A balatonfüredi Hotel Füredben hamarosan kezdődik a Fidesz évadnyitó frakcióülése.

Juhász Péter és aktivista társai kiraktak egy „Orbán Viktor a leggazdagabb magyar” feliratú molinót a közterületen, ám a rendőrök el akarták küldeni őket, ahogy az újságírókat is – derül ki a 444 tudósításából.

Kamu indokkal akarta elzavarni a rendőrség Juhász Pétert?

(fotó: 444)

A rendőrök arra hivatkoztak, hogy valaki más területfoglalási engedélyt kapott ugyanide. Azt viszont nem mondták meg, hogy ki, nem mutatták meg a náluk lévő, állítólag erről szóló papírt, és nincs is ott senki más, aki használni szeretné a közterületet.

Némi vita után Juhász Péter mégiscsak ott maradt, és sajtótájékoztatóját is megtartotta. A rendőrség pedig a kezdeti próbálkozás után inkább mégsem lépett közbe, ami felveti, hogy akkor most tényleg volt-e valakinek területfoglalási engedélye oda, vagy sem.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Dehogy volt engedély...valami buzgó kétbites helybéli kerékpáros megint ráküldte a rendőröket egy ellenzékire.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@Bringás: 19:38 Sajnálom, de megint értelmezési zavarod van... Rendőr nem állapithatja meg, hogy területfoglalás, vagy politikai demonstráció a cselekmény. Ez esetben Juhász kitett egy akárhány méteres molinót, ami a közterületből elfoglalt mondjuk 2 nm-t, tehát ez közterület foglalás, aminek bérlését a helyi önkormányzat egy bizonyos dij megfizetése mellett engedélyezi. (Nyilván nem 2 ut kereszteződésében, azaz ha nem akadályozza a forgalmat, akkor bárhova megadja az engedélyt.) A gyülekezési jogot pedig bárki szabadon gyakorolhatja, nem kell hozzá egyetlen "szerv" engedélye sem, csak bejelentési kötelezettség van... ez a kettő nem u.az.
idppp
@Bringás: Juhász Péter nem "gyülekezett", egyszerű sajtótájékoztatót tartott, ahhoz nem kell semmilyen engedély! Ha valakinek volt arra a területre, akkor be kellett volna mutatni, és Juhász odébb megy 3 méterrel, ennyi! Mit nem lehet ezen érteni, még egy fidesz nyalonc is képes felfogni, kivéve magát, IQ bajnok!
Bringáss
@idppp: @eszegfu: Bocsánat, de már megint a másik énem... Mikor nem áll fel neki, mindíg ilyen.
nomercim
@Bringás: Nem kell a hatóság engedélye. Pl. Ha a demonstráció flashmob-ként volt megszervezve és nem tüntetésként. /A cikkben sincs egy szó sem tüntetésről/
A sajtótéjékoztatóhoz szintén nem kell engedély, mint ezt már idppp és írta.
Bringás
@nomercim: viszont a molinó elhelyezésére kell engedély!
eszegfu
@Bringáss: Humorosnak, vagy mifenének tetszik lenni. Ha velem óhajt beszélgetni, vagy talán reagálni a hsz-mre, akkor kérem mellőzze ezt a fajta primitiv, kétértelmü szöveget, ami nem mellékesen nem is a tárgyról szól. Annyi tiszteletet kérek, mintha az édesanyjához beszélne, de mondhatom ugy is, amennyi tiszteletet magának is elvár tőlem. Ha pedig nem megy, akkor bátran "lapozzon", vagy "ugorja" át.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.