Százhatvannyolc önkormányzat 5900 dolgozója vesz részt a polgármesteri hivatali dolgozók bérének emeléséért tartott, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete által szervezett szerdai országos sztrájkban – mondta az érdekképviselet elnöke a kispesti polgármesteri hivatalban tartott sajtótájékoztatóján.

Boros Péterné azt mondta, ez azt jelenti, hogy a 37 ezer önkormányzati köztisztviselő 16 százaléka nem dolgozik szerdán.

Hozzátette: a szakszervezet bruttó 30 százalékos illetménynövelést követel az önkormányzati köztisztviselők számára októbertől, mert a mintegy 37 ezer önkormányzati köztisztviselőből több mint 24 ezer nyolc éve egyáltalán nem kapott béremelést.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Tényleg nagyon kevés pénzért dolgoznak nagyon sokat az önkormányzatoknál. Sok a leépítés és az is előfordul hogy közmunkásra cserélik az ügyintézőt. Sajnos Kispesten is. Látszólag szocialista vezetés van, de mostanra rosszabbak lettek mint a fideszesek - amit a fidesz meghagyott most az mszp elveszi. Véletlenül se tudnak egy normális helyi rendeletet alkotni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.