Péntekig delegálhattak tagokat a szavazatszámláló bizottságokba a pártok az októberi népszavazásra.

A jogszabály szerint csak a parlamenti frakcióval rendelkező pártok küldhettek tagokat, tehát a kormánypártokon kívül a Jobbik, az LMP és az MSZP.

A pártoknak érdekük, hogy mindenhová delegáljanak tagot, hiszen így a saját megbízottaikon keresztül ellenőrizhetik a népszavazás tisztaságát és részt vehetnek az esetleges jogviták eldöntésében.

Országosan 8306 szavazatszámláló bizottság és 2025 helyi választási bizottság van, ezek mindegyikébe két-két tagot küldhetnek a pártok a szabályok szerint.

Ehhez képest döbbenetes, mennyire nem élt a kontroll lehetőségével az ellenzék.

A Propeller kikérte a Nemzeti Választási Irodától a pontos számokat, és ezeket elsőként a magyar sajtóban közzé is tesszük. Eszerint

a Fidesz 13122,
a KDNP 239,
a Jobbik 170,
az LMP 41,
az MSZP pedig 3811

delegáltat küld az összesen több mint 10000 választási szervbe.

Ez pedig – akárhogy számoljuk – azt jelenti, hogy a szavazatszámláló bizottságok többségében egyetlen ellenzéki tag sem lesz, hogy ellenőrizze a választások tisztaságát.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Ezzel az ellenzékkel is csak többen vagyunk. Aktivitásuk a szájkaratével kimerül. Ha rajtuk múlik, Orbán még száz év múlva is fosztogatja az országot.
scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p168x128/13912356_521660211352330_1141200820451434970_n.jpg?oh=214c5c6d1ae76124727b7f0f3a5ceef0&oe=5823F316
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Ezzel az ellenzékkel kicsit vicces lesz nekimenni a parlamenti választásoknak. Valóban csak a pénzes mandátumokra hajtanak.
Peller Anikó
@gőzeke: nem hinném. Ellenben a 8 millió "nem" az meglesz. Úgy tűnik te jobb ha nem mész el szavazni.
Béla333
Miért fizetjük ezeket, ha még ilyen alapvető dolgot sem lehet rájuk bízni, mint egy választás tisztaságának az ellenőrzése?
Kinek kellene odamenni? A Mari néninek!
Szégyen és gyalázat!
Cicamama55
"Egy, csak egy legény van talpon a vidéken" Itt a magyarázat arra, hogy miért a Fideszre szavaznak az emberek. Már akik elmennek szavazni.
RonaGyuri
Mert pofázni könnyebb dolgozni!
Mert azt azért illene tudni, hogy a pártok nem ellenőrzésre delagálnak, hanem munkára! =))
kisrigó
Legalább helyben összehangolták-e, hogy egy-egy jusson a szavazókörbe? Gondolom a szimpatizánsokat is be lehetett volna vonni, de ezt szervezni kellett volna időben! Nem ismerik a fideszt? Az is jól ki van találva, hogy csak frakcióval rendelkezők delegálhatnak. Szóval erősen lejt a pálya már ezzel is! Remélem 2018-ban jobban felkészülnek, tanulnak az esetből!
JAJMÁR
Meg se lepődtem. Sajnos.
A legnagyobb ellenség az ellenzék!
lampa laz
@Horizont: @Kovács Gizella: szeretem amikor ilyen röviden, tömören, közérthetően mondjátok el a véleményeteket, velem együtt. Én is azt mondom, hogy basszák + egymást, mert 1 banga béna, csürhe banda. Kezdem már úgy utálni ezeket is mint a fideszt.
JAJMÁR
Amúgy minden egyes körzetbe jut fidesznyikes!

