A félelmet keltő migránsáradat arra is felhívta a figyelmet, hogy az érkezők maguk is áldozatok, a helyi háborúk, a csalogató politikusok és az embercsempészek áldozatai – jelentette ki a KDNP országgyűlési frakcióvezetője kedden Hajdúhadházon.

Harrach Péter a kvótareferendumról tartott fórum előtti sajtótájékoztatón a legfontosabb feladatnak nevezte, hogy a migránsok hazájában teremtsenek emberhez méltó körülményeket annak érdekében, hogy a szülőföldjükön tudjanak boldogulni.

Magyarország ebből kiveszi a részét – mondta a kormánypárti politikus, utalva az iraki, egyházi gyűjtésből és magyar kormányzati segítségből megvalósuló iskolára, valamint a Szíriában épülő kórházhoz nyújtott magyar hozzájárulásra.

Megemlítette azt is, hogy a Magyar Honvédség ezer katonája 13 országban vesz részt a rendteremtésben.

Harrach Péter felidézte, hogy az üldözött keresztények megsegítésére a magyar kormány önálló helyettes államtitkárságot hozott létre. Ez a szervezet koordinálja a segítségnyújtást, annak tudatában, hogy a világon minden öt egyházi üldözöttből négy keresztény – fűzte hozzá.

Harrach Péter megerősítette: nem a problémát kell Európába hozni, hanem a megoldást helybe vinni.

Utalt rá, hogy az Európai Unió vezetői nem mondtak le a kötelező betelepítésről, ezért folytatni kell ellene a küzdelmet.

Az október 2-ai népszavazás erős hátteret adhat a kormánynak, hogy határozott lépéseket tegyen a kötelező betelepítés ellen – magyarázta a frakcióvezető.

Tasó László (Fidesz) térségi országgyűlési képviselő, közlekedésfejlesztési államtitkár Magyarország biztonságának megőrzését, a magyar nemzet védelmét nevezte a legfontosabb feladatnak.

A sajtótájékoztatón utalt arra, hogy a magyar miniszterelnök az egyetlen európai politikus, aki két év óta következetesen ugyanazt mondja és teszi a migránsválság megoldásával kapcsolatban. Ahhoz, hogy kellő súllyal folytathassa ezt a munkát – amit egyébként egyre több európai állam támogat – fontos felhatalmazást jelenthet az október 2-ai népszavazás – jelentette ki az államtitkár.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Az összes hazudozó, uszító ki lett kergetve "terepre"!
Undorító ez az erőszakosság, ez a hazudozás!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@Kovács Gizella: Majd a Flórijjján megsegíti őket...
Kovács Gizella
@Clavigo: Na asszem annak sem tanácsos lemenni oda ahol a lakosság
80 %a roma !
Pedig de jó lenne ha odalátogatna ...
bundi
@Bringás: oké kiscsupor...
"Na figyelj libbant! Ha az olyan sz@rok, mint a libsik kordába lennének tartva és az idegeneket kizavarnánk, itt minden rendben lenne!
Orbán már dolgozik ezen és lesz ennek eredménye!"
a népesség kb 30-40 ezerrel fogy évente kivándorlás nélkül...erre gondolsz?...orbán ezt teszi a népért?...és most vered magad 1293 ember miatt akik oda sem akarnak menni az unió még is odaküldi őket?...ahelyett hogy örülnél hogy valaki oda is megy?...itt vered magad ...hát legyél boldog csuporka...
magyarbakancs
@Bringás:" Az a hazaáruló, aki az igenre szavaz!"
Nem szavazok hazaáruló vagyok?
Utálom OV politikáját.
Hazaáruló vagyok?
Utálom Gyurcsány politikáját hazaáruló vagyok?
nezelodo
Azért tényleg eszükbe juthatott volna a magyar nemzet védelme a paksi szerződés megkötésekor, a MANYUP ellopásakor, a pályázati pénzek ellopásakor, sőt a migránsok pénzért való toborzásakor is. Akkor is gondolhattak volna ránk, amikor járulékot soha nem fizetőknek osztották a nyugdíjalapot szavazatokért, és az adófizetők kontójára fényezik magukat a határon túl is.
kerékpáros bekaphatod
@Bringás: Te! Figyejjé mán!
Hol is hagytuk abba tegnap?

Így kicsivel lassabban tudok neked válaszolgatni, TE kis kitiltatós BÉRTROLLNOK nyalógép, de nekem van időm.
Hasonlítok a terminátorra, mindíg "VISSZATÉREK"!

(„Biciklis, hiába tiltattál ki, azért azt ne feledd, hogy a feladatod mára sem változott!”)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.