 16 óra 19 perckor elhangzott utasítás úgy fogalmaz: "Teljes körűen akadályozzátok meg, hogy oda menjenek, körbezárni őket és felszámolni. Csaknem két perccel később - mint a közzétett dokumentumból kiderült - az hangzott el: "az az utasítás, hogy ez a tüntető tömeg nem mehet oda az Astoriához". Szintén percek múlva az az utasítás: "nem mehetnek rá a Fidesz nagyrendezvényére". Majd azt követően, hogy kiderült, a tömeg eleje az Astoriánál van, azaz összeért a Fidesz-nagygyűléssel, elhangzik az egyik rendőr részéről: "Nyugtáztam a jelentéseket, álljon meg akkor a tömegoszlatás, ne zavarjuk meg a Fidesz nagygyűlését."

Később, 16 óra 34 perckor pedig a következő hangzik el: "rendező 1-es megbeszélte a Fidesz szervezőivel, hogy addig megállunk, míg tart a nagygyűlés (...) 18 órakor befejezik és 18 órakor elhagyják békésen a területet, akik ott maradnak, azokkal szemben újra meg fog indulni a felszámolás, tehát addig rendezzétek a kötelékeket, szervezzétek meg, hogy amennyiben a nagygyűlés befejeződött, utasítást kaptok, akkor tudjátok folytatni a felszámolás rendjét".
troppauerhumer
@Béla333: És a csattanó Béluska:

"A másik közzétett dokumentum két, a rendbontásban részt vevő személy beszélgetését rögzíti. Az egyik, a dokumentum szerint D, azt mondja: "Úgy húzzátok magatokra a rendőröket, hogy ne legyen összecsapás. Vonuljatok visszafelé az Astoria felé!" A választ követően a következő utasítás: "húzzátok magatokkal a rendőröket is". A válasz: "húzzák".

A beszélgetés további részében D azt mondja: "kicsit hergeljétek a rendőröket, de úgy, hogy ne legyen összecsapás! És húzzátok magatokkal az Astoria felé!". Gy válasza: "Azt akarjuk. Mi ezt is csináltuk. Direkt ezért mentünk csak ki. Nem akartunk mi itt ölni, érted". Egy további beszélgetésrészletben a két személy arról vált szót, hogy akik a Fidesz rendezvényre jöttek, majd kapnak egy kis könnygázt és "akkor meglátjuk, hogy kihez jöttek" - mondta D. Gy erre válaszul közölte, hogy ez lenne a cél."
www.ma.hu/tart/rcikk/a/0/157500/1

