A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ezentúl nemcsak a tiltott online szerencsejátékot szervezőkkel szemben lép fel, de az illegális oldalak népszerűsítésében, reklámozásában részt vevők is szigorú, akár büntetőjogi szankcióra is számíthatnak – mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára pénteken az MTI-nek.

Hozzátette, az utóbbi években nagy számban jelentek meg olyan online szerveződések, amelyek nem rendelkeznek online szerencsejáték szervezési engedéllyel – ismertette. Az adóhatóság álláspontja szerint azonban azok, akik az internetes oldalakon a megfelelő engedély nélkül működtetnek online kaszinót, tiltott szerencsejátékot szerveznek – részletezte a szabályokat az államtitkár.

Felidézte, 2014 januárja óta a szerencsejátékokra vonatkozó szabályozás lehetővé teszi, hogy azokat az oldalakat, melyeken tiltott szerencsejátékot szerveznek, hozzáférhetetlenné tegyék. A NAV a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) segítségével már több mint 800 blokkoló határozatot hozott – összegezte Tállai András.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a NAV a jövőben az eddigieknél is szigorúbban fog fellépni az ellenőrizetlenül működő, engedéllyel nem rendelkező online kaszinók működtetői, valamint az ehhez szükséges elektronikus szolgáltatásokat biztosító szervezetekkel szemben. Azon szereplők sem kerülhetik el a hatósági vizsgálatot, valamint a büntetőjogi felelősségre vonást, amelyek az illegális oldalak népszerűsítésében, reklámozásában részt vesznek. A Büntető törvénykönyv szerint nemcsak az követ el bűncselekményt, aki tiltott szerencsejátékot szervez, hanem az is aki a tiltott szerencsejátékban történő részvételre nagy nyilvánosság előtt felhívja a játékosokat. Sokat, akár három évig terjedő szabadságvesztést is kockáztatnak tehát a szervezők és az illegális oldalakat reklámozók – húzta alá.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Hát persze, hogy védeni kell az online játékengedéllyel rendelkező Vajna üzletét! Hasonlit az Uber, majd most a "telekocsi" történetre.
human
Tapsolnék is neki, ha nem arról lenne szó, hogy Vajna piaci szerepét növeljék itt is.
justhpeter
A reklámcégnek mióta kell tudnia, hogy a megrendelőnek van-e engedélye ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.