Hálapénz elfogadása miatt feljelentette a kórház a saját orvosát – számolt be a Tények.

Az esetre azért derült fény, mert az egyébként rutinbeavatkozásnak számító műtét következtében a beteg meghalt  Az orvos pedig postai csekken utalta vissza a családnak azt az 50 ezer forintot, amit hálapénz gyanánt kapott.

A Tények szerint a 64 éves nő gyomorpanaszokkal ment orvoshoz, aki daganatgyanú miatt műtétet javasolt. Az operáció során átvágták az asszony epevezetékét, halálát vérmérgezés okozta.

Mivel a hálapénzt tilos elfogadni, a kórház feljelentette az orvost.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Most mit mondjak? Mocsok mert elfogadta a hálapénzt, mint a többiek? Vagy rendes volt, mert legalább visszaadta, nem úgy mint a többiek?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Skorpió11
Azt hiszem lemaradtam valamiről. Nem az volt a legutolsó rendelkezés, hogy éppen hogy szabad hálapénzt elfogadni? Most akkor mi van???
ila51
Próbálta volna nem elfogadni. Az kellett volna , hogy elmegy , részvétet nyilvánít , és visszaadja.
Tekla
Mikor értik meg az emberek, hogy akár mennyit fizetnek akkor sem lehet a haláltól meg venni senkit.
Nem értem a hálapénzt adót, köztudomású, hogy nem szegények az orvosok, sebészek, nőgyógyászok pláne. Hát 5-10 szer úgy meg vannak fizetve mint a betegeik ( 40- 70 ezerből élők). Minek ezeknek még plusz pénzt adni? Ha csak nem azt akarja, a beképzelt beteg, hogy Őt aztán ne úgy mint a rendes földi halandó, hanem még ugyanabban. Ez szemétség részéről a többi beteggel szemben.
Az meg irreális elvárás, hogy más történjen vele ,mint a többi beteggel, mivel köztudott, hogy protokoll szerint kezelnek mindenki. Egy két jó pofa mosolyért fél-százezreket kifizetni, az még nem jelent megvásárolt örök életet. Igen , műhibák vannak.
Ez még tisztességes doki volt , hozzá járult a temetési költségekhez.
human
@namihami: Ne zárjuk ki azt a lehetőséget, hogy ez a kórház teljesen hálapénzmentes és pont azért tettek feljelentést, mert nem akarták ezt a hagyományt megtörni.
human
@Tekla: Szerintem az az orvos aki nem fogad el hálapénzt az nem lehet gazdag. Akit esetleg méregdrága nyugati autóval látsz, hatalmas modern házai vannak azok a hálapénzesek (hacsak nem valami komolyabb kutatói munkát is végez). Eddig minden kormány támogatta ezt az illegális bevételt, mert így legalább a dokik egy részének nem kellett rendes fizetést adnia. A fizetések normalizálása jutalmazná a becsületes orvosokat, de sajnos a hálapénzesek érdekeibe ütközne, mert onnantól a havai nettó 1 milliós bevételük leapad havi 300-400 ezerre. Abból szépen megélhetnének, de már megszokták a jót és biztos lobbiznak, hogy legyen megszüntetve ez az illegális jövedelemforrás.
Yoda69
Mar megint orvosi muhiba. Atvagtak az epevezeteket egy rutinmutet soran. Gondolom egy medika vegezte a mutetet, mert a gyakorlott orvosok mar nyugaton mutenek.
Nehany napja egy no azert halt meg, mert a mutet utan bennhagytak egy 40 centis gezt, ami miatt begyulladt a teljes belso szerve.
De a fideSS szerint minden rendben van, ugyhogy felhuznak meg 4-5 stadiont.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.