A kormány 2500 milliárd forintos közútfejlesztési programot hagyott jóvá szerdán – jelentette be Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

A tárcavezető kifejtette, 2022-ig 81 főút újulhat meg és mintegy ezer kilométer új négysávos autóút és autópálya épülhet hazai és európai uniós forrásokból.

A kabinet emellett 1100 milliárd forintot szán vasútfejlesztési programra, amelynek egyebek mellett része lesz a Nyugati és a Keleti Pályaudvar felújítása, valamint egy balatoni körvasút létrehozása – ismertette Lázár János.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte továbbá, hogy a Volán 180 új autóbuszt szerez be mintegy 22-24 milliárd forint értékben a gazdasági kabinet javaslatára.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

perfekt
Sima ellenőrizhetetlen lopás!Ha utakat építenek, vagy javítanak, az max egy hónap alatt tönkremegy mert megkurtítják a rávalót-és még az anyagokat is kilopják.Lázár nem kispályás!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
Hahaha... :-)))

Ezt már egyszer eljátszották, nagy csinnadrattával szájukba adták a birkáknak a mantrát az útfejlesztésekről, pár hét múlva pedig a MK-ben szép csendesen visszavonták a beruházást.
De a Balaton parti települések lakói is tudnának hasonló példákat felhozni, hogyan csapta be őket orbán hasonló módszerrel.
perfekt
Sima ellenőrizhetetlen lopás!Ha utakat építenek, vagy javítanak, az max egy hónap alatt tönkremegy mert megkurtítják a rávalót-és még az anyagokat is kilopják.Lázár nem kispályás!
Aki Én
Na! Lesznek új utak, úgyhogy tessék elmenni szavazni. Ha nem lesz érvényes a szavazás, akkor lófasz lesz, nem útfelújítás a migránsoknak akik úgyis csak szétbasznák az új utakat.
varrólány
@perfekt: Valószínűleg és minél több emberen megy keresztül màr tervezésileg is és még el sem kezdték de màr oda a pénz nagy része.
De az alapanyagok sem olyanok mint régen főleg ha még spórolnak is vele.
perfekt
@varrólány: Szia.Így igaz ahogyan írod.De mondd ,ha tudod-hogyan van az ,hogy viszonylag kevés utánajárással mi polgárok-észleljük ezt a tolvaj tempót-mégis megcsinálják!Igaz Poltpetit nem szabad zaklatni, hiszen átalussza az éveket ,hogy felébredne!
szaboria1
Azért merész mert ugye 2022 még nem holnap lesz. Addigra már sehol sem lesznek.
varrólány
@perfekt: Szia! Ha odafeküdnék az út helyére akkor is eltapsolnák a pénzt! Nagyban érdemes csak lopni az követhetetlen!
perfekt
@varrólány: Azta:-)) merre is laksz--tudok ám jobb helyeket, is vizuális vagyok:)
varrólány
@perfekt: Jut is eszembe volt ilyen az utcában vagy inkább hasonló amikor aszfaltozni akartak az egyik lakó a nagy gép elé állt.
Nem akart jó utat mert akkor nagyobb lesz az autós forgalom. Arra nem gondolt hogy mennyivel jobb kerékpárral is közlekedni jó úton és nem a sárban a keréknyomokon.
Merre, merre , erre Lele fele! :)
perfekt
@varrólány: Ari vagy:) ez -egy más kávéház, mint amit 16:39-es hsz-be leírtál, ott más volt a leányzó fekvése:-)).Felőlem az egyszeri férfi pedig addig áll, a gép előtt amíg akar,én a nők igényeit-próbálom szinkronizálni-az enyémmel.Értem szóval lelle felé félúton:).
papa.49
Most azért megkérdezem miért is pont a 81 főút Székesfehérvár, Győr Móron keresztül, gondolom kicsit kirándulnak az építők a 811 útra is ami Székesfehérvár, Bicske felcsutkán keresztül!!!
A 4 főút torzóját mikor tüntetik el Abony meg Újszász, és Szolnok között???
Nem kicsit hanem sokkal nagyobb a forgalom ezen, mint a 81. sen!!!
Kovács Gizella
Akkor még nem is esett említés a Belgrád - Budapest vasútvonalról amit a kínaiak
fognak megépíteni mert szeretnének még jabban bejutni az európai piacra, ezért
450 milliárd kölcsönt vett fel a kormány a kínaiaktól ... esküszöm ezeknél
undorítób kormány nincs a világon sehol !
F_Viktor
@Kovács Gizella: Írod:
"...450 milliárd kölcsönt vett fel a kormány a kínaiaktól"

Biztos, ami biztos alapon vették fel a kölcsönt, hátha szükség lesz egy Felcsút-Belgrád vasútvonalra...

Írod:
"...a Belgrád - Budapest vasútvonalról amit a kínaiak fognak megépíteni mert szeretnének még jabban bejutni az európai piacra..."

Tehát orbánnak nem elég az a 16 ezer bűnözőt rászabadítania az EU-ra (mert ezek közül a magyar állampolgársággal, magyar útlevéllel egy sem maradt Magyarországon), újabb kínai migráncst zúdít Nyugat-Európára. Természetesen anyagi megfontolásból.
Kovács Gizella
@F_Viktor: Természetesen, és azt 450 milliárdot mi fizetjük ki ( a kamatokról még nem is volt szó ) azért, hogy a szar kínai áru elöntse Európát !
lópicigáspár
Ááááá, a Makó-Nagylak közötti 15 km-t is bejelentette ezelőtt három évvel, hogy két év alatt felújítják! 1 km-t sikerült megcsinálni, ami már kátyúsodik! :(
kukac50
Sok pénzt lopnak el az útfelújítási pénzekből.
Lepényleső
...ami legalább oly sikeres lesz,mint az egy millió új munkahely,vagy a romák felzárkóztatása?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.