A kormánypárt területi felelősei tapasztalataik alapján attól félnek, nem tudnak majd megfelelni a miniszterelnök elvárásainak, és ez pályájuk végét jelentheti – írja a NOL.hu.

Idegesek a fideszes választókerületi elnökök és polgármesterek, mert a legutóbbi zártkörű értekezletükön Orbán Viktor elvárásként szabta meg, hogy minden körzetben érvényesnek kell lennie az október 2-i kvótanépszavazásnak – tudta meg a Népszabadság. Lefordítva: azt várják, hogy minden választókerületben az állampolgárok fele részt vegyen a referendumon.

Orbán nem mondta ki, de a NOL által megkérdezett fideszes és kereszténydemokrata politikusok számára is evidencia, hogy a 2018-as választáson, illetve az egy évvel későbbi önkormányzati voksoláson nem lesz rajta a jelöltlistákon azon honatyák, polgármesterek neve, akik októberben nem tudnak elég hatékonyan mozgósítani.

A pártban úgy kalkulálnak, hogy az a szimpatizánsi kör, amely biztosan elmegy szavazni jövő vasárnap, nagyjából kétmilliós. Ezen felül számolnak az idegenellenes Jobbik-szavazókkal és a biztonságukat, pénztárcájukat féltő baloldaliakkal is. Az azonban kétséges, hogy velük megduplázható-e a nem szavazatot leadók tábora.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ézt értem. De, tessék mondani, ha nem lesz érvényes a szavazás Viktorunk lemond ? Szerintem az lenne a korrekt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Ézt értem. De, tessék mondani, ha nem lesz érvényes a szavazás Viktorunk lemond ? Szerintem az lenne a korrekt.
eszegfu
Valóban "pánikban" lehetnek a fideszesek! U.is az a 2,4 millió ember, aki 2014-ben rájuk szavazott nem feltétlenül megy el... hiszen jogilag sincs értelme ennek a szavazásnak. És egyébként is, ha ugy gondolja a kormány, hogy a magyarok tulnyomó része nem akarja a menekültek betelepitését, akkor minek ez a "lázas" buzditás, a kampánybeszédek, plakátok, lakossági fórumok?! Nyilván érzik, hogy ez mégsem olyan egyértelmü!
human
@eszegfu: Orbán talán csak fel akarja rázni a szavazótáborát, ami fokozatosan kezd elbizonytalanodni abban, hogy Orbán a megfelelő ember-e az ország vezetésére. A korrupciókat és az erkölcsi züllést a saját szavazóik is jól látják és már kezd kevés lenni a nemzeti színbe csomagolt politikai termék az ellensúlyozáshoz.
cs.n.
Mit pánikolnak? Nem tudják elképzelni a párt seggén kívüli életet?
Desischado
Fentebb elmondtátok a lényeget, de nekem ez is megerősíti, hogy orbán a tényleges bázist akarja felmérni, hogy hányan állnak mögötte. Persze, hogy félnek, de remélem, az ország ennyire nem birka!
Eriksson
Nincs még egy ember a világon, akiről annyit beszélnének, mint Orbán Viktorról. Első gondolat reggel, hogy mit fog csinálni aznap, utolsó gondolat este, mit végzett el, esetleg mit tervez a jövőre. Ha csak a fele igaz amit itt róla állítanak, neki tulajdonítanak, akkor ennél az embernél nagyobb talentum nem született még magyarföldre. :)
troppauerhumer
Ha Orbán franciának, németnek vagy amerikainak született volna, soha nem került volna ilyen pozícióba. Az alsó lépcsőfokok valamelyikén kiselejtezték volna.
Na akkor nyilvánvaló, hogy másodikán otthon kell maradni, el kell menni kirándulni stb. Elvileg szép őszi idő lesz. Sokkal értelmesebb dolgok is vannak, mint köztörvényes bűnözők szekértolójának lenni.
JAJMÁR
-----Fideszesek, kell nektek ez a feszkó? Napi szinten? Van az a pénz, amiért odadobjátok az egészségeteket, az életeteket?
Csak súgom a kérdést: kinek is kell nektek megfelelnetek?
Equus
@justhpeter: "korrekt"? Az mi? Pénz van benne? Nincs? Na, ezért maradt ki a fidesz szótárából...
eszegfu
@cs.n.: Nem tudják elképzelni! Ugye "van élet az EU-on kivül" is, de egy "jó" seggen kivül nincs!:))
kiscsillag66
Most beijedtek a rohadékok! Rúgjon ki mindenkit a min.elnök, azután menjen ő is utánuk.
Béla333
Majd jön a helyükre másik. Mindig találni ilyen csiga-bigákat!
