Abszurdnak és aljasnak tartja Gábor György vallásfilozófus, hogy a kormány keresztényüldözés elleni államtitkárságot hoz létre – írja a NOL.hu.

Azt mondta: ha Magyarország még szekuláris ország, ahol az állam különválasztva működik az egyháztól, akkor teljesen nonszensz és abszurd ötlet létrehozni egy kifejezetten vallási-világnézeti tartalmú államtitkárságot.

Persze – folytatta a vallásfilozófus – Magyarország ma már nem szekuláris ország. A kormány ezt elintézte, amikor a „köztársaságot" kihagyta az ország hivatalos elnevezéséből, és az alaptörvényt telerakta a kereszténység felé orientáló szakrális elemekkel.

Gond az is, hogy nem tudjuk pontosan, mit ért a kormány „keresztény­üldözésen"

– állapította meg. A fogalom így parttalanná válik, a határ addig tágítható, ameddig a hatalom akarja, ami veszélyes folyamatokat indíthat el.

Az államnak minden üldözöttet kötelessége segíteni, elvileg nem is tehetné meg, hogy preferálja valamelyik vallási irányzatot – jelentette ki a vallásfilozófus.

A hatalom sátáni aljasságára mi sem jellemzőbb annál, hogy miközben az üldözött keresztények védelmezőjének szerepében tetszeleg, a kormány képviselői versenyben hízelegnek Törökországnak. Annak a Törökországnak, ahol az elmúlt száz évben az örmény, görög, asszír keresztények lélekszáma több millióról mindössze 70 ezerre csökkent, és ahol ma is folyik a keresztények kirekesztése, üldözése – mondta Gábor György.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ne már Orbán és a sátáni aljasság; ez egyfelől sértő a sátánra nézve, másfelől aljasságban Orbánhoz nem lehet közel kerülni.

Arról nem is beszélve, hogy a tudás, a műveltség és a tudomány mindig a sátáni jelzőt kapta. Erről a műveletlen paraszt-suttyóról ezek egyáltalán nem mondhatók el! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
@RonaGyuri: A névvel hozzászólók és Te RóónaGyuri jól látjátok, okosan foglaltatok állást.
Sajnos igaza van azoknak, akik "ördöginek " tartják ennek a mai koalíciós kormányzásnak minden elképzelését. A gondolatok bűnös szándékokból születnek, csak további bajok, konfliktusok, emberi gyarlóságok táptalaját adják. A hamis próféták elszaporodása már nemzetbiztonsági kérdéseket kellene felvessenek, ehelyett csendes belső marakodás folyik a még kivarázsolható közpénzekből, visszaadott százalékokból, elsíbolt európai uniós juttatásokból.Mindez természetes módon párosul a sikkasztással, csalással, hazugsággal, lekorrumpálással, az elvtelen elkenéssel, az ügyészségi csűrés csavarással, majd a szerecsenmosdatással. Ettől ördögien aljas az egész közélet és csoda, hogy vannak tiszta kezű embercsoportok, szervezetek. Az ördögi attól az, hogy a teljes magyar társadalom aktív részesévé válik ennek. Az on line pénztárgépek nem a közélet tisztaságát segítik, sokkal inkább a hatalom pénzszivattyújának hatékonyságát biztosítják. Az ördögi az is, hogy egyeseknek lehet, másoknak nem. Attól függően, mit gondol erről a vezér. Nem lesz ez jó sokáig.Az egyházak pedig nem nevezik meg az ördögöt, csak szőrmentén idéznek a szentírásból.
RonaGyuri
@világlátó: "A névvel hozzászólók és Te " ez mi akar lenni? Nekem ez a nevem, az utónevemet csak azért használom ebben a formában mert így szoktak szólítani
kukac50
Keresztény üldözés nincsen ma Magyarországon,ha lenne már nem lehetne keresztény demokrata néppárt.
világlátó
@RonaGyuri: Bocsánatodat kérem. Ezentúl eszerint " beszélgetünk" . Nem volt szándékomban megbántani, sőt, mindig érdeklődéssel és empátiával olvasom hozzászólásaidat.
Kookas
@vonotok: és körömtopánkákának is ott lenne a helye!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.