Az Európai Bizottság 2013-ban versenykorlátozónak minősítette azt a magyar útépítéseknél alkalmazott gyakorlatot, hogy a közbeszerzési kiírás szerint csak az a cég nyerhetett autópálya-építést, amely az aszfaltkeverést az építkezés helyétől maximum 50 kilométerre tudta végezni – írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

Úgy folytatják: Lázár János a témában eddig rendszerint csak pár milliárdos felfüggesztésről beszélt és az előző kormányokra mutogatott. Brüsszel hivatalos válaszban cáfolta mindkét állítást.

Corina Cretu, az Európai Bizottság regionális politikáért felelős uniós biztosa arról tájékoztatta a DK-t, hogy a felfüggesztett kifizetések pontos összege 573 millió EUR, azaz mintegy 190 milliárd forint. A kifogásolt útépítések listáját végignézve ráadásul kiderül, hogy a Bizottság csak 2010 utáni útépítések kapcsán döntött a kifizetések felfüggesztéséről. Lázár János és az Orbán-kormány tehát hazudott a magyaroknak; egy ízig-vérig fideszes korrupciógyanús ügyről van szó.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy a fideszes üzletemberek helyzetbe hozása miatt 190 milliárd forint EU-s támogatástól esnek el a magyarok. Ez az összeg a negyede a teljes magyar egészségügy egyéves költségének. A DK szerint az Orbán-rendszer bukása után a most törvény felett álló fideszeseknek el kell majd számolniuk a zsebre tett EU-s pénzekkel és a miattuk felfüggesztett 190 milliárd forinttal. – zárul az ellenzéki párt közleménye.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
@szép új világ: Az elmúlt 26 év politikusai benne vannak az ország kirablásában!!
"Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba. Ezzel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt – állítja egy nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen a Heteknek elmondta: szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek."
www.hetek.hu/hatter/201207/magyarorszag_elrablasa?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201607
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Perwool
@Papuska1: A munkanélküliség tudod miért csökken papíron? Elmondom.
Pár hónap munkanélküliség után kikerülsz a nyilvántartásból, ha találtál munkát, ha nem. Attól kezdve nem vagy munkanélküli, csak nem dolgozol.Emberek tömegei kaptak munkát. Közmunkát. 50 ezer forintért. Szóval az eddigi szociális segélyt, csak el kell érte menni otthonról. Produktív munkával általában nem jár, az adófizetők állják a számlát, de jól néz ki, hogy ennyi embernek munkát adtak. Próbáltad már ezt a "munkát"?A kormány szerint a közmunka rendes meló, de az átlagbéreket mindig úgy közlik, hogy a "köz foglalkoztatottak nélkül"? Tudod miért, mert lerontaná a statisztikát! Orbán a munkahelyteremtés eredményei közé sorolja azokat, akik külföldön dolgoznak bejelentve.Ezzel azért elég hülyén néz ki..Rövidesen majd a külföldön dolgozók fizetését is beleszámolják a hazai átlagbérbe és akkor aztán tapsolhatsz fejen állva, hogy mekkorát javult a nép helyzete, Orbánéknak hála.
"kétszer annyian fizetnek adót, mint Gyurcsány idejében?" Segítek, mert Orbán Istened megadóztatta a minimálbért,ÁFA, jöv.adóemelés, tranzakciós illeték, adójóváírás eltörlése De, ha minden "jobban teljesít", akkor miért nem ide jönnek, miért a magyarok mennek külföldre?Amik a tények 28 országból a 26.-ak vagyunk gazdasági teljesítményben "emútnyóc+6" év ennyire futottra, életminőségben 28-ból 27.-ek...csak Bulgária van mögöttünk. Gyurcsány elbaszott kormányzása a gazdasági válság 6%-os GDP visszaesésével is évi átlag 2.4%-os növekedést produkált..nem sírom vissza a szocikat..de Viktorék évi 2.2%-ot hoztak az unortodox gazdaságpolitikával...válság nélkül...8 ezer milliárdnyi Unios forrás mellett..
De mondok ettől szebbet.Nigéria GDP-je a világelitbe tartozik...mégis a nép 95%-a nyomorog.
Orbánék csak mélyítették a szakadékot a társadalmi osztályok között...G Fodor bevallotta, hogy a polgári Magyarország csak PR-fogás volt...a valóság a zsellértársdalom létrehozása.
JAJMÁR
@Béla333: (Miért írsz nekem tsz.1.sz.-ben?)
Észrevehetted volna már 6 éve, hogy a fidesz folyamatosan visszamutogat, és ennek okán minden gazemberségre felmentést kap. Mert hiszen régen is... meg azok is... Amíg a visszamutogatás nyomán te visszanézel és még sokan mások is - és a múlttal foglalkozol, addig a jelenben ők veszélytelenül bármit megtehetnek.

