Hiába próbált megszabadulni a minden bizonnyal illegális, országszerte nagy felháborodást keltő kutyalelövés törvénytelen bizonyítékától a szalkszentmártoni vadász, a hatóságok ugyanis megtalálták a tetemet, majd szerdán az Állatvédőrség segítségével kiemelték a Dunából és a csip alapján azonosították – írja a 444.hu.

Mamadout, a kiképzett juhászkutyát Európát átszelő biciklitúrán lévő, a bicikliút közelében sátorozó gazdái szeptember 1.-én reggelizés közben elengedték pisilni-szaladgálni, majd egy vadász a kerékpárútnál lelőtte, és a helyszínről gyorsan elsöpörve magával vitte a tetemet.

 Most kiderült: a korábbi nyilatkozatokkal ellentétben, (Kovács Zoltán, a tettest nyilatkozataival fedezni próbáló vadásztársasági elnök  azt mondta, hogy a vadász a kutyát "elszállította, majd a megfelelő helyen az előírásoknak megfelelően" elhantolta.)

A tetemet halőrök vették észre, ők értesítették a rendőrséget, akik – bár a francia tulajdonosok szeptember elsején az események forgatagában nem tettek feljelentést – már vizsgálódtak az ügyben.

Szerda délután a vízirendőrök motorcsónakjával mentek be a testig, hatósági állatorvos kíséretében. Ott leolvasták a csipet, azonosítva a tetemet, amin azonnal megtalálták a lövésnyomokat is. A bő hete a folyóban bomló tetem boncolására a rendőrök szerint már nem volt szükség, nekik elegendő volt a csipes azonosítás és az állatorvos jelenléte, így az Állatvédőrség Mamadou testét ezek után elszállította és elhamvasztatta. A helyszínen az derült ki, hogy a vadőr a rendőröknek azt már beismerte, hogy ő lőtte le az állatot.

Az ügyben folyamatos volt a ködösítés. A vadásztársaság elnöke korábban például azt nyilatkozta a vadászra hivatkozva, hogy az a lövés után rendőrt hívott a helyszínre. Miközben, mint két, általunk megszólalatott szemtanú is igazolta, a férfi éppen hogy elmenekült a helyszínről, és a rendőrt egy angolul tudó önkéntes segítő hívta ki, nem oda, hanem Szalkszentmárton közepén a patika elé.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Hát ennyit a magyar vadász etikáról!!!Hazudott a vadőr, hazudott az elnök !!! Mi kell még?? Ennél egyértelmübb bizonyíték már nem kell!!!Ezek azt gondolják hogy nekik mindent lehet??? Az elnököt is meg a mocsok vadőrt is elzavarni a kurva picsába!!!A fegyvertartási engedélyét pedig bevonni!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
@nemfideszes: Bizonyám! a mi kultúránkat tiszteletben kell tartani, és kész!
Kósa úr lehet jönni a hutu-tuszi konfliktussal. Ott, Ruandában volt divat, hogy a legyilkolt áldozatokat a Kongó-folyóra bízták, vigye a víz...
justhpeter
Állatkínzásért elítélni.
Vadászengedélyét, fegyvertartási engedélyét örökre bevonni.
gizineni
Zolikám hogyan lehet erkölcsileg ilyen mélyre süllyedni?
Egyáltalán ezeknek az erkölcsi hulláknak nyugodt szívvel adhatunk fegyvert a kezükbe?
Desischado
Mocskos gyilkosok! Hány ilyen eset volt már vajon? Szegény Mamadou, a légynek sem vétett! És hazudni azt lehet? Ahogy írtátok, elnöknek lemondani, a vadászengedélyét bevonni ennek a gyilkosnak, és jókora pénzbüntetés és megfelelő börtönbüntetés kiszabása után, - állatkínzásért - végleg kirúgni, hogy a lába se érje a földet!
bakegya
@gizineni: CSATLAKOZOM,a balaton felvidéki S Feri is kutyakilövöldözésen izgulva (már három kutyám bánja meg én...a tapolcai rendőröket se zavarja,a környék lakói pedig félnek bejelenteni,mondván úgy is értelmetlen volna mert a tulajdonosokat büntetik.Az állatorvosok is kussolnak...)A vadkár is a tulajdonosokat terheli,sose fizettek még - a vaddisznók már a temetőket bontogatják,az se zavar senkit.A lakóssággal itt is minden kárt benyeletnek.
wpym
Szajkosar, poraz nem volt; itt van vege a tortenetnek.
A kutyatulajdonosok tobbsegevel ez a gond: kozteruleten, az ebrendeletet figyelmen kivul hagyva setaltatjak az allatot, mert az csaladtag (??? apam, ilyet!!!), fel istenkent tisztelik, ergo az eb erdeke azonnal felulir minden szabalyt. Tomegkozlekedesi jarmuvon tobbnyire ugyanez a helyzet...
Kozteruleten szaratja, hugyoztatja, az anyagot nem szedi ossze a tobbseg, aztan ha valaki belelep, viszi be a lakasba, autoba.
Jol tette a vadasz!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.