Hahahaaaaa...hát ennyit a jobboldali népnemzeti kártevőkről,a mihígmélymagyar söpredékről.
Azonnal le kell váltani a bírákat! MTV-ben már bemondták az ítéletet, erre nem azt olvasták fel.
Jó tanács!
Ne beszélj magadban, mert aztán majd nem tudod, honnan hallottad azt a sok hülyeséget.
Béla333
@troppauerhumer: Neked agyadra ment ez az egész!
Az volt a kiindulópont, hogy történtek-e rendőri túlkapások és a tüntetőknél voltak-e szélsőségek!
Szerintem mindkettőre az a válasz, hogy igen!
Jó lenne erről a magas lóról meg leszállnál, én tisztelettel írtam, neked sem kell itt nyegléskedni, fölényeskedni!
Tehát: vagy-e annyira gerinces, hogy felvállalod, a korábbi nick nevedet, vagy jobb neked a Rejtő Jenői hülyegyerek nick név?!
Béla333
@Horizont: Na akkor már te is kapisgálod, hogy mi is a Feri felelőssége?
4 éve volt rá, hogy letegye elénk a 2006-os botrány felelősit, bizonyítékokkal együtt!
Ha megteszi, nincs Fidesz 2/3, nincs Jobbik, de lehet hogy még O.V. is börtönbe kerülhetett volna.
Nem itt tartana akkor az ország!
Engem meg nem kell semmivel sem szembesíteni, ugyanazzal a nick névvel írok ide is, mint bárhová máshova. Nem állt szándékomba letagadni semmit.
troppauerhumer
@Béla333: SA sokat ártott az ellenzéknek és egy gondolatnak különösen; hogy lehet más, lehet tisztességes, emberséges a politika. Ezt persze sokan próbálják a pártokban is, a civileknél is: remélem sikerülni fog.
Schiffer és pártja az első másodperctől kezdve Orbán érdekeiért tevékenykedett. Kezdte Gyurcsány feljelentésével, és most zárta(?) a nácik védelmével.
Gumigerincű, hazug, álszent, fideszbérenc seggnyaló.Szerintem örülni kellene, hogy nem nem találta meg a helyét a politikában, mert eddig is nagy kárt okozott. Saját pártját verte szét.
Éppen jogászok tudhatják, a terrorizmus un. sui generis bűncselekmény, az előkészületét is úgy büntetik, mint a megvalósultat. Hiába hívatkoznak rá, hogy nem halt meg senki. Schiffer mindig is alattomos kétszínű alak volt, ő maga volt pártján belül is összeférhetetlen, ezért is nyírta ki magát saját pártján belül is.
A mostani Budaházy-hoz kötődő kijelentéséről az jutott eszembe, hogy kíváncsi lettem volna, hogyha 2006-ban ő lett volna a miniszterelnök, egy ilyen kiélezett helyzetben hogyan cselekedett volna. Biztos vagyok benne, hogy képtelen lett volna úrrá lenni a helyzeten.
bencemacska
@senkifia68: Nagyon találó neved van, ...rád illik lézer jani mondása!
Mi közöd hozzá, hogy ki milyen nevet hord? Pl. meg van elégedve egy ősi nemesi névvel, nincs szüksége új névre. Ő azon lett valaki, azon is akar élni!
OV feleségét hogy is hívják?
Hankiss Ágnes - a Fidesz volt Európai Parlament-i képviselője - miért nem a saját nevét, vagy mostani férjének nevét hordja? Rátartozik, meg arra aki beleegyezett . Ja ő Fideszes!!!
A többi eszmefuttatásod nem érdekel!
Béla333
@troppauerhumer: Én másképpen látom Schiffer szerepét!
Az hogy lehet más a politika azok szemét szúrja, akik már besározódtak, akik nem hiszik, hogy mások becsületesen is tudják ezt csinálni.
Schiffer és az LMP értünk tevékenykedett már az első bekerülésük óta.
Azt vagy képtelen te is megérteni, hogy azért mert elítéli az eddigi 12 év MSZP-SZDSZ kormányzását, korrupcióját, a Fidesszel való összejátszását Gyurcsányostól együtt, az még nem azt jelenti, hogy a Fidesz szekerét tolná.
Képtelenek vagytok megérteni és felfogni, hogy nem akar az LMP sem ide, sem oda csapódni, önállóan gondolja a politizálását!
Pontosabban a kezdetek óta azt mondták, hogy azokkal a pártokkal, politikusokkal tudják elképzelni a szorosabb együttműködést, akik tisztázzák a szerepüket, hogy hogyan jutott ebbe a szörnyű helyzetbe az ország.
Van-e felelőssége a helyzet kialakulásába, ha igen, akkor mi az, ha meg nincs, akkor mit is tett ennek ma helyzetnek az elkerüléséért!
Ez egyébként azóta is kérdés az elmúlt évtizedek politikusai felé, az LMP nélkül is!
Felénk, a választók felé is el kellene számolni az elmúlt évtizedekkel, ha bizalmat szeretnének a továbbiakra. Az nem megy, hogy úgy tesznek, mintha semmi sem történt volna, mert akkor a szavazók is úgy tesznek, mint 2014-ben tettek!
Schiffernek jó meglátásai voltak, sajnálom hogy kilépett a napi politikából.
Nem az LMP miatt, mindannyiunk miatt!
bencemacska
@Béla333: ma, 15:09
Akkor sem a titkosszolgálat, sem a rendőrség nem volt közvetlenül a ME alá rendelve, az csak a mai "demokráciában van"
Béla333
@Horizont: Akkor szerinted az a Feri dicsősége, hogy nem tudta 2006-2010 között kideríteni hogy kik is voltak a zavargások hátterében?
Ott volt neki a teljes rendőrség a teljes titkosszolgálat!
Miből gondolod, hogy Schiffer Budaházyt támogatja?
A Facebook bejegyzésében ez van: ""Budaházy tizenhárom év. Mennyi jár a szemkilövetésekért?""
Hol látsz itt támogatást?
Béla333
@bencemacska: Szilvássy nem akkoriban volt a titkosszolgálatok vezetője?
Petrétei József meg nem igazságügyi miniszter volt?
Nekik meg nem Gyurcsány volt a főnöke?
Akkor végeredményben nem a miniszterelnök volt a felelős, amiért 4 év alatt sem találtak semmilyen kapcsolatot a zavargások és a Fidesz között?
perfekt
Anyám én nem ilyen lovat akartam!Nem az a baj ezzel a nővel-hogy nyilatkozott!Hanem az--hogy nyilatkozott!Szégyen valóban!
Béla333
@Horizont: Mondjuk ha valakinek más a véleménye valamiről, azért én még nem szoktam lehülyézni az illetőt, de úgy néz ki ez a DK-soknál a demokrácia megnyilvánulása!
Nem az volt a kérdés, hogy Budaházy vagy Gyurcsány!
A kérdés az volt, hogy Budaházy 13 évét alapul véve, vajon Gyurcsány és az akkori rendőri vezetés vajon jogosan kapott-e felmentő ítéletet?
Megszoktam már, hogy egy DK-sal nem lehet érdemben megvitatni politikai dolgokat, hiszen náluk egy igaz vélemény van: a sajátja! (Ami természetesen megegyezik a Feriével. Ha nem, akkor úgyis repül, Már nem is DK-s mint Kerék-Bárczy)
bencemacska
@Béla333: ma, 17:49

