Egységesen lépnének fel az európai romák a migráció ellen, emiatt is alakítanak egyesületet magyar kezdeményezésre. Lakatos Attila cigány vajda azt nyilatkozta a Magyar Időknek: a romáknak meg kell védeniük gyerekeiket, családjukat, munkájukat és az országot, amiben élnek, ezért nemet kell mondani a bevándorlásra.

Európai Romák Egyesülete néven civil szervezet bont zászlót szombaton Miskolcon; az alakuló ülésen hazai, elsősorban Borsod megyei cigány szervezetek mellett határon túliak – erdélyiek, felvidékiek és kárpátaljaiak – is részt vesznek. A kezdeményezés egyik vezéralakja Lakatos Attila Borsod megyei cigány vajda, aki várhatóan az egyesület elnöke is lesz. – Látva a folyamatokat, másfél-két hónapja merült fel bennünk, hogy össze kellene fogni az európai romákat, hogy a migránskérdésben is együtt tudjuk képviselni az érdekeinket – hangsúlyozta a Magyar Időknek Lakatos Attila.

Meg kell védenünk az országot, a közfoglalkoztatást, ami jól működik, és amiért hálásak vagyunk – szögezte le a Borsod megyei cigány vajda. Lakatos Attila kijelentette azt is: október 2-án mindenkinek el kell menni voksolni, és nemmel kell szavazni. – Mi magyarok és romák több száz éve együtt élünk az országban, ismerjük egymás nyelvét, kultúráját. E kérdésben egységesen nemet kell mondanunk – hangoztatta a borsodi cigány vajda.

Az bizonyára véletlen egybeesés, hogy közvetlen azután jelentették be, hogy a kormánypárt vezető politikusai, Kövér László és Lázár János is arról beszéltek: a romáknak nyújtott segélyek rovására megy, ha a menekültek ellátására is költeni kell – mutatott rá a Népszabadság.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
A hülyéket pillanatok alatt meg lehet vezetni...nem csodálkozom, hogy a cigányok már másnap összefogtak ahogy belebegtették, neki, hogy veszélybena segíj.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
Ne tagadjuk, azért a roma ha mást nem is, azt mindig tudja hol a helyzet kulcsa. S ott keresgél. Más népcsoportoknak is meg van a maguk kulcsa, mégis inkább a tárt kapukat követelik.
Mézike
@Cicamama55: Akkor ezt megbeszéltük! :-)
szaboria1
@Cicamama55: Így igaz. Épp ma láttam egy térképet a magyar országi munkanélküliségről. Az észak Dunántúlon 0.2% Borsod, Szabolcs és Bács déli részén a legnagyobb.
kukac50
Az unió ad pénzt a letelepedést kérők ellátására,hiszen a Debreceni befogadó állomást a letelepedést kérők ellátására szánt pénzből újították fel, és utána bezárták.
Majd valamelyik Fideszes megveszi kevés pénzért,miközben a letelepedést kérőket sátrakban helyezik el összezsúfolva.
kissé felnőttem
@Desischado: nem hinnén de miniszterelnöki tanácsadó-- ságra maximáltan esélyes
bundi
remélem kedves lakatos úr tisztában van vele, hogy ő is migráns...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.