A önkormányzati dolgozók ma országszerte tiltakoznak, mert Orbán 6 éve alatt egyszer sem kaptak béremelést. A Fidesz az elmúlt 6 évben módszeresen próbálta felszámolni az önkormányzatiságot. Előbb a jogköröket vették el, az alacsony fizetésekkel pedig már meg is próbálják kiüríteni az önkormányzatokat. Az önkormányzatiság a rendszerváltás óta soha nem volt akkora bajban, mint most – írja közleményében a DK.

Úgy folytatják: nehéz nem látni az Orbán-kormány hosszú távú céljait. Azt akarják, hogy egyetlen város se tudjon a saját sorsáról dönteni, azt akarják, hogy mindent ők dönthessenek el Budapesten. Ehhez előbb a jogköröket vették el, az iskolák működésébe a városok már most sem szólhatnak bele. A következő lépés, hogy kiürítik az önkormányzatokat, hiszen éhbérért senki nem fog már sokáig dolgozni. Ha minden így folytatódik, akkor hónapokon belül kiürülhetnek az önkormányzatok.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy azonnali hatállyal emelje meg minden önkormányzati dolgozó fizetését! A DK szerint utoljára a Gyurcsány-kormány emelte meg az önkormányzatokban dolgozók fizetését, ezért ideje, hogy a 8 éve ugyanannyi pénzért dolgozók is többet kapjanak a jövőben. – zárul az ellenzéki párt közleménye.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.