Miért mondott le Schiffer? Ez itt a kérdés!
Semlegességéről csak annyit: OV-t ügyvédként védte, tehát OV a lekötelezettje. (Lehet, hogy ezért kaptak kopogtató cédulákat, később ajánlásokat?!)
Gyurcsányt feljelentette, de pert vesztett. Ellenségek.
Az apját pedig nem is Gy.F. rúgta ki a PSZÁF-tól, hanem Bajnai!
bencemacska
@Béla333: Szerintem nem állt mögöttük a Párt - úgy mint most OV mögött -, mert Gy.F. csökkenteni akarta a jogtalan harácsolást és ezt meg is mondta nekik.
Hogy ennek ellenére miért nem volt erőszakosabb, vagy miért nem mondott le, az nagy talány. Azt hiszem, ma már tudja, hol mit rontott el!
Ha akkor lemond, biztosan nyer a Fidesz a soron kívüli választásokon, de négy évvel később úgy elzavarják őket, hogy csak a hírük marad. Nekik kellett volna a válság terheit viselni!
Béla333
@bencemacska: 18.24-re:
A TASZ védte Orbánt és azon belül Schiffer, mint a TASZ ügyvivője.
De védett mást is a TASZ abban az időben:
"A TASZ korábban már védte a Munkáspárt elnökét, Thürmer Gyulát, valamint a magát hungaristanák valló Bácsfi Dianát is - mondta Shciffer, aki nem foglalkozik azzal, hogy Orbán Viktor jogi képviselete miatt a TASZ-t esetleg összemoshatják a Fidesszel. A TASZ pártoktól független jogvédő szervezet, amit az is bizonyít, hogy tevékenységére még soha nem fogadott el egyik kormánytól sem közpénzt - tette hozzá Schiffer."
www.origo.hu/itthon/20071203-elvallta-orban-viktor-vedelmet-a-tasz.html

