Az október 2-ai népszavazáson egyebek mellett arra kell választ adnunk, hogy be akarjuk-e fogadni a migránsokat és kultúrájukat, akarjuk-e a későbbiekben velük tölteni a hétköznapjainkat, milyenek legyenek az iskoláink – mondta a belügyminiszter a csütörtök esti lakossági fórumon Egerben.

Pintér Sándor úgy fogalmazott: eldönthetjük, hogy egy brüsszeli fizetett bürokrata által kitalált dolgot nekünk "jó katonaként" végre kell-e hajtanunk.

Arról is beszélt, hogy az ENSZ menekültügyi szervezete szerint mintegy 36 millió ember tart jelenleg is Európa felé a Közel-Kelet és Észak-Afrika felől.

Pintér: Arról döntünk, hogy be akarjuk-e fogadni a migránsokat és kultúrájukat

A miniszter felidézte: 2011-ben, az "arab tavasz" nyomán számos országban felbomlott a rend, nyugati típusú demokráciák helyett azonban fundamentalista társadalmi kép kezdett kialakulni, törzsi háborúk következtek. Ezek következményeként pedig jelentős tömegek indultak meg, elsősorban Európa felé.

Közlése szerint 2015. október 15-ig 391 ezren lépték át a magyar zöldhatárt minden hatályos magyar és európai joggal ellentétes módon, és csak töredékük jött a háború sújtotta Szíriából.

Összesen 104 országból érkeztek, de 104 országban nincs háború, 104 országban nem üldözik az embereket – fűzte hozzá.

Pintér Sándor kiemelte, hogy az Európai Unió és Magyarország más válaszokat adott a népvándorlás jelentette kihívásra.

Az EU – multinacionális társadalomban gondolkodva – a munkaerőgondokra, az elöregedésre lát megoldást a bevándorlókban. Magyarország ezzel szemben meg akarja őrizni azt a környezetet, amelyben apáink, nagyapáink éltek. Ezt a környezetet szeretnénk unokáinknak is átadni – fogalmazott.

A miniszter közölte: már több mint 1,5 millió migráns érkezett Nyugat-Európába, ugyanakkor a vizsgálatok után évente csupán 3400-3700 nem kívánatos embert tud visszaküldeni az unió.

"Dőre vágyálom azt hinni, hogy ezzel meg lehet oldani a kérdést" – tette hozzá.

Azt is mondta: egyre több uniós ország állítja vissza a határok ellenőrzését, miközben Magyarországnak felróják a felállított kerítést. Ráadásul nyugatról Magyarországra akarják visszaküldeni a migránsokat, noha ők Görögországon, illetve Bulgárián keresztül érkeztek a unióba. Tavaly több mint 50 ezer, az idén több mint 24 ezer ember visszafogadására kaptunk felhívást – ismertette.

Ha vissza kell fogadni ezeket az embereket, csak a települések között szétosztva lehet elhelyezni őket – figyelmeztetett.

A belügyminiszter kitért arra is: a magyar kormány álláspontja szerint megfelelő kerítésre, illetve jogi szabályozásra van szükség.

Ezen felül a "humánerőforrás" is elengedhetetlen, amit a rendőrök átvezényelésével oldottak meg – jegyezte meg.

Ugyanakkor arról is gondoskodni kell, hogy egyetlen poszt se maradjon üresen a településeken. Ezért a határvédelem és a közbiztonság szinten tartása érdekében háromezer határvadászt toboroznak. Azt is mondta, hogy 2010-ben 530 ezer bűncselekmény történt az országban, tavaly 270 ezer.

"Ez azt jelenti, hogy önök lényegesen nagyobb biztonságban élnek, mint 2010-ben, vagy előtte" – tette hozzá.

Szólt arról is, hogy Brüsszel a befogadott migránsok családegyesítésének megkönnyítését is tervezi, azaz egy ember még az oldalági rokonait is behozhatja, ami megtöbbszörözné a bevándorlók számát.

Emlékeztetett: Európában jelenleg 22 millió munkanélküli van, Magyarországon viszont öt százalék alá sikerült "leküzdeni" a munkanélküliség arányát a közfoglalkoztatási rendszer bevezetésével.

Eközben a német cégek mindössze 54 bevándorlót tudtak alkalmazni, ugyanakkor a fiatalok munkanélkülisége Európa-szerte komoly problémát jelent – mondta.

Kifejtette: Brüsszel a multikulturális társadalom kialakulása mellett érvel, ezzel szemben "no go" zónák jönnek létre Európa városaiban, ahol az állami főhatalom már gyakorlatilag nem érvényesül.

A beilleszkedni nem tudó emberek saját törvényeiket követik, így bizonyos helyeken kettős hatalmi rendszer alakul ki, a demokratikus állami főhatalom pedig nem érvényesül – magyarázta Pintér Sándor, megjegyezve, hogy a párizsi és a németországi merényletek elkövetői is az illegális migránsok közül kerültek ki.

A mintegy 150 érdeklődő részvételével tartott fórum házigazdája, Nyitrai Zsolt, Eger fideszes országgyűlési képviselője, miniszteri biztos arról beszélt, ha a magyarok nemet mondanak a kényszerbetelepítésre, egy-egy elutasított migráns után 78 millió forintos büntetést kell fizetnie az országnak, miközben az uniós fejlesztésekből éppen csak egymillió forint jut egy magyar állampolgárra.

