Még májusban történt, hogy egy Uber színekben fuvarozó sofőr fél óráig fogva tartott autójában két NAV-ellenőrt, miután rájött, hogy utasait az adóhatóság küldte.

Az "utasok" a II. kerületben beszálltak a kocsiba és igazolták magukat – idézi az ügyészség közleményét a 444.hu. A sofőr nem akart együttműködni, ki akarta rakni őket a járműből, de az ellenőrök mindenképp meg akarták írni a szükséges papírokat. Az uberes ekkor úgy döntött, hogy beletapos a gázba.

Később megállt a XIII. kerületi rendőrség irodája előtt, ahol az ellenőrök ki-, majd beszálltak az autóba, de nyomatékosították, hogy csak azért, mert fel kell venniük az adatokat, mire a sofőr újra gázt adott és 30 percig meg sem állt.

Nem volt hajlandó megszakítani az utat, blokkolta az ajtókat, annyit mondott nekik, hogy "jó helyre viszi" őket, rádión pedig leadta kollégáinak az ellenőrök személyleírását.  Végül mégis sikerült meggyőzni arról, hogy álljon meg, és a jegyzőkönyv is elkészült.

Az V. és XIII. kerületi ügyészség személyi szabadság megsértésének bűntette miatt vádat emelt a 46 éves férfi ellen. A vádiratban pénzbüntetés kiszabását indítványozták.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Nem szimpatikus az Uberes tette, de azért furcsa, hogy a taxisokhoz egy újjal nem mernek nyúlni a NAV-osok annak ellenére, hogy a felmérések szerint többségében csalnak, átverik az utast.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.