Nem minden illegális migráns terrorista, de az is tény, hogy a terroristák közül nagyon sokan illegális migránsok – fogalmazott a belügyminiszter a várpalotai Thury-vár konferenciatermében megjelent közel 150 fős közönség előtt csütörtökön.

Pintér Sándor azt mondta: a belga irányítással végzett titkosszolgálati vizsgálatok bizonyították, hogy a brüsszeli és a párizsi robbantások elkövetői közül többen Magyarországon keresztül érkeztek az Európai Unióba.

Pintér: A terroristák közül sokan migránsok

A Németországban késsel-bárddal bűncselekményt elkövető fiatal is Magyarországon lett regisztrálva, majd a fóti gyermekvárosból jutott ki Németországba – tette hozzá.

A belügyminiszter kiemelte: míg 2014-ben 44 ezren, 2015-ben 391 ezren érkeztek Magyarországon keresztül az Európai Unióba. Az pedig, hogy tavaly 104 országból jöttek a migránsok, a politikus szerint azt mutatja: nem arról van szó, hogy egy-egy országban háború dúlt, és az elől menekült a lakosság, hanem arról, hogy az Európai Unió és annak szociális ellátórendszere vonzó lett számukra.

Pintér Sándor elmondta, hogy olyan betegségek is megjelentek azoknál az embereknél, akiket a határoknál egészségügyi vizsgálat alá vettek, amelyek Magyarországon már régen nincsenek. Többfajta bőrbetegséget és ragályos betegséget is kiszűrtek ezek közül. Ezenkívül mivel a zöldhatáron érkezőket nem lehet azonosítani, előéletükről semmi információ nincs – tette hozzá.

A belügyminiszter szerint a 104 országból érkező embertömeg kultúrája is más, mint Magyarországé és Európáé, ami ellentéteket szül. Arról is beszélt, hogy gyakori lett a nők molesztálása, vagy a mindennapos megélhetéshez szükséges bűncselekmények.

"Ha azt akarjuk, hogy a korábbi gondolkodásmódunkat, kultúránkat ne érje kár, akkor azt kell mondanunk: csak az jöhessen be, akit regisztrálunk, akiről tudjuk, hogy valódi menekült, és csak az, aki a jogszabályokat száz százalékig betartja" – fogalmazott. Hozzátette: azt, hogy mindezt külföldről döntsék el, és az emberek mindenféle ellenőrzés nélkül bejussanak, "semmi szín alatt nem szeretnénk, ettől meg kell védeni az országot".

Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője azt mondta, az október 2-i népszavazásnak óriási tétje van, ugyanis hosszú évtizedekre, akár száz évre is meghatározhatja Magyarország jövőjét. Úgy fogalmazott: a népszavazás nem pártpolitikai, hanem nemzeti ügy.

Újságírói kérdésre Pintér Sándor azt mondta: a magyar rendőrök a törvények betartásával látják el a szolgálatot a szerb-magyar határon. Nemcsak a magyar rendőrök szolgálnak ott, hanem a Frontex keretein belül külföldi kollégák is segítik a munkát a V4-ektől, Ausztriából, illetve további országokból, és mindenki azt mondja, hogy kiemelkedő a magyar rendőrök kulturáltsága.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Törölt felhasználó
Szerintem meg a kormány tagjai közül sokan maffiozók!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
I.raptor
Sanybá'!
Nézz mélyen magadba, h te mi, milyen vagy!
Sztem sok menekült különb nálad!
JAJMÁR
@Apatszerek: 21:38 Te az lennél, aki tud logikusan gondolkodni? .. A manóba! Hiba történt a "készülékében"! Próbálkozzon újra! :-)
moareka
Maffiózó beszél terroristákról? A kettő nem esik messze egymástól...
solidedge
Az összemosás tipikus esete. A lényege, hogy minden migránst terroristának véljünk, mert a népszavazáson ez sokat nyom a latba.
eugen4402
JAJMÁR... De hiszen ez kézenfekvő! A migráns az ugye ab ovo terrorista. Mint ilyen, természetes, hogy illegálisan érkezett hozzánk, és szinte törvényszerűen halálos vírusokat, és undorító bőrbetegségeket terjeszt, amerre vándorol."Ha Ön vonzódik a Fidesz-kormányhoz, okt. 2-án leheljen csókot a szavazólapra, mielőtt besuvasztja az urnába!" A kampány átlépte a racionalitás határát...
Yoda69
Nem minden bunozo fideSSes, de minden fideSSes bunozo. Ez is kb ennyire igaz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.