4 milliárd forint ment el az új szoftverekre, és van olyan program, ami még a pályázati követelményeket sem tudja teljesíteni. A megvásárolt szoftverek között több olyan van, amit a Blikk szerint nem volt értelme megvenni, mert egy, már korábban kifejlesztett iskolai program, a Virtuális Szertár leszármazásai. A Virtuális Szertárt korábban 400 milliós uniós támogatásból fejlesztette egy miskolci cég, és regisztráció után, bárki ingyenesen hozzáférhetett a programhoz.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Kovács Gizella
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kovács Gizella
Ez a pénz még akkor is soknak számítana, ha a Virtuális Szertár nem fedte volna már le az új szoftver nagy részét.
Ráadásul az új program nem is felel meg az uniós pályázat alapfeltételeinek sem, a követelményekkel ellentétben ugyanis nem általános iskolásoknak szól a programban lévő tananyag, hanem csak középiskolásoknak.
F_Viktor
Ha csak az iskoláknál történt volna ilyen eset, azaz közpénzek, a ZUemberek milliárdjainak haveri körökbeni szétosztása!
Hasonlókat tudnának mesélni az önkormányzatok, a szegedi IKV-sek (könyvelői), s még ki tudja hány állami felügyeleti szervezetek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.