Mert egyébként a helyi bizottságokban bízom! Az ittenieket ismerem, nem kötődnek pártokhoz, szimpatizálásban pedig vegyesek. De nem csalnak, ez biztos. (Hacsak... de ezt megtudom végül)
(De milyen "választások" , Propi?)
Apatszerek
Delegálásra sem képesek, csak frakcióval rendelkezők delegálhatnak.akkor valók ezek még valamire, - v. elvette azt a kevés eszüket is ami esetleg volt, csak a migráns simogatására jutott (igen) Kimerültek mert nem voltak felkészülve delegálásra, mert az munkát igényelt volna, na de ezek már a munkát is temették. A nagy MSZP a felfüggesztésbe merült ki.
Apatszerek
Péntekig delegálhattak tagokat a szavazatszámláló bizottságokba a pártok az októberi népszavazásra. Majd ezután fognak vagy nem fognak Mivel ők sem voltak felkészülve, úgy mint ahogyan Merkel: mondta Németország nem volt felkészülve a menekült áradatra csak a meghívásra.
Manhattan
@Apatszerek: Ez úgy van, hogy az MSZP most ngyon visszafogott a kampányban. Sokan azért nem jelentkeztek, mert csak az MSZP színeiben tudnának delegáltak lenni, azt meg nem akarták.
Lepényleső
Akkor meg lesz a 15 - 20 millió nem szavazat?
vonotok
Szarrágó társaság. Tényleg ezekre szavazón az ember??? Hát ezt a nagy büdös ló...t.
kkalman
Ezzel az ellenzékkel is csak többen vagyunk. Aktivitásuk a szájkaratével kimerül. Ha rajtuk múlik, Orbán még száz év múlva is fosztogatja az országot.
scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p168x128/13912356_521660211352330_1141200820451434970_n.jpg?oh=214c5c6d1ae76124727b7f0f3a5ceef0&oe=5823F316
prime777
Nos a fidesznek kérem nem 2/3-a ,hanem 3/4-e lesz.
Asszem most írtam be utoljára.
Ennek tényleg semmi értelme.
Ezek nyerni sem akarnak.
A helyük meglesz,bent meleg van,aludni is lehet,fizu egy ember évek kemény munkája,pia kocsi lakhatás stb stb.
Eddig is ilyen volt az mszp ezután sem lesz máshogy.
Disznó banda.
Na bye!
Yoda69
Okafogyott, ertelmetlen es csakis orbant dicsoito szavazashoz miert kellene asszisztalni? En meg ezt is sokallom.
Yoda69
Ja es meg annyit: a DK egyetlen tagot sem kuld. Miert? Mert ok megmondtak hogy otthon kell maradni. Ezzel ertek egyet en is. Ennyi.
kisrigó
@Yoda69: A jelenleg érvényes szabályok szerint csak a frakcióval rendelkező pártok küldhettek megfigyelőt, Egy tv műsorban hallottam, hogy az MSZP-nek több embert ajánlottak a DK-sok, de a történet folytatását nem tudom. Remélem legalább elfogadták!
eugen4402
@kisrigó: Ez a jó válasz @Yoda69 kérdésére. A DK-nak nincs frakciója, ők "nem is léteznek" a választási trv. szerint, az igazán jó kérdést @JAJMÁR (18:46) tette fel: De milyen "választások"??? Tényleg választások lesznek?...Nahát...!
lópicigáspár
Nem mindegy, hogy ott lesznek, vagy sem! Ígyis- úgyis elcsalják!
bra048
Ugyanaz lesz, mint a putyini-orosz választás. A szavazatszedő bizottság takarásban lévő tagja olyan szavazólapokat öntött be az urnába, amilyeneket akart. Az lenne a csoda, ha nem nyernék túl magukat.
namihami
Az, hogy ez az ellenzék sorra kapja a pofonokat és a '18-as parlamenti fotel inog-na, ez lenne a legkisebb bajom.
A baj az, hogy ezek az impotens barmok nemcsak a saját életüket (nem az anyagit, az már rendben van), hanem a miénket is tönkre teszik ezzel a töketlenkedésükkel.
A csalás minden lehetősége már be van építve, ha ezek még a kiskaput is nemcsak kinyitják, de a szó szoros értelmében kidöntik, akkor mire számítanak? A Fidesz korrektségére? Ezek a baloldaliak tényleg ilyen naívak vagy már az agylágyulásnak erre a fokára is eljutottak?
Valaki szóljon már nekik, hogy MI IS ITT ÉLÜNK A KURVA ÉLETBE!!!
Bocs a fenti szóért, nem szoktam itt használni, de már nincs erőm visszatartani.
Aki Én
Milyen bizonyíték kell még arra, hogy az ellenzék nem ellenzék?

