Orbán Viktor exkluzív interjút adott az Origo.hu-nak, amiből a szokásos migránsos panelek pufogtatása mellett arról is beszélt, hogy lehet-e számítani előrehozott választásokra.

A DK és a Jobbik is annak a véleményének adott hangot, hogy az október 2-i népszavazás után a parlamenti többség feloszlatja a parlamentet és előrehozott választások lesznek. A miniszterelnök az interjúban elmondta, hogy 

Az emberek 2014-ben elmentek szavazni és négy évre döntöttek, hogy az általuk támogatott politikai erők intézzék az ország ügyeit. Mi ezt el is vállaltuk. Ahhoz különösen súlyos külső körülménynek kell előállnia, hogy az ember ezt a vállalását ne teljesítse. Tehát van egy megállapodásunk az emberekkel, hogy négy évig, a következő választásokig elvégezzük ezt a munkát. Az előrehozott választás ráadásul gyakran sunyi dolog. Ha nem egyértelmű az indok, akkor ott valami ravaszkodásnak kell lennie.

Nem árulta el Orbán, hogy mit terveznek a népszavazás utánra, mert mint kijelentette:

Ha el akartam volna mondani, hogy a népszavazás után mit kell tenni, akkor elmondtam volna. Azért nem mondtam el, mert nem akartam. Azért nem akartam, mert idő előtti lenne, ugyanis a népszavazás eredménye határozza meg, hogy milyen irányban indulunk tovább. Most nem a népszavazás utáni időszakról kell gondolkodnunk, hanem – ahogy az amerikaiak mondják: first thing first – az első dolog először: legyen meg a népszavazás. Ha eredményes, meggyőző erejű, akkor abból más természetű lépések következnek, mintha satnyább.

A Mengyi-ügyről meglehetősen cinikusan azt mondta, hogy

az (ügynek) az a megnyugtató tanulsága van, hogy az államkasszából egyetlen fillér sem ment ki jogszerűtlenül. Tehát közpénz nem veszett el, mert a kifizetéseknek van egy olyan ellenőrzési rendszere, amely ha valamilyen gyanút, bizonytalanságot észlel, akkor megállítja a kifizetéseket. Így történhetett meg az, hogy ugyan most megvádoltak egy fideszes képviselőt valamivel, de közben pénz egy fillér sem mozoghatott, mert az állam nem fizetett ki olyan pályázatokat, amelyeket problémásnak érzett. Úgy látom, hogy az állami rendszer önvédelemi mechanizmusai működnek.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
Népszavazás után mi lesz?
Sikeres népszavazás esetén Brüsszelben akkora lesz a képe ,hogy csak na.
Sikertelenség esetén komcsizás,Soros Györözés,Bürüszelezés.
És akkor is sikeres lesz a népszavazás.
lópicigáspár
@human: Baszki ezt már mondta!!! És be is tartotta!! :(
Hellcat
Jólvan...nem ér ez a nyilatkozat semmit...ettől függetlenül simán megtartják ha arról van szó..."Ha nem egyértelmű az indok, akkor ott valami ravaszkodásnak kell lennie."...majd hivatkoznak a migránsveszélyre meg a libsibolsi veszélyre...valamit kitalálnak...simán arconpisálják a választókat nem egyszer megtették már.
human
@magyarbakancs: Ebben az országban csak a fidesz tarthatn népszavazást és csak az lehet a végeredménye amit a fidesz akar. Ennek fényében nem lesz túl izgalmas a 2018-as választás.
Yoda69
Tok mindegy mint mond, hiszen azt kell nezni amit csinal, nem pedig amit mond. Ergo szabadon hazudozhat, mert csak az szamit amit csinal (neki).
Manhattan
Szomorúan állapítottam meg, hogyha vezírünk hosszú életű lesz, még unokáink is az igáját fogják nyögni.(
solidedge
Mivel nem tudom mit akar a Fidesznek tetsző népszavazási eredmény után felelőtlenség lenne elmenni szavaznom. Az a minimum, hogy a kormány elmondja a valós tétjét a választásnak nem pedig elmebeteg katyvaszokkal bombázná a közvéleményt.
tutajos
Tudta?
Nem árulta el Orbán, hogy mit terveznek a népszavazás utánra.
De kiszivárgott:
"Ukrán migránsokat hoz a kormány, titokban vendégmunkaprogram indult"
A Heti Válasz cikke szerint a kormány valószínűleg azért titkolta eddig az intézkedéseket, "mert nem akart a népszavazás előtt zavart kelteni."
"Na, ugye!"
Ámen!
colibri
Tartsa meg magának, amit nem akar elmondani. Addig sem hazudik!
Bringás
A Miniszterelnök Úr a legbölcsebb vezető Európában és a legbátrabb és legnépszerűbb! Rettegnek is Európa elárulói tőle!
papa.49
@justhpeter: Remélem felköti magát ha bukta lesz, bár úgy lenne!!!
justhpeter
@Bringás: Ebből az ütősből nekem is küldhetnél ! Frenetikus dolog lehet ha így kivetkőztet magadból.
papa.49
@justhpeter: Frászt csak megtalálta a SEGGET, amit nyalhat)))))))))))))))))))))
Clavigo
@Bringás: Térdelj a legbölcsebb Vezető cipőjére,,mikor benne áll,,,,oszt tedd a pofádat hasznossá...oláh.
Bringás
@Clavigo: Húzd ki a fejed fletó seggéből, nyalonc!
Perwool
Ez jó. Nem mondja meg! Pont mint 2010-ben nem mondjuk meg mert a szocik ellopják.
A kérdés ugye arról szól, hogy a választási ciklus félidejében az állampolgárok megerősíti-e az országgyűlés legitimitását, hogy az a magyar nép nevében, a népszavazási eredmény birtokában szabadon döntsön a magyarság jövőbeni életéről, kiszolgáltatottságáról, vagy akár pusztulásáról!?Amennyiben a népszavazás sikeres lesz, akár dönthet úgy is, hogy megszavazza a kvótát, arra való hivatkozással, hogy a kötelező betelepítési kvóta elutasítása olyan hatalmas anyagi megterhelést jelentene az országnak, amit a költségvetés nem bírna ki.
Vagy,ha a szavazás eredményes lesz, és bukik a szabadságharcos az EU-ba. Akkor kijelenti, ő nem ilyen EU-t akar, és elvezet bennünket az orosz-török vonalba. Ha ezt így kimondanák, nem támogatná az ország birka népe! Alattomos szemétláda!
justhpeter
@Bringás: Már beindítottam a folyamatot, de Orbán mint végeredmény nem akar kijönni.
Bringás
@justhpeter: Megnevettettél! Matekozz még!
Törölt felhasználó
Ha nyernek akkor simán kiveri a tükőr előtt, ha nem nyernek akkor is kiveri csak a Putyinnak..
Desischado
Mindig ezt csinálja a hazug férge. Képzeljétek már el, ha megmondaná az igazat! Szerintem lógna a lámpavason, az a minimum!
papa.49
@3dwhite: Eddig mi volt ,,folytatjuk,, hát folytatták is a lopást!!!
papa.49
@Desischado: Ez a történet még valóra válhat, nem gondolod???
kukac50
Szavazás utáni harmadik napon befejezi a migránsozást és az ország érdekében fog beszélni oktatásról egészségügyről szegénység felszámolásáról,hogy számolja a munkanélküliséget, remélem a külföldön dolgozókat nem a saját ügyeskedéséhez számolja.
Magyarországon több pénzt fizetnek a munkánkért erről beszél majd.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.