A Demokratikus Koalíció (DK) az alapvető jogok biztosához fordul, amiért a kormány korábbi ígéretével ellentétben nem biztosított minden pedagógusnak béremelést.

Oláh Lajos, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője az MTI-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, azonnal kárpótolni kell azt a több mint ezer tanárt, akiket a kabinet becsapott az elmaradt fizetésemeléssel.

A DK politikusa emellett felszólította a kormányt, hogy pótolja a pedagógusok elmaradt túlórapénzeit, továbbá az "eddigi PR-akció helyett" kínáljon valódi megoldást az oktatás problémáira. "A Klik helyett ugyanis több Klik lett, az eddigi rossz tankönyvek pedig maradtak, csak beléjük került Orbán Viktor" – sorolta a gondokra példaként Oláh Lajos.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Nem (csak) a pedagógusok béremelésével van gond, sőt! Ők még azért az elmúlt években kaptak fizetésemelést.
De például egy ismerősöm mesélte, hogy egy ovoda kiegészítő személyzete (konyhások, gondnok, stb) már évek óta egy fillér fizetésemelést nem kaptak, egy másik ismerős meg egy egyetem gazdasági irodáján dolgozik, nekik meg 2008 óta nem rendezték a fizetését.
Ludmilla
milyen hűségről beszélsz,kedves Nézelődő!Nagyon sok olyan tanárt ismerek,akik gyűlölik a rendszert...A fizetésemelésről meg annyit:kezdő kőműves többet elkér egy napi munkáért,mint amennyit a tanár két nap keres adóval együtt
emerencia
@Ludmilla: Sokszor jogosak a közszféra követelései mégis gyakorta kihúzzák a jövedelmüket megtermelő szabadpiaci társadalmi csoportok szemében a gyufát. Kiszúrnak egy általuk lenézett szabadpiaci foglalkozást és azon keseregnek, hogy bezzeg azok mennyivel jobban keresnek. Gyakorta még ez a jobb kereset sem fedi a valóságot de azt is illene figyelembe venni, hogy pl. a kőműves munkakörülményei valamivel egészségrombolóbbak mint egy átlagos pedagógusé. A kőműves azért érdemli a jó keresetet mert épületek létrejöttében kemény munkával közreműködik, a pedagógus pedig azért mert okítja, neveli az ifjúságot többek között arra, hogy tiszteljük egymást és mindenkit az minősít a munkaerőpiacon, hogy a SAJÁT munkáját mennyire szorgalmasan és hozzáértéssel végzi.
Bringáss
Igen, így kell csinálni, ez a rosszfiú nem mond igazat!
papa.49
Ettől a nyilatkozattól a hazugovics biztos nem retten meg, röhög egyet a függöny sarkánál, csak az a kár hogy nem a függönyön lógva ölti ki a nyelvét!!!
emerencia
Orbánosan átverték az idősb pedagógusokat. Remélhetőleg a fiatalabbak is tanulnak belőle.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.