Akkor most már a Munkáspárttal is vagy a Hungaristákkal is össze kell mosni az LMP-t?
Szerintem hülyeség összekeverni egy jogvédő szervezet munkáját egy politikai párt tevékenységével!
Honnan veszed, hogy kaptak kopogtató cédulákat? A szóbeszéden kívül van valami fogható bizonyíték is erre?
Egyébként meg a Parlamentbe nem a kopogtató cédulával lehetett bekerülni, hanem a választók szavazataival!
Egyébként meg van egy mondás: Amilyen az adjon Isten, olyan lesz a fogadj Isten!
Ez mindkét csapatra igaz! Nem gondolod?
bencemacska
@Béla333: Mert ebben a perben S.A volt a felperes és veszített!
Béla333
@bencemacska: Bocs, de ezt nem értem, melyik perben volt S.A. felperes, amelyikben veszített?
bencemacska
@Béla333: Azt is tudom, hogy a TASZ nevében védte Ov-t, és más emberi jogokat is védett!
ÉS NAGYON JÓ ÜGYVÉD!!!
De azok közül egyik se volt, ill. lett ME, nem tudtak kompenzálni, ha akartak volna is!
Ha nem adtad le a megfelelő számú kopogtató cédulát, újabban ajánlást, akkor nem kerülsz fel a szavazó lapra!
Ha az ügyészség helyt ad a panasznak, akkor nem semmisíthetik meg ellenőrzés nélkül a kopogtató cédulákat!!!
Ez mindenkire kellene hogy igaz legyen! De vannak egyenlőbbek ügyészi védelem alatt!
bencemacska
@Béla333: Gyurcsányt ő jelentette fel és nem ítélték el!
Béla333
@bencemacska: Úgy veszem ki (tényleg nem tudok róla semmit) a beírásodból, hogy volt panasz a kopogtató cédulákkal kapcsolatban? Hol olvashatok erről?
Gyurcsányt hivatali visszaélés miatt jelentette fel. Szerintem nincs ebben semmi olyan, ami miatt egy életre marja egymást a DK és az LMP?!
Azért nem ítélték el, mert nem is vádolta meg az ügyészség, csak sejtetett dolgokat.
Érdekes, hogy egy olyan politikai vezető sem került eddig bíróság elé, aki bele kerülhetett abba a körbe, akik tudták biztosítani a bűntetlenségüket, nem tudom olvastad-e Révész Sándor ez irányú cikkét évekkel ezelőtt a NOL-on?
Ha érdekel, átküldhetem az elérhetőségét!
Béla333
@bencemacska: Értelmes vagy, nem kell ezt neked külön magyarázni:

nol.hu/belfold/partkecske__kozkaposzta
Révész Sándor
„Polt Péter ciklusának üzenete az volt, hogy megfelelő politikai háttérrel mindent meg lehet úszni.” Ez az üzenet „bizonyosan bátorítólag hatott azokra, akik az elmúlt nyolc évben dézsmálták a közpénzeinket”. „„A Polt-ciklus hatása tovább él abban a látszatban, hogy a korrupció a politikai térnek azt a részét jellemzi csupán, amely nem tudta általánosan megszervezni a büntetlenségét. E látszat kedvezményezettjei mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a korrupció elleni háborgás és fellépés ne normatív, hanem szelektív legyen, s a politikai harc szempontjai alá rendelődjön."
bencemacska
@Béla333: Ha ráérek megkeresem, de 2010 már nagyon messze van. Az a baj,hogy nem tudom kidobta fel.
Sok háború volt akkor a kopogtató cédulák körül!!!
troppauerhumer
@Béla333: ezt mindeneki tudja, hogy a fidesz csepegtette utolsó héten a kopogtatókat az lmp nek.
ez sok legyet üt egy csapásra. van zsarolási alap (jól dokumentálták)
továbbá a saját szájízükre tudják alakítani az ellenzéket.
nem véletlen hogy az önkori választás kopogtatógyűjtését az lmp re kalibrálták. még a támogatásukkal se lehetett volna megoldani a gyűjtést 9 nap alatt.
a fidesznek nyilvánvaló tervei vannak az lmp vel, gondolom bespájzolnak a rosszabb időkre.
Béla333
@troppauerhumer: Ha ez valaha bebizonyosodna, megszűnnék LMP támogató lenni.
De addig csak egy amolyan városi legendának tudom elfogadni!
Mint ahogy pl. Gyurcsány célozgatását is a kampánypénzek illegális mozgásáról is...
Emlékszel?
koszpeko
@Béla333: Helyettem válaszolt Horizont.
Béla333
@koszpeko: " Helyettem válaszolt Horizont."
Olyan sok bejegyzés volt, hogy nem is tudom: kérdeztem tőled valamit?
És Horizont melyik beírására, válaszára gondolsz, mert az is volt vagy 10-15!
Borsodi
A nagynéni szerint a jobbikkal szégyen barátkozni.akkor imádja a fideszt akikre büszke lehet annyira mint saját magára.
human
A jobbik szavazói többsége ilyen budaházy-fajta. Többek közt ezért nem szavazok a jobbikra hiába is értek egyet egy-két programjukkal.
nihil
Egy szónak is száz a vége: "Dögölj meg, kedvesem"

Ez van!
Kell, nem kell?
Akkor is ez van!

