A jelenlegi magyar nyugdíjrendszert nem lehet tovább fenntartani, így azért, hogy elkerüljük a katasztrófát, azonnali reformok szükségesek. A Pénzcentrum megszerezett egy friss kutatását, amely a nyugdíjrendszer átalakítására kínál alternatívákat. Már hosszú évek óta folyik a vita arról, hogy miként lehetne átalakítani a magyar nyugdíjrendszert, mert ha ez nem történik meg, annak egyetlen emberöltő alatt beláthatatlan következményei lehetnek. Gyakran elhangzik az is, hogy néhány év múlva egyszerűen nem kapnak majd nyugdíjat az emberek - erre az esély ugyan szinte a nullával egyenlő, az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy időseink, mennyiből élnek majd öreg napjaikban, és mindez mekkora terhet ró majd az aktívan kereső állampolgárokra. Az elöregedő társadalmunk miatt a nyugdíjreform elkerülhetetlen. A jelenlegi rendszert részben a demográfiai változások miatt elavult, és nem lehet hosszútávon működtetni. Tavaly Magyarország a GDP 10 százalékát nyugdíjkiadásokra költötte, ami...

Forrás: penzcentrum.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kovács Gizella
A 3 ezer miliárdot nem kellett volna ennyire megvédeni !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Lesről vedd be biciklis: Te aztan gondoskodsz a mindennapi adagomrol!...:o)))) Most megyeki hajcsizni, azert mire felebredek, ugye, meg ezen a neven talallak?...:o))))
Legyen szep napod a nemes harcban...:o)))
nemkati
@karma1: @bundi: @F_Viktor: Szomorú, hogy aki innen egyszer elmegy, az nem akar többet hazajönni. :( @bundi: Én sosem acsarkodtam az országelhagyókra, inkább azokra a hatalmasokra, akiknek a kezében van a lehetőség, hogy ebből az országból egy olyan helyet csináljanak, ahonnan nem kívánkoznak el az emberek, és nem ezen fáradoztak, hanem a saját pecsenyéjüket sütögették.
Nekem is folyton az jár a fejemben, hogy el kéne innen menni. A nyelvtudásom és a képzettségem miatt nem lenne gond bárhova menni, de attól félek, hogy egy idegen helyen nem tudnám megszokni. A mi családunkból is sokan kimentek már, Ausztriától az USA-ig sokfelé, és eszük ágában nincs hazajönni.
bundi
@nemkati: azért lehet egy próbát megérne...
nemkati
@bundi: Nem elképzelhetetlen. Csak tudod, vannak helyek itthon, amiket nagyon szeretek, vannak emberek, akik nem jöhetnek velem, és nem akarok esténként bőgni, hogy milyen messze van az otthonom.
bundi
@nemkati: ha elmész az nem jelenti hogy nem mehetsz vissza soha többé...és csak próbát mondtam, hogy megismerkedj más népekkel, más mentaklitásokkal...és egyébként is 20-50 font egy átlagos repülőjegy kevesebb mint egy napi kereset...
F_Viktor
@nemkati: Én a gyerekemre gondolva, politikai okokból hagytam el az országot.

Írod:
"...vannak helyek itthon, amiket nagyon szeretek, vannak emberek, akik nem jöhetnek velem, és nem akarok esténként bőgni, hogy milyen messze van az otthonom."

Mi 4-6 hetente egy hétvégét Magyarországon töltünk, talán ezért is nem "bőgünk esténként". :-)
Nincs már olyan, hogy távolság, 2,5 órás repülőúttal Európa bármelyik részét eléred, nekem a repülőút ideje megegyezik a Szeged-Budapest idejével.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.