Hiába közpénz az a 15 millió euró, vagyis körülbelül négy és fél milliárd forint, amennyiért Magyarország visszavásárolta a Seuso-kincsek hét darabját, évtizedekig nem nyilvánosak az ügylet részletei – írja a Magyar Nemzet.

A római leletegyüttes egy részét két éve szerezte vissza a kormány, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azonban már 2013-ban minősítette a visszavásárlás adatait. Méghozzá harminc évre, így leghamarabb 2043-ban kerülhetnek nyilvánosságra az adatok.

Mindez úgy derült ki, hogy a Magyar Nemzet kérte a közérdekű adatok kiadását a Miniszterelnökségtől, ahol megtagadták azt. Ezután a lap a bírósághoz fordult, ott derült ki, hogy a kért iratok minősített adatnak számítanak. Ezek kiadása pedig bűncselekmény, ezért a tárca a Magyar Nemzet keresetének elutasítását kérte. Az újság most titokfelügyeleti hatósági eljárást kezdeményezett az ügyben.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Tököm tele van már ezeknek a szimbólum meg jelkép mániájával. Hány milliárdot költöttünk már el a semmire? Más országokban ezeket a pénzeket az oktatásba tolják bele, hogy gondolkodó, értelmes társadalmat hozzanak létre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@F_Viktor: Mindennel egyetértek. Elképesztő ami itt megy, és nem történik semmi. Egy rakás ügy van, ami miatt utcán kéne lenni a népnek, és a nagy semmi, annyi sem történik! Én is azt kérdezem, mi kell még?
Rosszul vagyok még a gondolattól is, hogy habony vagy orbán a mocskos kezükkel hozzáérhettek a szent koronához... De ezektől minden kitelik! Az a tény, hogy a Seuso kincsekkel kapcsolatban az ügyet titkosították, számomra egyértelmű, hogy piszkos nagy maszatolás van. Vajon mennyit lophattak el ebből a pénzből is! Nincs határa az aljasságuknak!
papa.49
@Desischado: Az is lehet a nagy titkolódzás mögött, hogy csak ,,béreljük,, nem megvettük a ,,kincseket,, a pénz nagy része meg átalakult ,,magánvagyonná,,!!!
Clavigo
@human: Én úgy gondolom,,,,,hogy ennek a csürhének semmi köze a " jobboldali konzervativizmushoz "...és semmilyen más ideológiához sem.Talán a régi komcsi reflexek működnek még bennük,,semmi egyéb.Ahogy kitenyésztették őket...:) Amit leírtál,," szorg. tanulás,,lelkiismeretes munka ",,,megtalálható pl. Németo-ban..Jobboldali-konzervatív...Leírtad,,hogy tévedtél..Kevesen vannak,akik be tudják látni.Örülök.. :)
evacica
Egyszerűen felháborító hogy ezek úgy garázdálkodnak a közpénzekkel, mint ha a sajátjuk lenne! Titkosítják azok elől, akiknek a pénzét herdálják, s használják saját céljaikra! Meddig tűri ezt ez a szerencsétlen nép?!Mindent ellopnak, tönkretesznek amihez csak nyúlnak , közben rohad az oktatás, az egészségügy és a gazdaság sem szárnyal úgy ahogy hazudják! Milliók élnek létminimum alatt, gyerekek éheznek, miközben a miniszterelnök a várba akar költözni milliárdokért. Orbán azt hiszi, hogy ettől ő arisztokrata is lesz, van egy rossz hírem megítélésében nem lesz más mint most, bár hova is költözik és bár mennyi pénzre is tesz szert!
kukac50
Azért kellett titkosítani mert nem került annyiba,több mint háromnegyede pénzt Orbán Mészáros Lőrincnek adományozta segélyként.
JAJMÁR
Fura! Miféle titok lehet mögötte, amit nem tudhat a tulajdonos? Aki a magyar nép, és aki a "verejtékével" fizetett? Az előtt titkolózik a "spekulàns"?
Nos, ki fog derülni egyszer.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.