A magyarok egyszerűen nem értenek a politikához, az uralkodáshoz.
Még a nem gecik is hirtelen gecik lesznek, ha hatalomhoz jutnak.
Béna, elvadult kacsák - vadkacsák!
Nem oroszlánok, csak béna kacsák
A magyar vér, virtus, gondolkodásmód egyszerűen nem alkalmas uralkodásra.
Ennyi.
papa.49
@Kovács Béla: Nem tudsz olvasni, vagy értelmezni???
Én az unokaöcsiről beszéltem NEM A NAGYNÉNJÉRÓL!!!
papa.49
@namihami: Egy cipőben ballagunk sajna...
juttka
@papa.49: Akkor melyik ellenzéki pártnak lehet hinni ezek után? Én is LMP szavazó voltam, nem hittem el, amit Sch.-ről állítottak. Még a többiről is kiderülhet, hogy fideszhez közeli.
Béla333
@Szeparepa2: Tudod biztos, hogy az ember a barátait megválogathatja, a rokonait nem!
papa.49
@juttka: Sajnos erre jó válasz ma nincs, végül is ha meggondolod, az összes mai politikus -a fiatalokat leszámítva- mind az mszmp., vagy a kisz tagjai voltak...
Na most a ,,vér nem válik vízzé,, szokták mondani, én pl. egyiknek se hiszek már, mert mind hazudik, nálunk még a '90 ,,átalakulás,, is félre sikeredett a párt mamelukok végett...
papa.49
@kkalman: Jó ez a két cikk ajánlom az itt értetlenkedők kedves figyelmébe!!!
magyarbakancs
@papa.49: Ennek az embernek a politikai meg nyilvánulásai.
Tudálékos jogi katyvaszba bujtatott dumagép.
kiscsillag66
@kkalman: Ennél álszentebb banda nincs a földön. (Bocsánat, utálom a banda szót)
Béla333
Azért összességében egészen elképesztő, milyen hecckampányt csinál a DK az LMP ellen!
Nem hiszem, ugyanis hogy ez a némber szédelgett be a DK-s portálhoz, hogy az unokaöccséről szuttyogjon egy sort, nyilván fordítva volt: Ez a Nyugati Fény nevű szennycsatorna hergeli az embereket.
Normális esetben ilyenkor teret adnak, hogy a megtámadott másik fél is megszólalhasson.
De nem a DK-s médiánál!
És még ők beszélnek a Fidesz mocskos, lejárató médiájáról? (Ami igaz!)
Ők ugyanazt csinálják csak kicsiben.
idppp
@Béla333: Schiffer Anna korábban nyílt levelet írt az unokaöccséhez! Mód lett volna a válaszadásra, nem élt vele, nyilván oka volt rá, csak hazudni tudott volna, cáfolni nem!
Kovács Gizella
Mikor megszültetett, azt hitték ember lesz belőle...
de nem ! Megmaradt annak, ami az első percben volt !
Béla333
@idppp: Arra nem is gondoltál, hogy mi lenne, ha a lépcsőházban, ahol élsz egy mocskolódó, szemét levelet tesz ki valaki, akkor te nekiálsz ezzel az illetővel a faliújságon vitatkozni?
Nem hallottad szegény megboldogult Eszterházy Péter gondolatát?:
" Bizonyos szint fölött nem süllyedünk bizonyos szint alá "
Talán te is elgondolkodhatnál ezen!
idppp
@Béla333: Ez családi probléma, méghozzá neves politikusok családjáé! Nem hallottam, olvastam, de a probléma az, hogy Schiffer szintje a nulla, IQ-ja a küszöböt veri, alulról, az Orbán bérenc seggnyalónak! A nagynénjének tökéletesen igaza van, és ezt ő is tudja, a család szégyenévé vált, kollaboráns!
Béla333
@idppp: Na ha így gondolod, hogy Schiffernek kellene magyarázkodni a nagynénje elmebaja miatt, akkor én meg kíváncsian várom Gyurcsány mester válaszát a következőkre:

nol.hu/belfold/20110905-gyurcsany_leintette_kokat
"Gyurcsány Ferenc: az akkori miniszterelnök arra utasította az akkori gazdasági és közlekedésügyi minisztert, hogy ne erőltesse tovább az autópálya-építések alkufolyamatai kapcsán az átláthatóságot – derül ki a budapesti amerikai nagykövetség 2006. novemberi táviratából.

