Nem egészen három év alatt sok és egymástól sokszor elütő területeken dolgozott Vajda Zita jegybanki pályafutása előtt a Nemzetgazdasági Minisztériumban – írja a NOL.hu.

Mint ismert: Vajda Zita a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bankban (MNB) a legjobban keresők egyike volt nemzetközi szakmai titkárként – havonta bruttó 1,73 millió forint járt neki –, s őt hozta összefüggésbe a jegybankban nekünk küldött válaszában a Matolcsy házaspár válásával. Az MNB-ből való májusi távozása után nem sokkal pedig az egyik jegybanki alapítványnál kapott két posztot is, havi 600 ezer forint a jussa például India-kutatóként.

Most kiderült, Vajdát pályázat nélkül vették fel az akkor már Matolcsy irányította nemzetgazdasági tárcához, 2010. július 1-jétől volt a minisztérium állományában.

A Népszabadság szerint Vajda NGM-beli életútja fölöttébb sajátos. A belgazdaságért felelős államtitkárságon kezdett (2010. jú­lius 1.–október 4.), aztán az energiastratégiáért és otthonteremtésért felelős államtitkárság (2010. október 5.–2011. március 25.), a makrogazdasági főosztály (2011. március 26.–2012. május 31.) és a gazdaságtervezésért felelős helyettes államtitkárság (2012. június 1.–június 29.) következett, a végállomás pedig a tervezés-koordiná­ciós osztály (2012. június 30.–2013. már­cius 5.) volt. 

Amikor aztán Matolcsy jegybankelnök lett, két nappal később Vajda követte. Matolcsy 2013. már­cius 4-én lett az MNB vezetője, Vajda március 6-án lett a jegybank nemzetközi szakmai titkára.

A NOL mint írja: tanulmányai nem feltétlenül predesztinálták a citált pozíciókba. 2006-ban végzett a Külkereskedelmi Főiskolán, a TQM (minőségügyi menedzsment) szak reklám szakirányán, majd 2010-ben – nem sokkal az NGM-es karrier kezdete előtt – elvégezte a Szegedi Tudományegyetem gazdálkodási szakának kiegészítő egyetemi képzését (levelezőszakon).

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Én meg a cím alapján azt hittem, a Káma-Szútrát bővítette új fejezetekkel! -:))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
És mindezt közpénzből finanszírozta a Gyuri!
Elég vastag bőr van azért a pofáján!
Borsodi
Helyezkedni tudni kell(Én drukkolok a hölgynek és kívánom hogy ajándékozza meg ezt a csodálatos embert sűrűn szerelmével,hátha össze akad a szeme és fel lélegezhetünk egy kicsit.mi is.
volvós
@kissé felnőttem: 19:05

esetleg kertész :
Meleg ágyból ki, meleg ágyba be...
Desischado
Tele van a hócipőm, hogy a curváikat is nekünk kell eltartani! Ez már a pofátlanság teteje! De Abszurdisztánban ez is lehet!
www.canstockphoto.fr/dessin-anim%C3%A9-citrouille-11078842.html
herczeg0210
A jó szexhez sokszor kell pozíciót váltani hiszen a változatosság gyönyörködtet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.