Eriksson
@eszegfu: Főleg ha az a segg tőlünk nyugatra ücsörög.
eszegfu
@Eriksson: A "nyugatival" jobban járnának, de nekik a "honi" kell... hiszen csak ez biztositja az itteni poziciójukat.
Eriksson
@eszegfu: Kinek-kinek vérmérséklete szerint. De mi van azokkal, akiknek nincs segg a látókörükben? Azok azok, akik a saját fejük után mennek.
Jozefina
Sok rinyagép nem kell beszarni, ha kirúgna benneteket senki nem maradna mellette!!! Maradtok ti is , mint Farók Flórika!!! Ki fog lopni a ki ducsénak, ha ti nem lesztek???!!!
kerékpáros akkor is bekaphatja
Centrális erőtér? Mondtam, hogy a nagy erőlködésből beszarás lesz a végén!
eszegfu
@Eriksson: Komolyan kérdezem: szerinted a Fideszben van olyan, aki a "saját feje után" mer menni?! Nálunk (kb. 3 ezres a lakosság) ha valakinek nincs munkája hónapok óta, akkor az az "eljárás", hogy jelentkezik a helyi Fideszben "önkéntesnek"... és láss csodát 1 hónap sem telik el, van munkája... Bizonyos fokig "szükségeltetik" az a bizonyos hátsó fertály. Csupán a cikk miatt beszélek csak a Fideszről.
Eriksson
@eszegfu: Nem tudom, mert nem vagyok képben munkaügyben. Nyugdíjas vagyok, városom pedig nem fidesz vezetésű.
Szókrakész
Gyurcsánynak kéne megint átmenni a szerb oldalra, vagy Párizs,London, Róma, New York, Tel Aviv ...városokban "beszédet" tartani.
Azonnal lenne botrány bőven, ami a fidesz malmára hajtja a vizet.
Kutyuska
@eszegfu: Legalább életükben egyszer egy rövid időre a Fideszes talpnyalók nem csak a seggüket vakarásszák a több százezres nettóért, hanem elfoglalják magukat. Bár értelme nincs, amit csinálnak, de tőlük az már túl nagy elvárás lenne, hogy értelmes tevékenységet folytassanak.
eszegfu
@Eriksson: Én is nyugdijas vagyok. És csak azért vagyok "képben", mert én olyan régi "vidéki tanitó" féle vagyok, aki segit nyomtatványt kitölteni, levelet irni, vagy a kapott levelet "értelmezni"
dr. prédikátor
Nocak, nocak!!! Összefogás helyett ÖSSZEFOSÁS van a fütyiszben???majrézunk etársak???
eszegfu
@Kutyuska: Én még azt is feltételezem, hogy ezt is "értelmes tevékenységnek" találják... hiszen az állásuk, a keresetük mulik rajta, igy "apait-anyait" beleadnak.
dr. prédikátor
Félkerekű brigós!!! tekerjél vazze,mert a viktor szopkin megigérte hogy lerúg a seggéről ha nem jól teljesítesz!!!nem lesz cumi!!!
Nessy
Ajánlom a hölgyeknek és uraknak az Immodiumot! Nagyon hatásos a fosás ellen!
Egyébként nem értem az egész pánikot! Este 19 órakor bezárják a szavazó helyeket, és 22 órakor harangzúgás és fanfárok hangja mellett a királyi tv csatornák bejelentik, hogy 100 %-s részvétel mellett 120 % a Nem szavazatok aránya! A koronázás időpontját később közlik!
kissé felnőttem
A Kijózanodás senkinem sem árt meg focista - hittérítő.
Kutyuska
@Nessy: Nem is kellene várni október 2-ig, még a népszavazás kiírása előtt bejelenthették volna az elsöprő részvételi adatokat és nem szavazatok. Már hónapokkal ezelőtt megmondtam kb. ugyanezt, amit írtál.
Macskaszem
Ugyan már, dehogy rúg ki mindenkit. Akkor ki fog neki eztán lopni?
Borsodi
@Nessy: Igaz minđen le van zsírozva mi tudtuk,hogy a többség velünk van,újra bebizonyítottuk,hogy a Magyar nép elégedett a fidesszel, még ha ezt az ellenzék kétségbe is vonta.Továbbra is teljes erőmmel fogom folytatni amit elkezdtem.,hiába akarnak minket befeketíteni mi nem tűrjük a korrupciót.(se a becsületesen dolgozó szak munkásokat) Magyarország jó úton halad,én már látom a szakadékot!
Béla333
Ha van egy csepp eszük ezeknek a Fidesz bérenceknek, akkor vissza zsarolják a vezetőséget, hogy mennyi lopott pénzt fizettek már be a Fidesz fekete kasszájába!
Nessy
Már a határon túliak is jönnek kampányolni Pécsre O.V. mellett! Van az a pénz.
Törölt felhasználó
Szerintem ezen a ponton a fidesz tagok is elgondolkodtak, hogy kell-e Orbán führer nekik!