A Wikileaksáltal nyilvánosságra hozott, titkos jelzettel ellátott nagyköveti levél szerint ezt Kóka mondta el bizalmas jelleggel April Foleynak, az akkori budapesti amerikai nagykövetnek. Kóka szerint Gyurcsánynak, illetve közvetve neki az MSZP tagságából érkező intenzív nyomás miatt kellett visszavonulót fújni az autópályaügyekben. Dacára annak, hogy Kóka szerint az autópálya-szerződések átláthatóságának az erősítésével addigra sikerült negyven százalékkal lejjebb tornásznia a kivitelezési árakat."

1./ Miért állította le Gyurcsány Kókát?
2./ Mennyi lehetett az autópályák tényleges Km díja, ha 40 %-ot faragott le Kóka, amikor a Feri leállította?!
3./ Hol van az addig már kifizetett néhány ezer milliárd adóforint?
4./ Mit tett hogy ez a már kifizetett plussz pénz visszakerüljön a közös kasszába?
5./ Ha bűncselekményt észlelt megtette-e a szükséges lépéseket, tett-e feljelentést?
6./ Ha nem, miért nem?
7./ Ha igaz volt, hogy az így ellopott adóforintjainkat a Fidesszel osztották el, akkor erről miért nem tájékoztatta az embereket?

Talán mára ennyi elég lesz, holnap választhatsz, hogy mivel folytassuk: Gripen kenőpénzek, Alstrom kenőpénz, MSZP-Fidesz közös tulajdonú parkolótársaságok milliárdos lenyúlásai, esetleg a Margit-híd felújítása a Közgép fővállalkozásában, vagy kezdjük inkább a "Blumen, Vogel, azaz virágok és madarak" Strabagos történettel?
Ezek után megbeszélhetjük, hogy kinek hol van az erkölcsi szintje és hogy ki is mutyizik a hátunk mögött az Orbánnal!...
bencemacska
@idppp: Egy kis kiegészítés:
"Schiffer András Szakasits Árpád dédunokája. Szakasits Árpádról tudjuk, Tildy Zoltán menesztését követően a köztársaság elnöke lett, majd az 1949-es alkotmány életbe lépésekor az Elnöki Tanács elnöke lett. Majd kisvártatva, 1950-ben Rákosi lecsukatta, és életfogytig tartó börtönre ítélte. Szakasits Árpád a szociáldemokraták vezérembere volt, egészen a kommunista párt és a szociáldemokrata párt egyesüléséig. Szakasits is lábhoz tett fegyverrel nézte végig a szociáldemokrata pártvezetés lefejezését. Nem volt Marosán, de végül is elárulta a szociáldemokráciát. Leányának, Klárának, akit a szakirodalom Schiffer Kláraként emleget, négy gyermeke volt. A történet egy részét Schiffer Klára könyvéből olvashattuk, valamikor a 70-es évek végén vagy a 80-as évek elején. Négy fia /és egy lánya!/ volt Schiffer Klárának. Leánykori nevén Szakasits Klárának. Az egyik fia sajnos öngyilkos lett, a másik a Társadalmi Szemlénél dolgozott Benke Valériával, a harmadik filmes volt, meg szociológus, a negyedik később Budapest főpolgármester helyetteseként tevékenykedett, eléggé el nem ítélhető módon. És amikor ez a Schiffer bezáratta a Thália Színházat, botrány tört ki, és a főpolgármester-helyettes urat a megboldogult, zseniális tehetségű Bubik István nyakon verte.
Schiffer Péter /András apja!/ bankfelügyeleti elnökhelyettesként dolgozott. E munkakörből éppen a hetekben távolította el Bajnai Gordon. Egyszóval nagy múlt áll a mai Schiffer, az LMP országos listájának vezetője mögött.
idppp
@Béla333: Jelentősen eltért a tárgytól valószínűleg szövegértelmezési problémák miatt képtelen felfogni a leírtakat! Ha "Gyurcsány mester" válaszát várja, akkor miért nekem ír? Ivott? A felsoroltak érdekesek, de engem bőven kielégítene a Gripen korrupció megismerése is, melyeknek megrendeléséről, a szakértők véleményét figyelmen kívül hagyva, egyszemélyben a csüngőhasú félkegyelmű döntött! Az is megér egy misét, hogy hova lett az ellopott 3.000 milliárdos nyugdíjkassza? Ahhoz képest a Quaestor botrány már csak aprópénz... Gondolom egyetért, agymosott nyalonc! Még egy kérdésem lenne, milyen érzés Orbán előtt térdelni vagy mögötte aktivizálni a nyelvét?
Béla333
@idppp: Ha szerinted Schiffernek kellene magyarázkodni azért, mert a nagynénje egy DK-s hírportálnák ekézi őt, akkor ugyanilyen alapon szerintem ugyanígy Gyurcsánynak is választ kellene adni a felsorolt kis számú kérdésre. Nem csak nekem, hanem az adófizető állampolgároknak, a befizetett pénzük sorsáról!

