A Magyar Kétfarkú Kutyapárt népszavazási plakátjait Budapest több pontján is letépkedték. A párt azonban nemcsak ezért fordul a választási bizottsághoz, hanem azért is, mert ügyvédjük szerint az a levél, melyet a terézvárosi önkormányzat írt a 444-nek a portál plakáttépkedésre vonatkozó kérdéseire, köszönő viszonyban sincs a valósággal.

Csütörtök délelőtt a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) bejegyzést tett közzé a Facebookon. Ebből az derül ki, hogy a Teréz körúton valaki letépkedte az ellenzéki párt népszavazási plakátjait. Amikor megkérdezték tőle, hogy miért teszi, úgy felelt: ukázba adták neki a polgármesteri hivatalban.

„Amikor közpénzből illegális dolgot csináltatunk közmunkásokkal […], akkor meg kell nekik mondani, hogy ne mondják, hogy ön kérte rá őket” – üzente ugyanott válaszként Hassay Zsófiának, a kerület fideszes polgármesterének az MKKP.

A 444 megkérdezte az önkormányzatot: valóban az ő utasításukra tépkedik-e le a közmunkások az MKKP plakátjait. A meglehetősen dodonaira sikerült válaszában az önkormányzat a népszavazási törvényt idézi: „országos népszavazási kampányidőszakban politikai reklámot a kezdeményezés szervezői, továbbá a kezdeményezés szervezésében részt nem vevő, de országgyűlési képviselőcsoporttal rendelkező pártok tehetnek közzé”.

A levélben később ez áll: „Terézváros polgármestere nemcsak a Facebookon terjedő bejegyzés állítását, de még annak feltételezését is a leghatározottabban visszautasítja, hogy bárkit a törvények megsértésére kérne vagy utasítana”.

A hivatal levelében az is olvasható, hogy „a Facebookon megjelent esettel kapcsolatban a Terézváros jegyzője intézkedett, kérve a közterület-felügyeletet, hogy a felügyelők fokozottan figyeljenek a népszavazási kampányban kifüggesztett plakátokra”.

Tehát az önkormányzati levélben se nem cáfolták, se nem tagadták a plakátok közmunkásokkal történt letépetését.

A teljes cikk a Budapest Beacon-on olvasható>>>

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

aremy
ilyenre az önkormányzat nem kérte a közmunkást csak utasította.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
Nem kérdéses finoman szólva és nem finoman szólva sem. Nem fér hozzá kétség, hogy nem. Fér hozzá kétség.
human
Kamu rendőri intézkedés után most kamu önkormányzati magyarázkodás. De meg sem lepődöm a hiteltelen kormányon és kiszolgálóin.
aremy
ilyenre az önkormányzat nem kérte a közmunkást csak utasította.
justhpeter
Hassay Zsófia a szervilizmus és a szégyen polgármestere.
Peller Anikó
@human: a kormánytagoknak nincs szüksége hitelre, ők a java(dalma)kat nem hitelbe kapják, ezért hiteltelenek. Az ajtón bizonyára ki is van írva, hitel nincs.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.