Az Európai Bizottság szóvivőjének hétfői nyilatkozata bebizonyította, hogy Brüsszel továbbra is ragaszkodik a kötelező betelepítési kvótához, ezért világos, miért kell elmenni és nemmel szavazni október 2-án – mondta Giró-Szász András miniszterelnöki főtanácsadó hétfőn Szegeden, lakossági fórumon.

Giró-Szász András a zsúfolásig megtelt szegedi Fidesz-irodában idézte Margaritisz Szkínász bizottsági szóvivő nyilatkozatát, miszerint sokan félreértelmezték Jean-Claude Juncker bizottsági elnök múlt heti kijelentését, és azt hitték, Brüsszel eláll a kötelező uniós kvótarendszerre vonatkozó tervektől. Hozzátette: Angela Merkel német kancellár is arról nyilatkozott Berlinben hétfőn, hogy legszívesebben visszaforgatná az idő kerekét, mert szerinte Németországot felkészületlenül érte a menekültválság.

Giró-Szász: Brüsszel ragaszkodik a kötelező kvótához

Ebben a helyzetben a miniszterelnöki főtanácsadó szerint világos, miért kell – pártállástól függetlenül – elmenni, s nemmel szavazni az október 2-i népszavazáson. Hangsúlyozta: miközben egy éve sokan hangosan kritizálták Orbán Viktort és a magyar kormányt azért, amiért kerítést épít a déli határon, a múlt heti, informálisnak minősített pozsonyi EU-csúcson az uniós vezetők megállapodtak abban, hogy Bulgáriában kerítést húznak fel. Megjegyezte: "a baloldali érzelmű olasz sajtó" is úgy kommentálta az eseményeket, hogy a visegrádi négyek az egyetlen sikeres csoport az EU-ban.

Szavai szerint a migránsok beilleszkedési hajlandóságát jól jelzi az a tény, hogy a Németországba érkezett 1,5 millió bevándorlóból alig százan álltak munkába. Hozzátette: a Nyugat-Európában élő harmad- és negyedgenerációs migránsok beilleszkedési képtelenségét pedig mutatja, hogy Franciaországban már 104 olyan úgynevezett no-go zóna létezik, ahová a helyi rendőrök sem nagyon mernek belépni.

A nemzetközi jog biztosítja a már beengedett migránsok számára a családegyesítés jogát, egy bevándorló átlagosan tíz év alatt hat új betelepülőt jelent – jelentette ki. Giró-Szász András hangsúlyozta, "Brüsszel azzal nem tud mit tenni, ha egy ország többsége kiáll a kormánya mögött", ezért fontos szerinte, hogy az "elsöprő, többségi nem" olyan erőt adjon a kormánynak, amelyre ebben a küzdelemben szüksége van. "A megrengető erő mindig meghátrálásra kényszerítette Brüsszelt" – fogalmazott.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Mindenkit aktiváltak! Az összes hazudozó ki van küldve terepre!
Hülyíteni az embereket!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Nektek már tízezer ember is megrengető erő. Szartátok, hugyoztátok össze magatokat.
papa.49
@Lepényleső: Én viszont ahhoz ragaszkodom, hogy akasszuk fel, ne csak a királyokat!!!
Perwool
@Béla333: "Mindenkit aktiváltak!"
De, hová tűnt Orbán Viktor...?
Mert a nagy Or-Bán még nem állt fel sehol a kis sámlira!
Béla333
@Perwool: 20.49
Egy másik cikknél már beidéztem! Szerintem Grazban járt, de már hazajött, ma már pattog és utasítgat.

A jelek szerint az aktuális kezelés megtörtént, akksik feltöltve:

"Orbán Viktor eltűnt Bécsben!
A magyar miniszterelnök a bécsi migrációs megbeszélés után tartott egy sajtótájékoztatót, majd ismeretlen helyre távozott.
Másnap a Vasárnapi Újság (Kossuth rádió) leadta a Bécsben készült interjút. Orbán szorgos sajtósai azóta megjelentettek egy-egy konzerv interjút a Magyar Kurír katolikus hírportálon, majd a reformatus.hu-n. Ez utóbbit kedden reggel szemlézte az MTI.
A budapesti robbantás szombat késő éjjel történt, azóta eltelt több, mint 60 óra, ám nem hallottuk még megszólalni Orbán Viktort. Hol lehet az ország “kormányzója” ilyen fontos órákban?"
gepnarancs.hu/2016/09/orban-viktor-eltunt-becsben/#.V-pdHboRyaY.facebook
Hellcat
Hazudni kell reggel délben meg este kitartóan még pár napig.
papa.49
@Béla333: Elment egy kis regenerálásra, pedig inkább ,,leoltani,, kéne!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.