Borsodi
Megy a meg félemlítés a fidesz részéről, ha nem úgy szavazunk ahogy a diktátorunk elvárja számithatunk rá,hogy Borsodba telepítik a migánsokat,mert ott a legolcsóbb a ház amit ingyen kell adni nekik,még kocsit is kapnak.Azt gondolják hogy össze fognak a cigányokkal és végük a Magyaroknak .Szerintem elég régen meg vagyunk a cigányokkal,nagyobb esélyt látok arra,hogy kipateroljuk a migránsokat és azokat a fidesz szimpatizánsokat akik szítják a tüzet
Yoda69
Feljetek is mocsok hazaarulok. De ugyis logni fogtok.
Lepényleső
Senki ne aggódjon,a számolást ők végzik,tehát biztos a győzenem-na ugye?
soljanka
@justhpeter: Ha nem lesz érvényes, akkor majd addig számolják, hogy az legyen.
1magyar
Miért vágnák már mi?
Megkérdezi a népet és ha az idióták nem tudják felmérni a veszélyt akkor kimúlnak Európával és a fehér emberrel együtt mind.
kakaósbögre
ahelyett hogy már a követ törnék valami kényszermunkatáborban.
tutajos
@justhpeter: Hiába mondana le a Barbihitler, Csorna Vajdája nem fogadja el a lemondását!
"Oszt Jó napot!"
"Na, ugye!"
vitriol
@justhpeter: kutass az emlékeidben! - mikor volt orbán "korrekt"?
colibri
Én pont ezt szeretném megérni! Rugjon ki mindenkit, csak bukjon a fidess!!
egyvandor
Vajon kiket jelöltet Gorbán helyettük?
Nertársak!
Nem kellene idejében "kilőni" a főnit? Mindenkit csak nem rúgathat ki?
egyvandor
Gorbán kívánságára az egész országot kiplakátolták. Még a legkisebb falvak fő utcáin is legalább négy példányban láthatjuk a nagyméretű plakátokat. E mellett rengeteg "spontán" kezdeményezett beszélgetést lehet elcsípni. Kíváncsi vagyok mekkora hatásfokkal fog ez működni. Mennyire lesz képes elterelni a a nertársak disznóságairól a figyelmet.
Persze az ellenőrzés nélküli szavazat feldolgozás lehet hogy el fogja torzítani az eredményeket.
Borsodi
Ezzel a pársorral kéne kampányolni !

Jánosné Borbély · Budapest
Szilágyi Imre CSALÁSSAL KÖNNYŰ NYERNI, DE NEM ELEGÁNS. EZ A TETŰ MINDENT MEGTETT AZÉRT, HOGY AZ ELLENFELEIKNEK, AKIK ALKALMASABBAK LENNÉNEK AZ ORSZÁG VEZETÉSÉRE, SEMMI ESÉLYE SE LEGYEN. EZEK NEM DEMOKRATIKUS SZAVAZÁSOK, AHOL EGY ERŐSZAKOS PARANOID SKIZOFRÉNIÁS TÖRPE DIKTÁTOR ÁTÍRJA A VÁLASZTÁSI TÖRVÉNYT EGY OLDALÚAN. HA EGY NŐT MEGERŐSZAKOLNAK A JOBB ÉRZÉSŰ EMBEREK FELHÁBORODNAK, NAGYON HELYESEN,HOGY LEHET, HA EGY EGÉSZ NEMZETET ERŐSZAKOLNAK MEG ÉS ÍTÉLNEK HALÁLRA, CSAK KEVESEN SZÓLALNAK MEG, TENNI MEG SENKI NEM TESZ ELLENE.
Tetszik · Válasz · 26 · 2016. szeptember 23. 12:38
egyvandor
@Kutyuska:
"Legalább életükben egyszer egy rövid időre a Fideszes talpnyalók nem csak a seggüket vakarásszák a több százezres nettóért, ..."
A 2006-os zavargásokkor azért "megdolgoztatta" őket egy kissé..
nezelodo
Ha majd nagyon rosszul akarom érezni magam újra megnézem a Keresztapa c. film valamennyi részét, de biztos jut eszembe semmilyen párhuzam...
nezelodo
helyesen: Ha majd nagyon rosszul akarom érezni magam újra megnézem a Keresztapa c. film valamennyi részét, de biztos nem jut eszembe semmilyen párhuzam...
Kutyuska
@egyvandor: Az igaz, de azóta bőven kipihenték magukat. Most legalább van hazafias feladatuk, megzsarolni a lakosságot.
kukac50
Miért nem fújják le a szavazást?Már úgy sem érdeke senkinek mert nincs kvóta.
Fradigege
Aki polgármestert akar buktatni, nem megy el szavazni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.