Nem elfelejteni kell a múlt bűneit, hanem elkezdeni helyrerakni. A jelennel kell kezdeni. Majd ha sikerül egy általánosan elfogadott - nevezheted igazodási pontnak, vagy morálnak, értékrendnek, bárminek, és jogállamnak nevezném - szabályrendszert bevezetni, ahhoz kell igazítani a múltat is. Amíg ilyen nincs, nincsenek múltbeli bűnök, hiszen jelenbeliek sincsenek.
Béla333
@JAJMÁR: 22.27-re
Szerintem az emberek zöme képes úgy megítélni az elmúlt kormányok által elkövetett bűnöket, hogy ezzel egyidejűleg a jelen kormány bűneit is észrevegye. Nem vagy-vagy, hanem és!
Az igazodási pont, morál, értékrend kialakításában meg nem szívesen veszem, hogy olyanok akarnak részt venni, akiknek ezt az erkölcsi lezüllést köszönhetjük.
Mindig felbosszantom magam, amikor az ATV-ben Magyar Bálint Polip szakértő elmagyarázza, hogy micsoda maffia országban élünk, ami igaz.
De hiteltelen Magyar igazsága akkor, amikor a könyveiben egy fejezetet sem szentel például a Strabag „Vögel" (madarak) és „Blumen" (virágok) elnevezésű történetnek, pedig e nélkül a többi szava, könyve hiteltelen! Egy kis emlékeztető:
valasz.hu/itthon/az-ugyeszseg-bekerte-a-strabag-dossziet-20160

Ha ezt nem érted meg, akkor azt sem érted meg, miért ilyen magas a Fidesz támogatottsága még most is a sok korrupciós eset ellenére!
JAJMÁR
@Béla333: Basszuskulcs, te nem érted! Kire vársz, a szűz hercegre fehér lovon, akinek van hatalma, pénze, és "karizmája", hogy egyszeriben megváltoztassa a magyar társadalom szerkezetét, a nép azonnal reményteli és bizakodó legyen, no meg egyszeriben mind jó és becsületes? Mert majd az az egy azt mondja, hogy "mi" így akarjuk? A rossz és harácsoló, meg tolvaj politikus mind eltűnik hirtelen? (Az egyéb üzleti és kisebb nagyobb korrupciókról nem is szólva! Hiszen erre épül az állam jelenleg.)
Butaság! Álmodozás, nincs semmi realitása!
Ez a mai állapot egy folyamat eredménye. Vagy minden összedől és vagy sikerül a vérből, porból és piszokból kimászni, vagy nem. (Innen nézve nem. Majd leszünk valami elnyomottak társadalma)
vagy
először kimossuk a legmocskosabb szennyest és mindig kimossuk a következő legmocskosabb szennyest. Igen, a többiekkel együtt. Mert ők is mi vagyunk. Csak így van esély, hogy fehéredjen, tisztuljon a közélet, hogy lassan, de biztosan elinduljon egy folyamat... de csak innen indulhat el, a jelenből! A múltat nem lehet megváltoztatni.
Béla333
@JAJMÁR: 15.11-re
Miért nem hallok (csak az LMP-től) olyan elképzelésről, hogy pl. a közbeszerzéseken, ahol adóforintokat költünk el, csak olyan vállalkozások indulhassanak, amelyiknek nincs offshore háttere, vagy amelyik alvállalkozójának sincs offshore háttere? Miért nincs olyan program, hogy ezeknél a közbeszerzéseknél minden nyilvános lesz, fel lesz téve a netre?
Már ez a pár dolog is bizalmat tudna építeni?!
Ha nincsenek ilyen bizalomépítő tervek (csak az LMP-nél), akkor félek hogy kevés lesz az "Orbán takarodj"!
Persze egyetértünk, hogy az első lépés, hogy a Fidesz rezsimet el kell távolítani, de már ehhez szükséges olyan lépések sorozata, mint ez is, amiről írtam.
És még vagy száz hasonlóra!
Nem herceg kell fehér lovon, de az a minimum, hogy ha valaki már kormányon volt és ezt nem tette meg a közélet tisztasága érdekében, akkor azt miért nem tette meg? És az a minimum, hogy a programjában most szerepeltesse!
Lepényleső
Csak? Na és a többi ágazat? Neked meg útilaput adnak egy elszólás miatt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.