Többek között azért nem kellenek a migránsok, mert lehetetlen őket integrálni, még a pozitív példák is „ordas hazugságok" – állította Kövár László egy jászberényi fórumon – írja a NOL.hu.

Példaként a német futballválogatott világhírű játékosát, Mesut Özilt hozta fel, aki bár Németországban született, de a felmenői törökök voltak – vagyis migráns. Kövér azt mondta, hogy a meccsek elején Özil „tüntetőleg összeharapja az ajkát, hogy ne kelljen énekelni a német himnuszt", bár ő német állampolgár, de töröknek vallja magát. Szerinte Özil példája is bizonyítja, hogy csak látszólagos az integráció, a migránsok megőrzik a kultúrájukat.

A 168 Óra Online ezzel kapcsolatban megkereste a német labdarúgó-szövetséget, akik így reagáltak erre:

A labdarúgó-válogatott kiváló példája annak, miként lehet sikeres az integráció. A játékosok azonosulnak Németországgal és értékeivel, s a pályán mindent beleadnak az országért. 

A toleráns és nyílt társadalom jellemzője, hogy meghagyja minden embernek a szabad választást azzal kapcsolatban, hogy akarja-e énekelni a himnuszt, vagy sem. A himnusz éneklése önmagában nem fokmérője annak, hogy valaki milyen közel érzi magához a hazáját, és milyen erősen azonosul vele.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Vajdabajusz, azt a kórust is szívesen meghallgatnánk himnuszt énekelni akiknek pénzért árulták a magyar állampolgárságot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mobil123
@joopapa: Hát sztem a többiről is hasonlót olvashatsz . Nem az eszük miatt lett "diplomájuk" .
Mobil123
@papa.49: 20:09 Ez csak az arra érdemelt egyéneknek jár ám . :-D
namihami
Laca, légyszives magyarázd el nekem is:
A német csapat nem minden tagja énekel himnuszt, de tud focizni. A magyar ""válogatott"" szépen, kórusban dalol, de a legtöbb ellenfél csak úgy szimplán leiskolázza, majdnem azt írtam, hogy sz@rrá veri.
Melyik a jobb?
Mi is ez a dolog? Énekkar vagy focicsapat?
Válaszodat várva, maradok nem igazán tisztelőd...
Hellcat
Ezzel mérjök a beilleszkedést, hogy énekli e himnuszt vagy sem? Szánalmas.
nezelodo
@Csodálkozó: Kővér elvtárs is megtartotta a családi hagyományait, már ami az együtt éneklést illeti. Az éneklés mindig fontos volt neki, csak fénykorában az Internacionálé, meg a Fel vörösök proletárok volt a slágerlistája élén, és ellentmondást nem tűrően énekeltette a pápai publikummal is..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.