Nem tőled várom a választ, bár ha te tudod az igazat, akkor szívesen olvasnám egy DK szimpatizáns véleményét ezekről!

A Gripen ügyről annyit, hogy biztos emlékszel, hogy 2 rendelés volt. Az egyik a Fidesz idején a gépekre vonatkozott, a másik meg az MSZP idejében és a fegyverzetre és az utántöltő rendszerre vonatkozott, értékben majdnem annyi volt, mint az első rendelés.
Ami a kettőben közös, hogy az üzletek körüli nemzetközi vizsgálat szerint mindkét üzletnél fizettek kenőpénzt. Ha akarod beidézem az erre vonatkozó híreket!

A magánnyugdíj a Quaestor és az egyéb Fideszes disznóságok kivizsgálását és a bűnösök elítélését én is nagyon szeretném, remélem megélem, hogy ezért ülni fognak azok, akik ebben részt vettek!
A többi mocskolódásodra inkább nem válaszolok, nem szeretnék lemenni a te erkölcsi mélységedre!
Béla333
@idppp: Gripen ügyről:

"Az említett októberi megbeszélésen a magyar 180 millió schillinges tétel mellett egy 1,05 milliárdos cseh és egy 250 millió schillinges osztrák tétel is szerepelt, húsz, illetve négy személy megkenésére. A magyar „fejezetben” említés történt a szocialistákról, kiegészítő províziókról és egy Disznó álnéven emlegetett, vélhetően magyar személyről, akivel a gróf állítólag három éven át tárgyalt."
nol.hu/kulfold/mensdorffot_birosag_ele_allitjak_

Vagy:

"A Times korábban CIA-jelentésekre hivatkozva azt írta: a „két legnagyobb magyar párt”, amely ez idő tájt a Fidesz és az MSZP volt, körülbelül tíz-tízmillió dollárt kapott a Gripen-szerződés elősegítése érdekében."
nol.hu/kulfold/miert_epp_a_magyar_vadaszgep-beszerzes_maradt_volna_ki_a_kenopenzekbol_

Tényleg ennyire nem emlékszel a történetre, vagy szándékosan "felejtesz"??!!
Nil
Teljesen megértem a nagynénit.
Én a fiam miatt gondolkodtam el a névváltoztatáson.
Béla333
@Nil: Ezek szerint magadból indulsz ki?
Nil
@Béla333: Mindenki magából indul ki, csak sokan ezt nem tudják
Eriksson
Köszönjük Tante, hogy Ön még van nekünk. A Jóisten áldja meg továbbra is jó erőben és erkölcsi feddhetetlenségben.
mariaberta
Megérem, de nem Önnek kell szégyenkeznie. Nem sikerült miniszternek lenni, hiába nyalt -segget- -finomítsunk- feneket, nem jött össze. De azért azt megmagyarázhatni a párt szülőatyja mitől volt más a politikája.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.