Miközben Orbán Viktor rendre élesen bírálja az Európai Unió politikáját, augusztus végén 291 millió forintos uniós támogatást nyert el a Gamma Analcon nevű cég, amelynek egyik tulajdonosa ifjabb Orbán Győző, a miniszterelnök egyik testvére.

A Direkt36 kiderítette, a cég megújuló energiával foglalkozó projektre nyerte a pénzt, amelyet a Borsodtech Kft.-vel közösen végeznek el.

Ifjabb Orbán Győző cége januárban önállóan is nyer uniós forrást, akkor 57 millió forintos támogatást kaptak a cég „termelési kapacitásának” bővítésére.

A miniszterelnök öccse 2015 januárja óta tagja a vállalkozásnak, amelyben céges dokumentumok szerint 26 százalékos tulajdonrésszel bír. A cég az ő belépése előtt is kapott uniós támogatást, 2009-ben és 2013-ban összesen 62 millió forintot.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
"Szóljanak, ha valamelyik családtagom nyer pályázati pénzeket"
/Orbán/

Szólok!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Papuska1
@telegdilaci: A FIDESZ közeli politikusok és Orbán Viktor testvére teljesen más! Tudtommal Ő nem politizál, még csak FIDESZ közeli sem, de ezt nemnagyon publikálják. Egy független véllalkozó, aki nem tart különösen szoros kapcsolatot a családdal. Nem is Ő nyert, hanem a cége. Erre mondom azt, hogy ha egy szocialista, vagy egy jobbikos független rokona nyer egy pályázaton, amivel el kell számolni az szerintem nem hí, hanem vájkálás. Ha nem számol el, vagy nem pályázaton és nem konkrét munkára nyeri, az hír, akár szociról, akár FIDESZ-esről van szó. Egyébként pedig a rendszerváltás után egy sajátos elit kör gazdagodott meg, nem kis külföldi befolyásra. Ezek néhány év alatt elitet képeztek, nem írom, hogy nemzetit, mert ez nem volt rájuk jellemző.Most kialakul egy új elit, akik nem ezek.Remélhetően nem válnak árulóvá, mint arra volt példa és összejön egy olyan tőketartalék, amiből a háború után megakadályozott nemzeti céljaink megvalósulhatnak. De ez nem titkolt cél. Persze a világon ezt nem mindeni akarja. Mi igen és mi vagyunk hatalmon! Ennyi.
Béla333
@Papuska1: Ha nem lenne tele az elmúlt év, évtizedek összefonódásaival, korrupcióival, ha átlátható lenne egy-egy közbeszerzés TELJES folyamata, akkor még azt is mondanám, hogy igazad is lehet.
De mivel az egész magyarországi politika tele van bűnözőkkel és korrupciós bűncselekményekkel, és mivel egy közpénzből megvalósuló beruházásból semmit sem tudhat meg a köz, így nehéz ebben az esetben azt mondani, hogy Orbán testvére becsületesen jár el a közpénz elköltésével.
Ilyen időket élünk!
De tudod mit? Ha nincs takargatni valója, javasold az Orbán tesónak, hogy a pályázati kiírástól kezdve a szerződéseken keresztül a számlázásig, az esetleges garanciális problémák kezeléséig MINDEN iratot tegyen fel a NET-re, hogy mindenki ellenőrizhesse, hogy van-e bármilyen visszaélés!
Ha megteszi, én elhiszem, hogy jóindulatúan járt el és nincs svindli a dologban.
De ha nem, akkor ne várjon jóindulatot az Óbán tesó!
herczeg0210
Talán ez is a meghirdetett "kádári politika" része, ugyebár...
Papuska1
@Béla333: Bevallom, személyesen nem ismerem Orbán Viktort, így nem javasolhatok Neki. Ezzel szemben ismerem az üzleti világot, ahol vannak üzleti titkok. Ezeken túl, tudtommal bárki hozzáférhet az UNIÓ-s pályázatok megismerhező adataihoz. Ha mi nyilvánosságra hoznánk az üzleti titkainkat, valószínűleg összeomolna a magyar gazdaság, mint, hogy egyetlen nyugati cég sem teszi ezt, de ettől függetlenül az biztosan ellenőrizhető, hogy mire pályázott, mennyit nyert és mi valósult meg belőle. Ha ez rendben van, akkor szerintem az illető nem vádolható.
evacica
Hőt igen tollasodik rendesen az Orbán család! Gátlásaik nincsenek, Matolcsyék is ezt teszik meg a többi haver is. Hiába fejétől büzlik a hal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.