Nem szabad kockáztatni, nemet kell mondani a brüsszeli kényszerbetelepítési csomagra – mondta.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Nem, baz+ nem!! A népszavazásra bocsátott kérdés, nem erről szól:
Hozzájárul Ön ahhoz, hogy az Európai Unió előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő betelepítését? vagy:
Akarja Ön, hogy az országgyűlés kötelező jelleggel elutasítsa az Európai Unió azon döntését, mely nem magyar állampolgárok Magyarországra történő betelepítését irányozza elő?
A kérdés arról szól, hogy a választási ciklus félidejében az állampolgárok megerősíti-e az országgyűlés legitimitását, hogy az a magyar nép nevében, a népszavazási eredmény birtokában szabadon döntsön a magyarság jövőbeni életéről, kiszolgáltatottságáról, vagy akár pusztulásáról!?Amennyiben a népszavazás sikeres lesz, akár dönthet úgy is, hogy megszavazza a kvótát, arra való hivatkozással, hogy a kötelező betelepítési kvóta elutasítása olyan hatalmas anyagi megterhelést jelentene az országnak, amit a költségvetés nem bírna ki.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Ez egy idegen kultúrájú inváziós horda.
Másokon élősködni nem emberi jog!
Peller Anikó
Nem értek egyet, mert ez egy idegen "kultúrájú" inváziós horda.

Az ő "kutúrá lyuk" kimerül a dugaszolással de ellőtte allak agbár. Mekközbe. Aztán utána allakagbár.
JAJMÁR
@Peller Anikó: Semmi nem olyan, mint amilyennek látszik, mert olyannak látszik, amilyennek mutatni akarják.

Minden más kultúra "idegen", de pusztán ezért nem emelheted a sajátodat másoké fölé. Ott kezdődik a "tragédia", ha az ember a saját hitét, saját népét, saját magát irtózatos gőggel magasan a többi fölé emeli.
Egy idő múlva a többit el is akarja majd pusztítani, vagy simán elnézi, hogy az "belehal" a kegyetlenkedésbe.

De nézzünk mögé! Miért ennyire sikeres ez a módszer? és megmenti ez majd a mi "örökségül" kapott kultúránkat? Mert ellenkezőleg, ez pusztítja el!
Fájdalom, de nem különb a mi népünk, se a hitünk, se a hazánk a többinél. Csak más, mégpedig attól, hogy a mienk, ezt kaptuk örökül, és nekünk a legbecsesebb.

De ha becses és szeretjük, akkor okosan kellene szeretni! Jó oktatásra lenne szükség!

Hiszen látszik, milyen kevés ember jutott el "magasabb" gondolkodási szintre, és a szociális, érzelmi intelligenciája is alig magasabb, mint a gyerekeké. Akik tapasztalat híján félnek a sötétben a "gonosztól", amelyik biztos ott lapul a sarokban, vagy az ágy alatt. Akkor nyugszanak meg, ha "megvédi" őket valaki tőlük.
Pedig, ha felkapcsolnák a villanyt és meggyőződnének... a gonoszság nem a sarokban van, hanem egyes emberekben. (Soha nem egy nemzet a gonosz, leginkább a vezetője)
JAJMÁR
Elhiszik azt a mesét az emberek, hogy azért alakul az új "elit", a közösbül, hogy majd neki meg az országnak jó legyen... és vár! És fél, mert ott van a sarokban a gonosz... és megy lefelé. Adagolják neki ehhez a "kultúrát" is, amelyiknek már semmi köze az örökségül kapotthoz! és butul!

A menekülők sokkal rosszabb állapotban vannak - pszichésen - mint mi, - most még - ez igaz. De ne hidd, hogy velünk nem fordulhat elő!
Elég hozzá egy gazdagodni akaró - mert ő mindenkinél különb - diktátor, és ha valami nem tetszik, a saját népe ellen is beveti a vegyi fegyvert. Meg a halálbüntetést. Oktatás? Ugyan, minek az a pórnépnek?
Minden kultúra eltorzul, ha hagyják, és mindegyikben ott van a különleges és a jó, ha azt emelik ki.
Nem a kultúrákkal van a baj, hanem a harácsoló és háborúskodó országvezetőkkel!
verőce21
Huszonhat esztendő előtt Magyarországon és másutt is, nemcsak a "kommunizmus”, tehát a rendőrállam és terror bukott meg, hanem a szocializmusnak nevezett termelési rendszer is. (Amely képtelen a versenyre, nincs benne stimulus, aktivitásra késztetés.)

Most újra rendőri készültségben van Európa! Kinek van szüksége újabb mesterségesen vállalt terror bevezetésére, más kultúrájú emberek betelepítésével, néhány millió muszlim kecskepásztor és élősködő, segélyért menekülő miatt?
Törölt felhasználó
Én szívesebben népszavaznék, arról hogy feloldjuk e a titkosításokat, hogy megvizsgáljuk vannak-e maffiozók a mai politikában, közéletben igaz kedves Pintér Olajszőkítős Tanúeltakarító Sándor!:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.