Kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt nyomoznak ismeretlen tettes ellen egy fővárosi, VIII. kerületi intézetnél – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon pénteken.

Azt írták, hogy július 19-én elektronikus úton érkezett bejelentés a BRFK-ra, amely szerint egy fővárosi intézetben "a lányokat rendszeresen zaklatják és az emberi jogokat lábbal tiporják".

A rendőrök felvették a kapcsolatot a bejelentővel, aki közölte, hogy bejelentését július 20-án a BRFK VIII. kerületi kapitányságán személyesen is megtette. Elmondta továbbá, hogy nehézségekbe ütközik a kapcsolattartása az intézetben lakó barátnőjével – a lányt inzultus érte és információval rendelkezik arról, hogy esetenként a nevelők szexuális kapcsolatot létesítettek a bentlakókkal.

A nyomozók ezt követően megjelentek az intézetben, és meghallgattak egy a bejelentésben megnevezett kiskorú lányt, aki nem tudott elmondani olyan információt, amely igazolná, hogy sérelmére bűncselekményt követtek volna el – írták.

Augusztus 31-én ismeretlen embertől származó bejelentés érkezett a BRFK-ra. Ez olyan internetes üzenetváltásokat tartalmazott, amelyeket erősen korrektúráztak: helyenként hiányosak voltak. A beszélgetésekből arra lehetett következtetni, hogy azok egy részét volt gyermekotthonosok vagy ismerőseik írták.

A fentiekkel összefüggésben múlt pénteken a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fővárosi kirendeltsége is bejelentést tett, amely alapján a BRFK feljelentés-kiegészítést rendelt el. A beszerzett adatok alapján a rendőrség a tényállás feltárása érdekében büntetőeljárást indított – olvasható a közleményben.

A Bors szerdán számolt be arról, hogy – jogvédők és hozzátartozók szerint – egy a cikkben meg nem nevezett magyarországi otthonban a nevelők édességért, zsebpénzért, kimenőért cserébe szexet kértek a rájuk bízott kiskorú gyermekektől. Jogvédőknek tizenöt fiatal mert vallomást tenni, ezekben az is szerepel, hogy valaki teherbe esett az intézmény egyik nevelőjétől és meg is szülte a gyermeket – írta a lap.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága csütörtökön azonnali vizsgálatot rendelt el a sajtóhírekben érintett gyermekotthonnál. Pénteken Czibere Károly államtitkár úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy a korábbi ellenőrzések nem kifogásolták a szóban forgó, Alföldi utcai intézményben végzett szakmai munkát.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Kiskorú veszélyeztetése! És a nemi erőszak? Prostitúcióra kényszerítés?
(Biztos van több is, csak én nem értek hozzá!)
Ez egyik lány már meg is szülte az erőszakból született gyermekét! És még csak most kezdenek ébredezni az illetékes "elvtársak"?
Mi a túrót csináltak eddig a fizetésükért?
Dr plágium
Elég lesz a DNS vizsgálat, ha a baba apja valóban ott dolgozik minden vád megáll...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.