Az egyik televíziótársaság kétfős stábjára támadtak a főváros VIII. kerületében, a Kőbányai úti piac közelében szerda délelőtt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy egy üzlettulajdonos nemtetszését fejezte ki a stáb tevékenysége miatt. Többször felszólította a szerkesztőt és az operatőrt, hogy hagyják abba a forgatást és töröljék a már elkészített felvételeket, ők azonban nem tettek eleget a kérésének. Szóváltásba keveredtek, majd az 51 éves török-magyar kettős állampolgár egyszer arcon ütötte a szerkesztőt.

A rendőrök a helyszínen elfogták a garázdaság vétséggel gyanúsítható férfit – olvasható a közleményben.

Az Index megtudta: a riportot a TV2 Tények című műsorának egyik stábja forgatta.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Főlökött
Drága szentjeim, vagyon egy olyan törvény, mint a 2013. évi V. törvény, azaz a Polgári Törvénykönyv ezen fejezete-szakasza :
"2:48. § [A képmáshoz és a hangfelvételhez való jog]
(1) Képmás vagy hangfelvétel elkészítéséhez és felhasználásához az érintett személy hozzájárulása szükséges.
(2) Nincs szükség az érintett hozzájárulására a felvétel elkészítéséhez és az elkészített felvétel felhasználásához tömegfelvétel és nyilvános közéleti szereplésről készült felvétel esetén."

Mivel sem tömeg-rendezvény, se közéleti szereplés, így egy dolgot kihagyott a yard, azaz a személy hozzájárult-e, ezen felvételhez. Mivel olvashatóan nem, így viszont bukott, a garázdaságos bulijuk :) Mivel megfékezett, egy törvénysértést :). egy olyan törvénysértést, melyre felhívta a figyelmet, hogy törvényt sértenek, de tovább folytatták. No ez már izgisebb kategória :)
Mivel a forgatócsoport törvénytelenül járt el, így érdekes lesz, ezen ügy folytatása. Én főleg arra lennék kíváncsi, hogy az előállított, mivel előállították a jogalkalmazók-garázdaság miatt, majd, hogy magyarázzák meg a jogszerűséget - mármint az előállítás jogszerűségét ??? Mert csak ? Az itt nem játszik kategória!!! Ennél jobbal kell - kellene előjönniük mivel, hogy a gatyeszukat ne pereljék le...

Nagyon - írtó halkan megjegyezve : azon érdekes telefonokat megemlítem, melyben tájékoztatnak arról, hogy felveszik - rögzítik a beszélgetést. Csak kérdezem milyen jogon ? Hozzájárulásáról nyilatkoztatták a másik felet ? Nem! Akkor törvényes ? Nem igen az!!! Mint ahogy az írott-jogerős-hatályos törvényben olvasható is :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
r2d2
Nyelvvizsga bizonyítványt akart venni? Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók!
wagabund
@Főlökött: nem csak a beszélgetést veszik fel, ha tetszik, ha nem, hanem a személyi igazolványról is fénymásolatot készítenek, és a törvény ellenére két év hűségidőt is kikötnek..
egyszer megkérdeztem a kisasszonyt, miért kell felvenni a beszélgetést, azt mondta, hogy vita esetén visszakeresik..azt találtam mondani, hogy én is felvettem a beszélgetést...hátkéremszépen...a hölgy elvesztette a türelmét, és megfenyegetett, hogy feljelent, mert nem járult hozzá...és bontott.

...ez csak egy apróság...
r2d2
@wagabund: Te sem járultál hozzá hogy ő felvegye! Csak közölte hogy rögzítik!
Főlökött
@wagabund: A baj ott kezdődik, hogy "személyi igazolványról is fénymásolatot készítenek" ez is törvénytelen. Én csoda pénzintézetnél voltam úgy, hogy mivel cseréltem, betipegtem módosíttatni a számát. Erre a hölgy le akarta fénymásolni, melyre jeleztem számára, hogy nem nyert hangszórót, nem engedélyezem a másolást, bűncselekményt nem kívánok elkövetni és gondolom Ő sem. Nőies zavarában, kb. 5 percnyi keresgélés után, kreált egy nyilatkozatot, mely a hozzájárulásom megtagadásáról szólt.

Fenyegetés az megy mindenkinek, de a törvények betartása már nem annyira. Tőlem elvárják, hogy tartsam be, de a másik fél, tesz az egészre, csak az a lényeg, ami az érdeke...
r2d2
@wagabund: Na, de mi ez a sötét AVATAR???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.