Orbán Viktor lemondóan, és kioktató módon nyilatkozott péntek este a pozsonyi EU-csúcs után. Érdekes módon a lengyel és a szlovák miniszterelnök is pont az ellenkezőjét mondta, sőt, az elfogadott zárónyilatkozat is cáfolja Orbánt – írja a 444.hu.

A pénteki pozsonyi EU-csúcs sikertelen volt abból a szempontból, hogy nem sikerült megváltoztatni Brüsszel bevándorláspolitikáját – mondta Orbán Viktor a csúcs után.

Sikertelen volt a találkozó. Nem változtatták meg a bevándorláspolitikát. Sőt, továbbra is a korábbi önsorsrontó és naiv bevándorláspolitika uralkodik. 

A 444 mutatott rá, hogy Orbán egy másik mozit nézett Pozsonyban és pontokba szedték, hogy miért:

Orbán Viktor akár ünnepelhetné is magát a pozsonyi csúcs után, mert a külső határok védelméről, és a menekülthullám feltartóztatásáról határoztak.

Ehelyett úgy tesz, mintha minden maradt volna a régiben.

Orbán most simán mondhatná, hogy „na, ugye”, de nem mondja, mert a népszavazás körüli mozgósítás fontosabb neki. Ezért úgy tesz, mintha nem tudná, hogy miről határoztak pénteken Pozsonyban.

Angela Merkel német kancellár a menekültek befogadásáról szóló vitáról pedig ezt mondta a csúcs után:

„Ha valamilyen elképzeléssel szemben túlságosan széles körű ellenállás mutatkozik, akkor más módokat kell keresni, hogy felül tudjanak kerekedni a nehézségeken.”

Ez is világos utalás arra, hogy nem erőltetik tovább a hatalmas magyar és lengyel ellenállást kiváltó kötelező kvótát.

Sőt! A zárónyilatkozat ugyanis egyáltalán nem szól a migránsok szétosztásáról. Helyette viszont éppen azok a pontok vannak benne, amiket a magyar miniszterelnök hiányolt: 

Soha többet nem engedhetjük meg a tavalyi ellenőrizetlen hullám megismétlődését, és tovább kell csökkenteni a szabálytalanul érkező migránsok létszámát.

Biztosítani kell a schengeni külső határok teljes ellenőrzését.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A betegség újabb fázisa! Már nem is érti, mit mondanak, mit tesznek a környezetében!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hari
@moareka: nem kell szembesítés. Tökéletesen tisztában van ezzel saját maga is, csakhogy a féktelen hatalomvágya mindent felülír.
kukac50
Miért nem olyan ember megy el a találkozókra aki érti is miről beszélnek,azt mondaná Magyarországon is ami a valóság. Elmebeteg az nem emlékszik tisztán.
tutajos
Tudta?
Valaki megint hazudik!
"Na, ugye!"
evacica
Nyilatkozott megint az az ember aki soha nem hazudik!Ha az emberek hülyitésérőlvan szó Orbán mindenre képes, nincsenek gátlásai ebben sem!
Hellcat
be lehetnek sazrva rendesen...vasárnapi boltzáras témát is ejtetteék gyorsan mielőtt elbukna népszavazáson...most meg...elszórtak milliárdokat és a vége előtt kiderülne, hogy már nincs értelme szavazni :D Hogy csinálnak így állapotfemérést a kamu szavazással...inkább le is tagadja idehaza miről bezsélnek :D SZÁNALMAS.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.