Péntekig delegálhattak tagokat a szavazatszámláló bizottságokba a pártok az októberi népszavazásra.

A jogszabály szerint csak a parlamenti frakcióval rendelkező pártok küldhettek tagokat, tehát a kormánypártokon kívül a Jobbik, az LMP és az MSZP.

A pártoknak érdekük, hogy mindenhová delegáljanak tagot, hiszen így a saját megbízottaikon keresztül ellenőrizhetik a népszavazás tisztaságát és részt vehetnek az esetleges jogviták eldöntésében.

Országosan 8306 szavazatszámláló bizottság és 2025 helyi választási bizottság van, ezek mindegyikébe két-két tagot küldhetnek a pártok a szabályok szerint.

Ehhez képest döbbenetes, mennyire nem élt a kontroll lehetőségével az ellenzék.

A Propeller kikérte a Nemzeti Választási Irodától a pontos számokat, és ezeket elsőként a magyar sajtóban közzé is tesszük. Eszerint

a Fidesz 13122,
a KDNP 239,
a Jobbik 170,
az LMP 41,
az MSZP pedig 3811

delegáltat küld az összesen több mint 10000 választási szervbe.

Ez pedig – akárhogy számoljuk – azt jelenti, hogy a szavazatszámláló bizottságok többségében egyetlen ellenzéki tag sem lesz, hogy ellenőrizze a választások tisztaságát.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Ezzel az ellenzékkel is csak többen vagyunk. Aktivitásuk a szájkaratével kimerül. Ha rajtuk múlik, Orbán még száz év múlva is fosztogatja az országot.
scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p168x128/13912356_521660211352330_1141200820451434970_n.jpg?oh=214c5c6d1ae76124727b7f0f3a5ceef0&oe=5823F316
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
solidedge
Számomra az a szomorú, hogy eddig minden párt a nép ellenzéke volt.
bakegya
AZ EGYETLEN ÉS EGYBEN UTOLSÓ DEMOKRATIKUS JOGÁTÓL IS MEGFOSZTJA A MAGYAR POLGÁRT EZ AZ ŐRÜLT ELMEHÁBORODOTT ORBÁN ÉS NÉPELLENSÉGES PÁRTJA.Az országot nemzeti színű" SZAVAZZUNK NEMMEL" ÓRIÁSPLAKÁTOKKAL MÁZOLTATTÁK TELE-egy őrült diktátor és pártcsaládja terrorizálja a magyar lakósságot és mi tűrjük.(BADACSONYTOMAJON HÁROM KÉTOLDALAS EGYMÁS MELLETT SORBAN VONJA EL AZ UTAKON KÖZLEKEDŐK FIGYELMÉT ÉS VÉGIG A BALATONPARTI KÖZSÉGEK,VÁROSOK IS TELE VANNAK PISZKÍTVA A FIDESS HÁNYADÉKKAL PEDIG MÁR KONGANAK AZ ÜRESSÉGTŐL)
haereticus.hu
@bakegya: Persze aZorbán intézte el azt is, hogy az MSZP ne küldjön mindenhová szavazatszámláló biztost. AZorbán intézte el sógoréknák azt is, hogy a libsik elcsalták a szavazást, s most azt is, hogy nem ragadnak a borítékok.
bakegya
@haereticus.hu: minket sem a FITYISS,SEM AZ MSZP,SEM MÁS,egyetlen párt sem érdekel-de az, hogy hogyan próbálkoznak ha már összeröffentek ezek a nem minden érdek nélküli gyülekezetek a demokratikus választás meghamisításába az már nálam büntető-jogi-kategóría!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.