Elrendelte a csődeljárást a salgótarjáni székhelyű Palóc Nagykereskedelmi Kft.-nél a Balassagyarmati Törvényszék, a közzétételt tartalmazó végzés pénteken jelent meg a Cégközlöny honlapján.

A bíróság a budapesti Pro Bonum Gazdaságszervező Kft.-t jelölte ki vagyonfelügyelőnek.

A végzés tartalmazza, hogy a hitelezőknek 30 napon belül kell jelenteniük fennálló követeléseiket az adósnak és a vagyonfelügyelőnek.

A végzés közzétételétől az adóst 120 napig fizetési moratórium illeti meg, a csődtörvény 11. szakasza alapján azonban a fizetési haladék a munkabérkövetelések kifizetése alól nem mentesíti a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-t.

A cég ellen több hitelező felszámolási kérelmet nyújtott be. A felszámolási eljárásokat a csődeljárás elrendelésével egyidejűleg a bíróság megszüntette.

A csődtörvény értelmében az adósnak 60 napon belül össze kell hívnia a hitelezőket egyezségi tárgyalásra, és a vagyonfelügyelő bevonásával a fizetőképesség helyreállítását célzó programot és egyezségi javaslatot kell készítenie. Ha a hitelezők ezt nem fogadják el, a bíróság dönthet a csődeljárás megszüntetéséről és elrendelheti a felszámolást.

A Palóc Nagykereskedelmi Kft. Nógrád megyei CBA-boltjai múlt csütörtökön már nem nyitottak ki, mert megkezdték a leltározást. A boltok azóta is zárva tartanak.

A Nógrád megye legnagyobb foglalkoztatójaként 1300 embert alkalmazó Palóc Nagykereskedelmi Kft. a CBA korábbi franchise-partnereként és regionális központjaként 80 boltot üzemeltetett a térségben, de az elmúlt három évet veszteséggel zárta. A vonatkozó, 2014-ben meghozott törvény értelmében 2017. január 1-je után be kell zárni azokat a boltokat, amelyek két egymást követő üzleti évben elért nettó árbevétele eléri a 15-15 milliárd forintot, de a mérleg szerinti eredménye nulla vagy negatív.

A CBA Kereskedelmi Kft. a múlt héten kizárta hálózatából a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-t, és arra kötelezte a céget, hogy boltjairól távolítsa el a hálózat által használt arculati elemeket, logókat. Ez még nem történt a kft. üzletein.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Nocsak, nocsak...
Palócék nem csengettek vissza eleget a megfelelő bankszámlára?
Ezt illett volna előre tisztázni. Most ők is beállhattak a Simicska-sorba. Szimpla figyelmeztetés a többieknek, csak a miheztartás végett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.