Orbán Viktor az adatvédelem elveinek megsértésével küldte menekültellenes leveleit a külföldi magyaroknak, állította egy adatvédelmi szakember – írja az Index.

Több olvasójuk is jelezte: lakcímüket nem jegyeztették be, így meglepődtek, hogy Orbán Viktor mégis megtalálta őket. A jellemző forgatókönyv az volt, hogy a külföldi magyar új útlevele kipostázásához adta meg címét a követségen, vagy konzulátuson. Majd ugyanezen a címen később megérkezett a kampánylevél.

Angliában élek 12 éve magyar cím nélkül. Mégis megtaláltak engem is ezzel a levéllel. Soha nem adtam meg nekik a címem.

- írta az egyik érintett.

Hogy tudták meg a címüket? Kiderült, a magyar állampolgárok adatait kezelő hivatalban megvannak a külföldi magyar állampolgárok címei, és a miniszterelnök stábja tőlük kapta meg azokat. A követségek tehát automatikusan elküldik Magyarországra azokat az adatokat, amiket teljesen más célból kaptak meg a külföldi magyaroktól. Ami nem éppen szabályos.

Az adatok kezelésénél a célhoz kötöttség elve érvényesül, azaz az adatot csak arra a célra lehet felhasználni, amire megadták.” – mondta az Indexnek Szabó Máté Dániel adatvédelmi szakértő. Lehetséges, hogy van egy olyan részletszabály, ami ezt az adattovábbítást lehetővé teszi, de ez akkor alkotmányossági kérdéseket feszeget. „Elvi szinten annyit tudok mondani, hogy ilyet nem lenne szabad tenni” – jelentette ki az adatvédelmi szakértő.

A slusszpoén: Orbán ezt a levélküldési kampányt közpénzből fedezi.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A derék Péterfalvy meg kussol és lapít! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
@Aki Én: "Az ország első számú közellensége". Ez telitalálat.
vadsanca
Akik már kint élnek, az nem véletlenül van. Őket nem igazán érdekli a magyar politika. Ez a mindenkori kormánynak köszönhető!
kiscsillag66
@vadsanca: Hát ezt nem értik meg! Azt hiszi ez az őrült, hogy rohanni fognak rájuk szavazni???!!!
kukac50
Az ország legnagyobb ellensége a Fidesz! Látni lehet a titkosszolgálati teljesítményükből.
namihami
A slusszpoén: Orbán ezt a levélküldési kampányt közpénzből fedezi.

Nem, mert ez a pénz (is) elvesztette, miként a nagy klasszikus oly bölcsen elmagyarázta nekünk, a plebsnek, közpénz jellegét,
Na ugye...miért nem figyeltek?
A kerékpáros bekaphatja
A fönök és tettestársai tanácsadók nélkül is tudnak lopni, csalni, hazudni, hiszen fidesséknél ez alapkövetelmény, no meg a gyengeelméjűség!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.