A népszavazás lehetőség arra, hogy az emberek közvetlenül döntsenek saját jövőjükről és befolyásolják az ország sorsát – nyilatkozta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a makohirado.hu portálnak.

A szombaton megjelent interjúban a Makó és térségének országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus úgy fogalmazott, október 2-án a választópolgárok a következő évtized talán legfontosabb kérdésében mondhatnak véleményt, alakíthatják saját és gyermekeik jövőjét, közvetlenül befolyásolhatják az ország sorsát. Ezért a miniszter mindenkit arra buzdított, hogy menjen el szavazni.

Lázár: Magyarország jövője a tét

Fotó: makohirado.hu

Vannak országok Európában – például Németország vagy Franciaország –, amelyek versenyelőnyt várnak a minél több bevándorló érkezésétől. "A magyar kormány álláspontja az, hogy a keresztény Magyarország homogenitásának megtartása a feltétele annak, hogy sikeresek legyünk. Amennyiben munkaerőre van szükségünk, akkor azt a magyar családok támogatásán keresztül szeretnénk megoldani vagy a határon túli magyarsághoz fordulunk" – mondta Lázár János.

A politikus kifejtette, "mostanában 100-120 ezer emberről beszélnek Brüsszelben a hazánkra érvényes kötelező betelepítési kvóta kapcsán". Ez a családegyesítést, valamint a gyermekvállalást figyelembe véve néhány éven belül már egy 500-600 ezres, folyamatosan gyarapodó közösséget is jelenthet. A miniszter szerint kérdéses, hogyan lennénk képesek a teljesen eltérő kulturális és társadalmi hátterű, Európában gyökér nélküli, Afrikából vagy a Közel-Keletről származó és saját vallási és kulturális identitásához erősen ragaszkodó közösség integrációjára.

A referendum bojkottjára biztatókról Lázár János kijelentette, "egy demokratikus politikai párt nem mondhatja azt, hogy az emberek maradjanak távol a népszavazástól, mondjanak le a választójogukról. A demokrácia alapértékeit támadja az, aki a népszavazáson való részvétel ellen kampányol" – tette hozzá.

A miniszter rámutatott, soha nem volt kérdés a kormány számára, hogy a politikai menekülteknek védelmet biztosít. Különbséget kell tenni azonban a háború, a vallási, etnikai üldöztetés elől menekülők és a hazájukból a jobb élet, a magasabb bér, vagy a szociális támogatás reményében útnak indulok között. A magyar határt átlépők csupán 10 százaléka vallja magát politikai menekültnek. "Készek vagyunk az ország teherbíró képességéhez mérten támogatást adni azoknak, akik nálunk nehezebb körülmények között élnek, de ezt a segítséget ott kell nyújtanunk, ahol születtek, ahol élnek és ahol a baj kialakult" – fűzte hozzá.

"A menekülteket be kell fogadnunk, de meg kell védenünk Európa határait a bevándorlástól, és létre kell hoznunk olyan pontokat, ahol jelentkezni tudnak azok, akik be szeretnének lépni. Az nem működik, hogy beözönlenek az emberek, majd Németország kiválogatja azokat, akikre szüksége van, és akiket integrálni tud, majd a többieket széttelepíti Európában" – mondta a politikus.

Lázár János kitért arra is, a kormány szeretné elkerülni, hogy Magyarország és Románia között kerítés épüljön, ezért fokozott együttműködésre törekszik a szomszédos ország vezetésével és hatóságaival. Meggyőződése szerint azonban Magyarország előbb-utóbb itt is rákényszerül a határzár építésére, ezért felkészültek arra, hogy amennyiben szükséges, itt is meg tudják védeni az országot.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Nyugi Lázár! A nyáj akkor is imádni fog benneteket, ha a pofájukból kilopjátok a kenyeret a többi meg úgyis tudja rég, hogy mekkora mocsok tolvajok vagytok, veled, meg a gazdáddal az élen.A szavazás nem más, mint a közpénzek hülye elbaszása!Amúgy meg ezzel mit lehet nyerni? Semmit. A kormány nézetét a Brüsszelben lebzselő naplopók is el tudnák mondani.
"A népszavazás lehetőség arra, hogy az emberek közvetlenül döntsenek saját jövőjükről és befolyásolják az ország sorsát"
Mondjuk, a kérdés sem erről szól! Kár, hogy ez senkinek se jutott eszébe a XV. század környékén. Most Orsósok, Kolompárok, Farkasok nem lennének ebben az országban.
Abba viszont nem szólhat bele a nép az isten adta nép, hogy állampolgárságot árujon bárkinek, aki hajlandó tejelni neki.

Ha ennek a sírjához hívták volna Jézust, akkor nem azt mondja, hogy "lázár kelj fel és járj" hanem azt, hogy "hordjatok még rá köveket, nehogy kijöjjön!"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Borsodi
@Perwool: Vigyázz mert ki tiltanak,vagy beledöglenek az igazságba,mert az igazság fáj nekik ezért hazudoznak.
Desischado
Az ország jövője akkor lenne biztosítva, te rohadt hazug féreg, ha végre eltakrodnátok a kénköves pokolba, ahová valók vagytok! Érdekes, akkor miért nem kérdezitek az embereket, ha a mutyikról, az oktatásról, a szociális hálóról, a bérekről, nyugdíjakról, stadionokról, vagy paks 2-ről van szó?!
roch
"Lázár: Magyarország jövője a tét"

NEM!!!
Nem Magyarország jövője a tét, hanem a TI létetek a tét.
Ha buktok, NAGYON bukni fogtok.

Kétharmaddal, mások beleszólása nélkül törvényesítettétek a törvénytelenséget, amit csak magatokra írattatok.
A ti törvényetek nem "A" törvény.
A normális, demokratikus, civilizált, európai, keresztény törvények szerint NEKTEK ANNYI!!!
TI FÉLTEK, és ezért, és csak ezért véditek a védhetetlent.

TI GAZEMBEREK VAGYTOK!
Hazugok, köpönyegforgatók, elvtelenek, hitetlenek, hiteltelenek, tolvajok, rablók, életellenesek, gyilkosok - EZEK VAGYTOK TI, és ezt csak a vakok, az elvakultak nem látják!

NULLA TISZTELET!
NULLA BOCSÁNAT!
Három csapás törvénye ellenetek?
NEM, egy csapás törvénye ellenetek, ti népnyúzó rohadékok!

És még csak fel sem fogjátok, hogy mennyire gyalázatosak vagytok...
Ez a legnagyobb baj :(
Perwool
@Borsodi: "Az igazság hatalom nélkül tehetetlen, a hatalom igazság nélkül zsarnokság."
(B. Pasca)
Szabad országban szabad ember szabad akaratából azt mond és azt
tesz, amit szabad...
kakaósbögre
na gyökér.én szavaztam volna Paksról,az olimpiáról sőt a vasárnapi nyitvatartásról is.akkor miről is hablatyolsz?
kukac50
Ha Magyarország jövője a tét akkor gyorsan takarodjatok el!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.