Jelentős lezárásokra, forgalomkorlátozásokra kell számítani a hétvégén, vasárnap késő estig a mobilitási hétvége és a Nemzeti Vágta miatt Budapesten. Teljes hosszában lezárják az Andrássy utat, emellett korlátozzák az autóforgalmat a Hősök terén és a Dózsa György úton. Mindez számos közösségi közlekedési járatot érint, köztük az M1-es metrót is.

A Budapesti Közlekedési Központ felhívta a figyelmet arra: jövő csütörtökig tart a fenntartható városi közlekedést támogató európai mobilitási hét, "Magyarország legnagyobb zöld eseménye", a hétvégén az Andrássy utat idén is a gyalogosok, kerékpárosok vehetik át az autósoktól. Ezen a hétvégén tartják a Nemzeti Vágtát is a Hősök terén.

Az Andrássy utat családi hétvége miatt hétfő hajnali fél ötig teljes hosszában, vagyis a Bajcsy-Zsilinszky útig lezárják. Szombat délután négy és este tíz óra között a Nagymező utcát is lezárják a Mozsár utca és az Andrássy út között, a Pesti Broadway Fesztivál miatt.

A Nemzeti Vágta miatt nem lehet közlekedni a Kós Károly sétány és az Állatkerti körút Hősök tere és Gundel Károly út közötti szakaszán, a Hősök tere környékén, az Olof Palme sétányon, szombaton és vasárnap reggel nyolc és este nyolc között pedig a Dózsa György út Városligeti fasor és Podmaniczky utca közötti szakaszát is lezárják.

A lezárások miatt változik a 20E, a 30-as, a 30A, a 46-os, a 98-as, a 105-ös, a 181-es, a 230-as, a 979-es és a 980-as buszok, valamint a 70-es, a 75-ös és a 78-as trolibuszok közlekedése.

Ha biztonsági okokból szükséges, akkor a hétvégén lezárhatnak több állomást a kisföldalatti vonalán, ez esetben az M1-es metró az adott állomáson megállás nélkül áthalad – olvasható a közleményben.

A Nemzeti Vágta idején – az utasforgalom nagyságának függvényében – a kisföldalatti a megszokottnál sűrűbben közlekedik.

A hétvégén számítani kell arra is, hogy pályakarbantartás miatt pótlóbusz közlekedik a 3-as metró helyett a Deák Ferenc tér és Újpest-Központ között: az M3-as jelzésű busz a Deák Ferenc tér és Újpest-Központ, az M3A pedig a Deák Ferenc tér és az Árpád híd között jár.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.