Ezt a videót a napokban sokan láttuk. Hány embernek tűnt fel ez a rész?
12:00-tól jön a kereskedőházak működése, de igazán izgalmas 14:20-től lesz.

www.youtube.com/watch?v=1M-Crh3vmPk
karma1
@Kovács Gizella: 18.03-ra: Mit 5 millio??? 11 es fel milla is lesz az, majd meglatod!...:o)))
Nessy
Ugyan kérem! A csalás nagyobb része nem a kis választókörzetben történik, hanem az ellenőrizetlen több száz ezres levélszavazatnál, ami viszont már törvényes.
karma1
@eugen4402: 06.04-re: Ez ugy latszik, egy freudi elszolas volt...:o))) Tulajdonkeppen a 2018-as szavazas foprobaja...
De putyin sem szereti a hazaarulokat, csak hasznalni fogja oket is, meg sajnos az orszagot is...:o((
magyarbakancs
A Magyar ellenzék semmit nemér.
Ezekkel választást nyerni képtelenség.
Ide egy új keresztény,szociális és liberális értékeket magában hordozó párt kellene.
DK,MSZP mentes legyen ja meg LMP-s
eugen4402
@karma1: !!! De milyen igazad van! Csak 2018-hoz képest egy kicsit korainak tartom a "főpróbát"... Ahol hetente háromszor változik a "főcsapás iránya", ott nehéz dolga van a hosszútávra tervezőknek... Nem inkább egy előrehozott választással szeretnék meghosszabbítani az agóniájukat? és ahhoz jól jönne egy ilyen elő-felmérés...?
dr. prédikátor
Milyen ellenzék???Hol van itt egyáltalán olyan???Pénzéhes naplopó senkik!!!Ezek vartyognak összefogásról??? legfeljebb összefosás lesz !!!menjenek ezek a sunyi picsába!!!
Desischado
Hát mit mondjak, elhűltem. Azt hiszem, nyugodtan lehet kezdeni csomagolni, mert 2018-ban is a fidesz fog nyerni, ilyen "ellenzékkel"! Lesz itt akkora ordas csalás, hogy csak na! A vén gerinctelen boszorka, a pálffy ilona, azt ajánlja, hogy aláíratlan lapot adjunk be! Ennyire hülyének néz bennünket! Az "ellenzék" meg mondjon le, úgy sem érnek semmit! Persze, nekik meg van a fizetős helyük, hogy szakadnának meg! Figyeljétek meg, úgy el lesz csalva a választás, mint a pinty! Istenem, meddig megy még ez a rémálom?!
Rózsika Hatházi
@Desischado: Nyugi! Unokáink is látni fogják! Vagy, álmodni a rémálmot.
Mobil123
Ez mind csak a pénzért vannak ott. Leszarják mi lenne a dolguk. Amíg a volt rendszer seggnyalói a parlamenten vannak addig ez az ország csak a csalók, tolvajok, kurrumpálható politikusok hazája lesz. Ezek mind egytől egyig leszarják hazájuk népet. Mi meg egy nagy birkanyáj vagyunk és nézünk ki a fejünkből és hagyjuk had tapossanak rugjanak belénk még tovább.
solidedge
Számomra az a szomorú, hogy eddig minden párt a nép ellenzéke volt.
bakegya
AZ EGYETLEN ÉS EGYBEN UTOLSÓ DEMOKRATIKUS JOGÁTÓL IS MEGFOSZTJA A MAGYAR POLGÁRT EZ AZ ŐRÜLT ELMEHÁBORODOTT ORBÁN ÉS NÉPELLENSÉGES PÁRTJA.Az országot nemzeti színű" SZAVAZZUNK NEMMEL" ÓRIÁSPLAKÁTOKKAL MÁZOLTATTÁK TELE-egy őrült diktátor és pártcsaládja terrorizálja a magyar lakósságot és mi tűrjük.(BADACSONYTOMAJON HÁROM KÉTOLDALAS EGYMÁS MELLETT SORBAN VONJA EL AZ UTAKON KÖZLEKEDŐK FIGYELMÉT ÉS VÉGIG A BALATONPARTI KÖZSÉGEK,VÁROSOK IS TELE VANNAK PISZKÍTVA A FIDESS HÁNYADÉKKAL PEDIG MÁR KONGANAK AZ ÜRESSÉGTŐL)
haereticus.hu
@bakegya: Persze aZorbán intézte el azt is, hogy az MSZP ne küldjön mindenhová szavazatszámláló biztost. AZorbán intézte el sógoréknák azt is, hogy a libsik elcsalták a szavazást, s most azt is, hogy nem ragadnak a borítékok.
bakegya
@haereticus.hu: minket sem a FITYISS,SEM AZ MSZP,SEM MÁS,egyetlen párt sem érdekel-de az, hogy hogyan próbálkoznak ha már összeröffentek ezek a nem minden érdek nélküli gyülekezetek a demokratikus választás meghamisításába az már nálam büntető-jogi-kategóría!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.