Magyarország jelölteti magát az ENSZ Emberi Jogi Bizottságába – jelentette be pénteken Szijjártó Péter az ENSZ Közgyűlés ülésszakának általános vitájában elhangzott felszólalásában.

Szijjártó: Magyarország jelölteti magát az ENSZ Emberi Jogi Bizottságába

A magyar külgazdasági és külügyminiszter közölte: Magyarország jelölteli magát az ENSZ Emberi Jogi Tanácsába a 2017 és 2019 közötti időszakra. Egyúttal megköszönte a támogatást azoknak az országoknak, amelyek már kinyilvánították, hogy támogatják a magyar jelöltséget.

A miniszter elismerését fejezte ki a Közgyűlés elnökének azért, hogy újszerű módon, a jelöltek meghallgatásával választja ki a leendő új ENSZ-főtitkárt.

Szijjártó Péter leszögezte: a nehéz és összetett problémákkal küszködó közép-európai országok csoportja örömmel látná, ha a világszevezet következő főtitkára a térséget jól ismerő és jól értő politikusok közülkerülne ki.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ember jogi bizottságba az Unió legembertelenebb kormányától, ez még viccnek is kegyetlen!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
anka
Azt hiszi ez a zseléskakadu', hogy kellenek oda?
- se emberség se hozzáértés nincs bennük!
Semmi keresnivalójuk nincs ott!
papa.49
@nemkati: Nézd nekem eléggé szigorú elveim vannak e-tekintetben, én az Eörsi helyében megköszöntem volna, hogy rám gondoltak, és NEM FOGADTAM VOLNA EL MÉG A JELÖLÉST SE!!!
Tudom nem vagyunk egyformák neki ez elment, nálam nem jön be, a következmény ugyanoda került nálam ahol a Tölgyessy van, papírkosár!!!
qxy
a világ szervezet következő főtitkára a térséget jól ismerő és jól értő politikusok közülkerülne ki.
Vagyis," nem rátok gondoltak.2 ember jog" " ? Mert mire van joga az embernek Magyarországon te ostoba Nem a Fideszre, hanem az emberekre gondolok. nem ugyanaz .
nemkati
@papa.49: Eörsi eddig is, a kormány bármiféle támogatása nélkül is a vezetőségében dolgozott, most viszont a főtitkári posztra jelentkezne, de ezt nem lehet a kormány jelölése nélkül megtenni. Szerintem azzal, hogy elfogadja a jelölést, még nem vállal semmi közösséget a Fidesszel. Lehet, hogy a Te szemedben és sokak szemében ez elítélendő, de pont erről írtam feljebb, hogy milyen szomorú dolog az, ha egy ilyen történet miatt valakit elítélnek.
papa.49
@nemkati: Megértem a te álláspontodat is én csak azt mondom a fütyisztől semmit nem szabad elfogadni, mert később benyújtják a számlát!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.