A Fidesz szerint a választópolgárok joggal várják a baloldaltól, hogy "ne sumákoljanak", hanem mondják ki: igent vagy nemet mondanak a kényszerbetelepítésre.

Rozgonyi Zoltán, a kormánypárt zuglói frakcióvezetője, a kerület alpolgármestere szombaton a fővárosi Bosnyák téren tartott sajtótájékoztatóján botrányosnak nevezte, hogy Karácsony Gergely, a XIV. kerület PM-es polgármestere plakáttal kampányol a népszavazás bojkottja mellett.

Kiemelte, a Fidesz-KDNP zuglói képviselői korábban megpróbáltak elfogadtatni a népszavazáson való részvételre buzdító politikai nyilatkozatot a helyi képviselőtestülettel, amit azonban a baloldali politikusok elutasítottak.

A fideszes alpolgármester szerint ez a döntés is azt tükrözi, hogy a kerület PM-es polgármestere és a baloldal továbbra sem foglal állást, emellett nem tartják fontosnak azt sem, hogy a Zuglóban élők elmondják a véleményüket ebben a rendkívül fontos kérdésben és az unióra hagyják a döntést. "Magát demokratikusnak mondó politikustól ez elfogadhatatlan" – fogalmazott Rozgonyi Zoltán, majd hozzátette, a baloldal "sumákolását" azért sem érti, mert korábban több kormányzati döntés esetében is a népszavazás intézményéhez fordultak.

Hozzátette: miközben a baloldal az alkotmányos demokrácia egyik legfontosabb eszközétől, a népakarat közvetlen kinyilvánításától akarja megfosztani a választókat, addig más baloldali pártokkal együtt Jávor Benedek, a PM EP-képviselője is megszavazta azt az uniós javaslatot, amely pénzbüntetéssel sújtaná a kényszerbetelepítést el nem fogadó országokat.

Rozgonyi Zoltán megerősítette pártja azon álláspontját, amely szerint a népszavazás a hazáról, a magyar családok jövőjéről, a gyermekek biztonságáról szól, Brüsszel helyett ugyanis csak az állampolgárok dönthetnek arról, kivel akarnak élni. A kormánypárti politikus ezért azt kérte a zuglóiaktól, hogy vegyenek részt és voksoljanak nemmel a népszavazáson, ha továbbra is biztonságban szeretnék tudni családjukat, lakókörnyezetüket. Megjegyezte továbbá, amennyiben október 2-án érvényes és eredményes lesz a népszavazás és a zuglóiak többsége nemmel szavaz, akkor az egyértelmű üzenet lesz Brüsszelnek arra, hogy a kerület nem kér a kényszerbetelepítésből.

A fideszes politikus sajtótájékoztatóját a helyszínen hallgatta végig Karácsony Gergely, aki azt mondta az újságíróknak, hogy a XIV. kerület képviselőtestülete azért nem fogadta el az említett politikai nyilatkozatot, mert a kormánypárti képviselők nem vettek részt teljes létszámban az ülésen.

Zugló polgármestere aláhúzta: önkormányzatuk teljesíti a népszavazással összefüggő törvényi kötelezettségeket, azonban úgy gondolja, a kerület vezetőjeként nem kell beleszólnia a népszavazásba. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a PM társelnökeként továbbra is elfogadhatatlannak tarja, hogy a kormány feltett egy "értelmetlen kérdést" és arra elkölt "néhány milliárd forintot".

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Október 2-ra remélhetőleg úgy túltolják a nyűves biciklijüket, hogy a többség nagy ívben elkerüli a szavazóhelységet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
anka
@Perwool: - ez már diktatúra! - és befog még keményíteni, pláne akkor ha nem a tetszése szerint zajlik a szavazás!
Magától meg nem fogja ott hagyni a királyitrónt'...:(
Perwool
@anka: Érdekes, vagy csak nekem?A kormány "nem" választ vár a szavazóktól, ugyanakkor meg migránsok betelepítésével fenyeget!
anka
@Perwool: - azt csak azért teszi, hogy menjenek szavazni!
- mindegy mi az eredmény..., már készül a nem""" válasz...:)
A pénzzel vett gazdag arabokat nem ellenőrzi senki.
Perwool
@anka: A hülyék országában uralkodik. Éhbérből tengődő nyomorultak áldják a nevét, hogy megmenti őket a dzsihád-tól. Orbán szerintem is végelgyengülésben fog elpusztulni, koronával a fején.
anka
@Perwool: Sajnos mi is ebben az országban élünk! - és az, hogy sok a hülye az biztos.
- egy nógrádi falunak betudja magyarázni a robbantgatást, és sajnos el is hiszik!
Hát azt nem szeretném ha addig maradna...
cs.n.
Részükről nem bicikliről van itt szó, hanem bulldózerről. A biciklit a másik irányból tolják, viharos szembeszélben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.