Szerdára tűzte ki az első tárgyalást a Fővárosi Törvényszék a költségvetési csalással vádolt Simon Gábor volt szocialista országgyűlési képviselő, államtitkár, az MSZP egykori elnökhelyettese, illetve választmányi elnöke elleni büntetőperben.

A vád szerint Simon Gábor 2008 és 2012 közötti jövedelemként vagyonnyilatkozataiban, illetve adóbevallásaiban kizárólag az országgyűlési képviselői, illetve államtitkári tisztségéért kapott bevételeket tüntette fel, holott más országban nyitott bankszámláin ismeretlen forrásból százmillió forintnál magasabb összeget helyezett el különböző valutában.

Később Simon Gábor és K. J. másodrendű vádlott különböző időpontokban hamis bissau-guineai útlevelet készített, amelynek felhasználásával különböző bankfiókokban újabb számlákat nyitott és azokon jelentősebb pénzösszegeket helyezett el.

Simon Gábor ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények, a másodrendű vádlott ellen felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás miatt emelt vádat az ügyészség.

A büntetőper első, szerdai tárgyalásán a vádirat ismertetését követően a vádlotti vallomások következhetnek.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemfideszes
Mi az, hogy ismeretlen forrásból?! Hát családi összefogásból!!!
Nem írta be a vagyonbevallásába? Előfordul az ilyesmi. Valaki 250 milliót, van aki 1 milliárdot felejt el bevallani. Csak hát míg az előbbit vezetőszáron viszik el, utóbbi egy több milliárdos jachton sütteti a hasát, zavartalanul.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kiscsillag66
@kukac50: Az övé és például Rogáné. Ezek csak a szocikat szeretik elvinni és elítéltetni. Remélem, ez sem állja meg a helyét, ahogy a többi embert is felmentették. Persze, évek alatt tönkre mentek. Rohadtak ezek nagyon.
telegdilaci
A végén ki fog derülni hogy itt sem találnak semmi terhelendő bizonyítékot,csak a Fideszes hirtelen milliárdossá lett,elvtársakat is jól meg kellene vizsgálni,ott biztosan sokkal több,simlis dolog kiderülne.Eddig még egyetlen meg gyanúsított,ellenzéki politikusra sem tudott a független ügyészség semmit rábizonyítani!
evacica
Én már azt szeretném látni, hogy mikor kerül, Rogán, Mészáros, Lázár. Farkas Matolcsy soroljam a bíróság elé?Volna miért felelniük! De remélem eljön annak is az ideje!
Béla333
@evacica: 10.02-re
Tényleg nem akarlak elszomorítani, de a valóság maga szomorú:
Polt a mandátuma lejárta után addig marad a helyén, amíg nem tud a bűnöző politikai "elit" olyan valaki mást kiállítani, akit 2/3-al tudnának megválasztani. Tehát aki a jelen állás szerint jó a Fidesznek és mondjuk az MSZP-nek is!
Ez már újra garancia, hogy a politikusok bűncselekményei továbbra sem lesz kivizsgálva egyik oldalon sem.
Lesz a cirkusz nekünk, de eredmény az 0, vagy inkább 00!

Ez a hosszabbítás Polt helyzetében akár addig is maradhat, amíg Polt meg nem hal!
Amíg meg Polt ott van, ahol, addig te nem fogod látni az említett bűnözőket rács mögött, gondolom ezt te is tudod!
Ez van sajnos! De azért szép napot neked!
evacica
@Béla333: Kösz jól megvigasztaltál! Sajnos ez kritika a honfitársaink felé is! Ez a legszomorúbb!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.