Sajnos még mindig vannak – és lesznek is – olyanok, akik megkísérlik a sorsot, és alkohol elfogyasztása után ül a gépkocsi kormánya mögé, s megpróbál célba érni anélkül, hogy a rendőr megállítaná. De mi van abban azesetben, ha megállítja a rendőr, milyen összeg pénzbüntetésre számíthat? Az új büntető törvénykönyvben az ittas vezetést és a bódult (kábítószer, vagy kábító hatású szer hatása alatti járművezetés) állapotban történő járművezetést a jogalkotó kettéválasztotta, így aki ittas és bódult állapotban vezet járművet, az két bűncselekményt valósít meg egyszerre. A jogalkotó nem csak ebben módosított, hanem az ittas vezetés bűncselekmény nevét is megváltoztatta: járművezetés ittas állapotban.

Forrás: jogkerdes.hu
Feltöltő: Jogkérdés blog
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
AKIKET AZ ORSOSÉK ITATNAK AZT ETESSÉTEK MEG EZZEL A MOCSKOS INTÉZKEDÉSI JOGOKKAL AMIBŐL TI MÉGTÖBBET LOPHATTOK CSALHATTOK ÉS BASÁSKODHATTOK !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.