"Ezért a magyar hatóságok akkor sem hallgathatnák ki a Mol vezetőjét, ha nagyon szeretnék, mondja Polt Péter hivatala. " Milyen szerencse, hogy nem is szeretnék! Milyen szerencse, hogy nálunk a bűncselekmény nem is bűn!

Forrás: 444.hu
Feltöltő: oncogito
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
MO-n nagyon sok olyan bűntény történik, ami Polt értelemzésében nem történt semmi kategória! MOndjuk az is igaz, hogy nála ez szeményfüggő
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@anka: ez így nem igaz; még a kiflicsücsök esetén is számít, hogy ki vagy! =))
Béla333
Én még ott elvesztettem a fonalat, hogy tudtommal Hernádit az Interpol körözi!
Körözési listán van/volt, de a magyar bűnpártoló ügyészség semmit sem tett!
Nyilván mert nálunk a korrupció nem bűncselekmény manapság!
nemfideszes
@Csizmás Kond: Hol olvastad azt, hogy a bosnyák hatóságok azt kérték volna, a magyar hatóságoktól, hogy indítsanak eljárást Hernádi ellen az ottani törvények alapján?! Ettől függetlenül ha Magyarországon nem is bűn az amit Hernádi Boszniában elkövetett, de az ottani törvények szerint az, akkor kérhetik a kiadatását és elítélhetik.
Tudod:
" Ha Boszniába jössz tiszteletben kell tartanod a törvényeinket!"
Csizmás Kond
@nemfideszes: a kiadatás csakis megegyezési alapon és mindkét fél által elfogadott törvénytelenség elkövetése végett történik..
Az hogy boszniában valami bűn az még nem ok, hogy kiadatást kérjen...millió ilyen törvényességi eltérések vannak amit a másik fél nem vesz figyelembe...ilyen pl a többnejűség...az is ott elfogadott itt nem de ha valaki olyan utazik ide itt még azért nem vonják felelősségre...pedig szerinted ha ide utazik akkor illene elmondania róla...:)
nemfideszes
@Csizmás Kond: Csizmás „barátom” egy kicsit el vagy tévelyedve. Először is kiadatás létrejöhet úgy, hogy a két ország között van kiadatási egyezmény és úgy is, hogy nincs. Első esetben a kölcsönösen ratifikált szerződésben rögzítik, a kiadatás feltételeit, de azt is, hogy a bűnelkövető mely országban köteles letölteni (vagy éppen választhat is) a büntetését. Az anyaországban vagy ahol a bűnt elkövette. Aztán ezeket a szerződéseket vagy betartják, vagy nem. Lásd ír gázoló esete, vagy éppen Hernádi horvátországi megvesztegetési ügye. Abban az esetben is megtörténhet kiadatás, ha a két ország között nincs erre vonatkozó egyezmény, csak ez jogilag kicsit macerásabb, és általában nehezebb is eléri a kiadatást. De ebben az esetben a nemzetközi szervezetekhez lehet fordulni jogorvoslatért. Azerbajdzsánnal sincs kiadatási szerződésünk a csuti mégis oda adta nekik a baltás gyilkost, akit aztán ők nem, hogy nem zártak börtönbe, letölteni a magyar bíróságok által kirótt büntetésből még hátralévő éveket, hanem elengedték és még ki is tüntették.
„Az hogy Boszniában valami bűn az még nem ok, hogy kiadatást kérjen”… épp ellenkezőleg, pontosan ez jogosítja fel, hogy a kiadatást kérje, max. a befogadó ország megtagadhatja a kiadatást azon az alapon, hogy ez ott nem számít bűncselekménynek. Ekkor lehet felkérni a nemzetközi szervezeteket a jogi vita eldöntésére.
Még egyszer, ha mi megkövetelhetjük, hogy „Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a törvényeinket!, akkor ezt minden más országnak, így Boszniának is jogában áll megkövetelni! Az már más kérdés, hogy ezt Hernádi és a magyar hatóságok magasról leszarják!
A több nejűség pedig egészen más kategória, nem kéne ezzel szerecsent mosdatni. Ha felveszed az iszlám vallást, neked is lehet több feleséged, és nem fognak megbüntetni. Viszont az iszlám szerint el is kell tudnod tartani őket!:)
Csizmás Kond
@nemfideszes: Ha már ennyire belefokoztál térjünk vissza a tárgyra...ott egy nemzetközi olajbizniszről van szó ami semmilyen körülmények között nem egy ország belügye vagy törvénye szerint zajlik le. Azt elhiszem, hogy az albánnak a saját hazájában nem szabad olyan kereskedelmi vagy üzleti szerződést kötnie ami a saját hazája kárát vagy veszteségét okozza de másnak igen ugyanis egy világra kiterjedt olajügy már meghaladja albánia purintánságát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.