Megtartotta alakuló ülését a Nemzeti Címer Bizottság az Országházban kedden. A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes vezetésével és heraldikai szakértők – Bertényi Iván és Pandula Attila – részvételével működő testület feladata, hogy segítse a helyi és nemzetiségi önkormányzatok jelképeinek szakszerű megalkotását.

Az alakuló ülésen elmondott elnöki köszöntőjében Semjén Zsolt hangsúlyozta a szimbólumok fontosságát a közösségek életében, identitásuk kialakulásában és megerősítésében. Kifejtette, hogy a testület munkájával ehhez kíván segítséget nyújtani. A Nemzeti Címer Bizottság első ülésén elfogadta ügyrendjét, majd a Felsőlajos, Szombathely, Kiskunlacháza, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye címerével kapcsolatos javaslatokat tárgyalta meg – tudatta Havasi Bertalan.

A testület évente legalább négy alkalommal vizsgálja heraldikai szempontból a bizottság elé terjesztett önkormányzati címertervezeteket. Szükség esetén ajánlásokat, javaslatokat fogalmaz meg, valamint segítséget nyújt a heraldikai szabályoknak megfelelő jelképek megalkotása érdekében.

A kormány a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi törvény felhatalmazása alapján egy júniusi rendeletében intézkedett a Nemzeti Címer Bizottság felállításáról.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ideális választás: egy címeres ökör! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ludmilla
nyilván ez sem egy ingyen működő önképzőkör...Különben én már nagyon hiányoltam
Jozefina
Nemzeti Címeres Ökör-Bizottság!!! Ez illik rájuk!!!
kiscsillag66
Nem normálisak, mennyi idióta szervezetet hoznak még létre? Sajnos, ilyen hülyeségre van millió ötletük. Nyissák már meg azt az Opnit!!!
kukac50
Nemzeti tolvaj bizottságot mikor neveznek ki? Fontos lenne már.
Macskássy Irén
Amikor a legutóbb összegyűltek, ugyanez ment. Szó szerint. Ha nem tudunk érveket, kössünk bele a manus személyiségébe. Találjunk ki rá gúnyneveket, csodálkozzunk k..va nagyokat, tök lényegtelen dolgokon vitatkozzunk egymással. Tényleg nem veszitek észre, hogy ők provokálnak? Azért, hogy bunkónak tűnjünk. Annyira utálom már ezt a sárdagasztást. Sokkal elegánsabban is lehetne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.